Op 1 en 2 augustus is Modelvliegclub Rozenburg gastheer van 'Festival of Flight' op het modelvliegveld op de Landtong bij Rozenburg. HobbyKing organiseert al ruime tijd evenementen in de de USA en Australië onder de naam "Festival of Flight". Dit jaar is er besloten om ook een tournee door Europa te maken. Er staan vliegshows op het programma in vijf verschillende steden en landen. De laatste is op de Landtong van Rozenburg op 1 en 2 augustus.

 

Op zondag is voor het publiek

Op zondagmiddag, 2 augustus 2015, is er een show speciaal voor het publiek en de toegang is gratis. Er zal dan een heel gevarieerd programma worden afgewerkt. De modelvliegers houden dan vooral rekening met de toeschouwers zodat dan alle facetten van het modelvliegen aan de orde komen. Op zondag is er ook knuffelbeervliegen, waar de knuffels van onze kleintjes mee mogen vliegen in de modelvliegtuigen. Verder is er veel te bewonderen ook als de vliegtuigen aan de grond staan. Een bezoekje meer dan waard.

E.M.C.R.

De Elektronica en Modelbouw Club Rozenburg (E.M.C.R.) is in 1972 opgericht en heeft in 1975 zelfs Koninklijke erkenning gekregen. Begonnen als club waarbij het zelf bouwen van elektronische componenten voorop stond, is het accent in de loop der jaren verlegd naar het bouwen en vliegen van modelvliegtuigen en modelhelikopters. Natuurlijk is elektronica zeer belangrijk in de modelvliegsport, maar dit vormt niet meer de hoofd- activiteit van de club. Het bouwen wordt niet zozeer in clubverband gedaan, echter op de vaste clubavond (en natuurlijk op mooie vliegdagen), is steevast een schat aan ervaring aanwezig, zodat altijd goede bouw- en vliegadviezen gegeven kunnen worden. Wij streven ernaar de modelvliegsport op een veilige en professionele manier te beoefenen, waarbij aan sommige regels niet valt te ontkomen. (bron website E.M.C.R.)

Het modelvliegveld ligt aan de Noordzeeweg op de Landtong van Rozenburg.

Gelegenheid tot parkerenis aan de overzijde van de weg tegenover het vliegveld. Het veld meet 90 bij 225 meter, waarvan 80 bij 200 meter regelmatig kort gemaaid wordt. De pits is verhard met tegels. Er is een clubhuisen er zijn toiletten.

voor meer informatie op www.modelvliegclub-emcr.nl.

 

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Saturday the 28th. .