Jordie de Groot speelde op 26 maart 2005 zijn eerste officiële wedstrijd voor Rozenburg 1. Het was een wedstrijd tegen De Jonge Spartaan in Middelharnis. John Corver had voor de Rozenburger een plaatsje op het middenveld in gedachten. Het was een wedstrijd die door Rozenburg met 0-3 werd gewonnen. Jordie de Groot was in die tijd nog A- junior maar Corver zag het wel in hem zitten. Hij speelde in dat seizoen nog 3 wedstrijden in de competitie mee. Corver stopte aan het einde van dat seizoen bij Rozenburg en ook bij zijn opvolger Henri Hecker kreeg Jordie de Groot een basis plaats. We laten het graag aan de rekenaars over maar zeker met de vriendschappelijke wedstrijden meegeteld werden/worden het er zeker 300.

Aan het einde van dit seizoen vertrekt Jordie de Groot naar Brielle een ploeg waar hij naar alle waarschijnlijkheid Sander Arkenbout weer tegen komt. Een speler van Brielle die een paar seizoenen het Rozenburg shirt om zijn schouders droeg. Volgend seizoen dus een Rozenburger in het shirt van Brielle.

Je had er genoeg van bij Spijkenisse

"Na 3 jaar reizen en altijd afhankelijk zijn van je vader die je naar de trainingen en wedstrijden moest brengen, het missen van je vrienden ging het me een beetje tegenstaan. Ik denk dat die jaren zeker goed voor mijn ontwikkeling zijn geweest als speler maar ook als mens. Ik denk niet doordat de echte doorbraak, mijn droom als jongetje om profvoetballer te worden, uitbleef meespeelde in dat besluit. Bij Rozenburg kwam ik terug in de B1. Weer bij mijn vriendjes, Lennart Quak, René Olierhoek en nog voor mij bekende jongens. Ik kwam weer op het middenveld en dat vond ik in die tijd ook leuker. Werd ook wel als een belangrijke speler gezien en dat was voor een ventje van mijn leeftijd natuurlijk heel leuk. We werden met de B1 ook nog kampioen, dus plezier volop. In mijn 2e jaar bij de A-tjes heb ik onder John Corver al meegespeeld en getraind met de selectie. Het plezier stond weer voorop bij Rozenburg, mijn cuppie."

Eerste competitiewedstrijd in Middelhanrnis

"Ik dacht dat ik er voor nog een potje vriendschappelijk heb meegespeeld, maar dat kan ik me niet zo goed meer herinneren. Maar tegen De Jonge Spartaan was de eerste competitiewedstrijd. Ik weet nog dat ik samen met René Olierhoek (ook zijn eerste wedstrijd in Rozenburg 1 red.) in de basis begon. Hij als rechtsback en ik als rechtshalf. Kan me nog heel goed herinneren dat Cees van de Eshof, toen trainer van A1, na de training in de kleedkamer vertelde dat René en ik niet mee zouden doen met A1, en vertelde dat we meegingen met het eerste. Was wel even een shock. Volgens mij werd ik in Middelharnis na een minuut of zestig gewisseld bij een stand van 0-0 en wonnen we uiteindelijk nog met 0-3."

Er volgen er 300 wat is je bijgebleven

"Toch wel veel. Gelijk nadat ik er bij kwam, ik dacht de laatste 6 of 7 wedstrijden het kampioenschap met John Corver. Het jaar erop onder Henri Hecker weer gelijk gedegradeerd. De promotie in het eerste jaar van Wim van der Steene weer naar de 2e klasse. De wedstrijd tegen NBSVV op het terrein van Abbenbroek waar het net niet lukte. En natuurlijk die knotsgekke wedstrijd tegen Vitesse Delft in het laatste jaar van Wim van der Steene waar het net niet lukte om naar de eerste klasse te gaan. Degradatie met Rob Vuik terug naar de derde klasse. Ja, toch wel wat momenten die ik bij Rozenburg heb meegemaakt. Niet allemaal even mooi maar het positieve overheerst. Ja en ik ben natuurlijk nog al eens een gele kaart opgelopen, minder leuk."

Trainers, waar heb je veel van geleerd

"De trainers die ik bij Rozenburg heb gehad. Eerst John Corver, daarna Henri Hecker die al na een half jaartje verdween en opgevolgd door Leo Dekker. Ook Leo Dekker heeft de 3 jaar niet vol gemaakt en kwam Francis Janse nog een paar maandjes. Dan de periode met Wim van der Steene en de laatste 2 jaar Rob Vuik. De trainer waar ik denk ik het meest van heb geleerd is toch wel Wim van der Steene. Misschien ook wel omdat ik die het langst heb gehad. Als oud profvoetballer had hij een bagage waar ik veel van heb opgestoken."

 

 

Altijd eerst proberen op het middenveld, wat is dat toch met die trainers

"Kan je geruststellen, in het eerste gesprek met Brielle viel gelijk al 'Centraal achterin' maar inderdaad willen ze vaak dynamiek op het middenveld. Maar ook naar mijn nieuwe club toe heb ik aangegeven dat ik me achterin toch het beste op mijn plaats ben. Je scheef het zelf ook al een paar keer 'De Groot moet het spel voor zich hebben' en de laatste jaren heb ik daar natuurlijk ook het meeste gespeeld. Ik ben me er thuis gaan voelen. Maar als voetballer speel ik daar waar de trainer me nodig heeft. Maar na 10 jaar seniorenvoetbal hoop ik dat toch dat, dat mijn stekkie wordt. Zeker de laatste jaren ben ik tot de conclusie gekomen dat ik me daar het prettigst voel. Beter met aancoachen en verdelen van het spel."

Zien we je ooit nog terug op West

"Ja, ik heb natuurlijk een hoop te danken aan Rozenburg. Dus ga ik nu ook een beetje een cliché antwoord geven wat eigenlijk altijd alle spelers zeggen die bij een club weggaan en er lang hebben gespeeld. 'Ik heb een hoop te danken aan Rozenburg en hoop er ooit nog terug te komen'. Ik ben niet zo'n clubhopper. Heb nu 10 jaar bij Rozenburg gespeeld en hoop nog een paar mooie jaren bij Brielle te gaan meemaken. En afbouwen is dat geen goeie uitdrukking maar als ik dan mijn laatste jaren bij Rozenburg zou kunnen spelen is de cirkel rond. Maar deze periode wil ik graag eerst zo goed mogelijk afsluiten en zo hoog mogelijk eindigen. En wie weet wat zo hoog mogelijk is."

Wat moeten we hier nog aan toevoegen. Een waardevolle speler, een speler met een echt Rozenburgs hart vertrekt op sportpark West. Voor de Rood Gelen te hopen dat het daarbij blijft zodat de club van onze mooie dorpje aan de Waterweg, ook al behoren we tegenwoordig bij Rotterdam, verder kan bouwen aan de toekomt. Voorlopig, na dit seizoen, een toekomst zonder Jordie de Groot.

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .