Rozenburg was afgelopen zaterdag te sterk voor SSS in Klaaswaal. De tuisploeg kwam tot twee keer toe op voorsprong maar bij Rozenburg had Lennart Quak het vizier op scherp. Van zeker 25 meter schoot hij twee keer, van bijna de zelfde plaats, de bal snoeihard in de touwen achter de talentvolle jonge doelman van SSS Sylvano Diepenveen. Ook het derde doelpunt van Rozenburg was er één ondergedompeld in schoonheid en ook deze was van grote afstand. Rick Tas was de maker en de matchwinner.

 

De 19 jarige doelman van SSS zal deze wedstrijd nog wel een in gedachte naspelen maar of hij de doelpunten van Rozenburg ook op het netvlies heeft staan mag worden betwijfeld, die ballen heeft hij nooit gezien. Bij Rozenburg waren niet alleen de doelpunten van grote schoonheid ook het spel wat de Rood Gelen lieten zien was lang niet zo goed geweest. Misschien een smetje op het vertoonde spel waren de doelpunten van SSS, die wel heel simpel vielen. Het lijkt wel nu Rozenburg het net weet te vinden de defensie, lang de basis van succes dit seizoen, wat makelijker steekjes laat vallen. Na 7 minuten kwam SSS helemaal uit het niets op voorsprong. Een typisch doelpunt veroorzaakt door en meevoetballende keeper. Als de Rood Gelen druk zetten is dat tot de middenlijn en er vaak overheen. Dan moet de keeper verder van zijn doel spelen, met het gevaar van een lobje. Dat moet SSS speler Frank van der Linden ook hebben gedacht toen hij de 1-0 op het scorebord zette. Rozenburg doelman Stephan van Asperen was op de weg terug en liet zich met een lob verrassen. Bedenkelijk moment voor een ervaren keeper als Van Asperen. Los van de achterstand was Rozenburg de beter voetballende ploeg op het sportpark aan de Jaap Kosterstraat in Klaaswaal. Voetballend misschien wel één van de betere wedstrijden van dit seizoen. Ondanks de vroege achterstand straalde de ploeg niet uit tegen SSS punten te willen verspelen en Rozenburg had afgelopen zaterdag Lennart Quak. “We hadden heel veel balbezit”, vertelde Lennart Quak na de wedstrijd. “Ik denk dat ze twee momentjes hebben gehad en die gaan er wel in. Dan maak je het jezelf wel weer heel lastig. Gelukkig kon ik nog wat terug doen. Kreeg de bal op een meter of 25 en dacht ik ga het proberen en die vloog er lekker in moet ik zeggen. Die tweede van de zelfde plek en weer stijf onder de lat. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen. Denk ook aardig gevoetbald hebben. We krijgen er wel twee tegen maar maken er drie dan moet je blij en tevreden zijn. Op het laatst gaan ze nog drukken en alles of niets spelen. Maar over de hele wedstrijd en balletje goed laten gaan, rustig gebleven en best goed gespeeld. We hebben laten zien best aardig te kunnen voetballen.” Op de makkelijk weggegeven tegendoelpunten, maar het gaat wel over doelpunten in het voetbal, een prima wedstrijd voor Rozenburg. In de 28e minuut kwam Rozenburg langzij door die pegel van Lennart Quak, stijf onder de lat. Lang kon Rozenburg niet genieten van de gelijkmaker. Drie minuten na de treffer van Quak was het Dennis de Cauwer die de thuisploeg weer op voorsprong zette. Als aan de linkerkant twee verdedigers het aan elkaar overlaten was De Cauwer met een schuiver langs de Rozenburg doelman trefzeker. Nog voor de thee zou Lennart Quak zijn huzarenstukje van de 28e minuut herhalen, zelfde plaats, zelfde trap een herhaling voor de toeschouwers die de eerste op een nat, koud en druilerig sportpark in Klaaswaar hadden gemist.

Na de thee bleef Joris van Driel in de kleedkamer achter en mocht Paul Santra zijn plaats innemen. Rozenburg speelde in Klaaswaal in een 4-3-3 formatie, een speelwijze die de ploeg van Dennis Zaal nog niet heel veel had gehanteerd. Na een uurtje spelen was het Rick Tas die op aangeven van Nick de Bil de winnende van zijn schoen liet vertrekken. Zeker ook van een meter of 25 en ook stijf onder de lat bezorgde hij de bezoekers de overwinning. Tas zou later nog uitvallen met een voetblessure (vervanger Onur Zaif) en SSS in de slotfase een alles of niet offensief geen puntje kon overhouden aan de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Over de gehele wedstrijd gezien een terechte overwinning voor Rozenburg met mooie goals.

Copyright © 2024 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.