Op 30 juli is weer het jaarlijkse evenement op het modelvliegveld van Rozenburg. In samenwerking met Hobby King komen er dan 110 piloten uit 6 verschillende landen hun kunsten met modelvliegtuigen tonen. Een waar spektakel en zeker ook voor het publiek leuk en meer dan interessant om de vliegshow te bezoeken. De toegang is gratis en er zijn voldoende parkeerplaatsen bij het modelvliegveld van Rozenburg op de landtong.

Op zondag 30 juli worden er doorlopend demonstraties gehouden met modelvliegtuigen, Jets en Helicopters door piloten uit binnen- en buitenland. Ook zal er een groot bassin worden geplaatst waar met modelboten kan worden gevaren. Er is ruimschoots aandacht voor kinderen met snoepdroppings en een springkussen. Het is alweer voor het derde jaar dat Modelvliegclub EMCR Rozenburg het modelvliegtuigspektakel samen met Hobby King organiseert.

 

Het modelvliegveld ligt aan de Noordzeeweg op de Landtong van Rozenburg.

Gelegenheid tot parkeren is aan de overzijde van de weg tegenover het vliegveld. Het veld meet 90 bij 225 meter, waarvan 80 bij 200 meter regelmatig kort gemaaid wordt. De pits is verhard met tegels. Er is een clubhuis en er zijn toiletten.

De club

De Elektronica en Modelbouw Club Rozenburg (E.M.C.R.) is in 1972 opgericht en heeft in 1975 zelfs Koninklijke erkenning gekregen. Het ledenbestand schommelt tussen 130 en 150 leden. Begonnen als club waarbij het zelf bouwen van elektronische componenten voorop stond, is het accent in de loop der jaren verlegd naar het bouwen en vliegen van modelvliegtuigen en modelhelikopters. Natuurlijk is elektronica zeer belangrijk in de modelvliegsport, maar dit vormt niet meer de hoofd- activiteit van de club. Het bouwen wordt niet zozeer in clubverband gedaan, echter op de vaste clubavond (en natuurlijk op mooie vliegdagen), is steevast een schat aan ervaring aanwezig, zodat altijd goede bouw- en vliegadviezen gegeven kunnen worden.

Bron: website E.M.C.R.

voor meer informatie ga naar de website van E.M.C.R.   klik hier