Zaterdag komt DRL naar sportpark West. Een op voorhand beladen wedstrijd, immers Rozenburg liep in de eerste wedstrijd van dit seizoen aan tegen een 7-1 afstraffing in de Leeuwenkuil op Zuid. Het betekende ook gelijk dat de toenmalige trainer Dennis Zaal een groot deel van zijn opgebouwde krediet verspeelde. Zaterdag kan Rozenburg dit opgelopen debacle rechtzetten.

Mocht Rozenburg zich nog een klein kansje hebben toebedeeld in de derde periode, kan daar na het verlies van afgelopen zaterdag tegen Charlois een dikke streep doorheen. Het geeft trainer/coach Mark van Os de ruimte om nog meer te slijpen aan zijn ploeg. Alles zal dan afhangen van de derde en laatste periode van dit seizoen of Rozenburg nog een rol van betekenis kan gaan spelen in het seizoen 2017-2018. Natuurlijk zal Rozenburg willen winnen, het beste medicijn om de ploeg weer op de rails te krijgen. Afgelopen zaterdag waren de eerste tekenen zichtbaar, maar ondanks het bij vlaggen goede spel en het niet onderdoen voor de tegenstander, was het resultaat niet beter dan tot nu toe vertoond in de competitie. Moeite met scoren en de verdedigende foutjes afgestraft door de tegenstander. Het was de zevende wedstrijd dit seizoen die geen punten opleverde. Elroy van Seventer was afgelopen zaterdag bankzitter tegen Charlois een ongewone plaats voor de sterke verdediger. Maar zaterdag, mede door de schorsing van Jordie de Groot, een kans om er weer bij te zijn.

Elroy van Seventer

Hoe beleef je een wedstrijd vanaf de bank, weinig meegemaakt toch?“De beleving van een wedstrijd op de bank is heel anders dan wanneer je echt speelt. Sowieso let je vanaf de bank wat meer op andere dingen in het veld en heb je er natuurlijk geen invloed op. Je leeft wel mee, maar je inbreng is beperkt en dat is jammer. Ik vind wel dat het een verschil maakt of je op de bank zit omdat je geblesseerd of niet wedstrijdfit bent, of omdat je er zit door een keuze van de trainer. In dat laatste geval zit je er vaak toch met een ander gevoel.”

Leeft het debacle van de heenwedstrijd tegen DRL nog in de ploeg?“We hebben het deze week wel over de heenwedstrijd gehad ja. Het is niet heel de week onderwerp van gesprek geweest, maar het is voor iedereen duidelijk dat we zoiets niet nog een keer willen laten gebeuren. Die eerste wedstrijd was natuurlijk schandalig, binnen no-time 3-0 achter en dan de rust in met 4-0. Kan me ook niet herinneren dat ik ooit een officiële wedstrijd gespeeld heb met nog een grotere nederlaag. Iedereen is zich daarvan bewust en we gaan er morgen alles aan doen om dat recht te zetten!”

Jordie de Groot geschorst jouw kans in het centrum?“Jordie inderdaad geschorst, pakte vorige week zijn 5e gele kaart. Ik ben weer fit dus ik kan nu mijn kans gaan pakken ja. Vond dat het vorige week in grote delen van de wedstrijd toch wel aardig stond achterin, alleen door een paar onoplettendheidjes krijgen we de goals tegen, dat is zonde. Op de trainingen zijn we veel bezig om dat voorkomen en dat moeten we morgen ook zien te doen. Naast Jordie is Joris nog niet beschikbaar, die heeft nog teveel last van zijn hamstring.

Vermoedelijke opstelling

Jordie de Groot is geschorst en zal er niet bij zijn. Rick Tas en Onur Zaif al langer niet beschikbaar en Joris van Driel nog een twijfelgeval, zal waarschijnlijk niet aan spelen toekomen. Voor De Groot zal Elroy van Seventer spelen en verder zal Mark van Os niet heel veel wijzigen aan het team wat afgelopen zaterdag tegen Charlois speelde.

 

Thuis

 

Uit

Binnenmaas

-

Botlek

GHVV'13

-

NBSVV

NSVV

-

‘s Gravendeel

Rijnmond HS

-

Zinkwegse Boys

Rockanje

-

SV Charlois

Rozenburg

-

DRL

Zwervers IJVV

-

Pernis

Vermoedelijke opstelling: Doel Silvio Spiessens. Achter: Ruud Hakbijl; Maik den Ouden; Elroy van Seventer; Sander Arkenbout. Middenveld: Vince Lissenberg; Bryan van der Laan; Paul Santra. Voor: Omer Ayyildiz; Nick de Bil; Floris van den Heuvel.

Foto's: Heenwedstrijd in Rotterdam

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Wednesday the 8th. .