Het was een simpele overwinning afgelopen zaterdag in de Rozenburcht voor de waterpoloërs van coach Harry Kok. Scom/De Zeehond heren 1 had geen enkel moeite met ZPB 6 uit Barendrecht. Het klasse verschil was duidelijk te zien in de Rozenburcht. Scom/De Zeehond won met 6-3 en met die uitslag mochten de bezoekers uit Barendrecht niet klagen.

Het bekertoernooi

Om aan het einde van het toernooi op 20 mei met de beker in handen te staan moeten er vijf tegenstanders opzij worden gezet. Zaterdag was er voor Scom/De Zeehond de tweede winst in het toernooi tegen ZPB uit Barendrecht. Een ploeg die in de competitie uitkomt tegen Scom/De Zeehond 2. Rozenburger Robert Goedendorp zat bij het tweede team bij die wedstrijd als coach op de bank, dus de speelwijze afgelopen zaterdag van ZPB kwam niet echt als een verrassing. “Ze hadden we een paar spelers die in het verleden hoger hebben gespeeld”, verteld Robert Goedendorp. “Die hebben we kort gehouden en verder was er niet zoveel spectaculairs aan de speelwijze.” Er zijn 32 clubs aan het bekertoernooi begonnen en Scom/De Zeehond heeft zich door de overwinning van afgelopen geschaard bij de laatste 8 van het toernooi. De volgende tegenstander van Scom/De Zeehond komt uit de wedstrijd tussen MNC Dordrecht 4 en BZC 1, beide spelend in de 2e klasse.

De wedstrijd tegen ZBB

Scom/De Zeehond bouwde in de eerste periode een 2-0 voorsprong op om die nooit meer weg te geven. “Het was eigenlijk een tamme wedstrijd”, was Robert Goedendorp niet onder de indruk van de tegenstander van afgelopen zaterdag. “Of je dat nu wil of niet je merkt een klasse lager toch wel.        Topscorers Beker

Topscorers Beker  

Naam

aantal

Thijs Schouten

5

Sasha Akneav

4

Maik Kok

3

Jeffrey Meesters

2

Alex Heskes

2

Timo Heskes

1

Ties Jacobs

1

Zeker geen onderschatting maar we zijn op geen enkel moment in de wedstrijd in gevaar geweest. Uit eindelijk was de einduitslag maar 6-3 en dat had wellicht hoger kunnen uitvallen. Ze hadden wel een gevaarlijke speler die vooral voor de afstandschoten ging maar die hebben we keurig uit de wedstrijd gespeeld en die mocht met 3 persoonlijke fouten vroegtijdig naar de kant. Het ontbrak bij de tegenstander toch wel wat aan snelheid en daar zat voor ons ook de winst. Het was een prima pot geen nare dingen. Ze hadden wel twee spelers die fysiek wat sterker waren maar gewoon sportief en niet overdreven hangen, trekken en schoppen, dat zeker niet. Met de loting hebben we meer geluk dan vorig jaar. Afgelopen zaterdag was op zich wel een ingecalculeerde overwinning en ook de volgende ronde, tegen een tweedeklasser.

Periode standen: 2 -0, 3-1, 5-2, 6-3

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond:Sacha Aknaev 3, Thijs Schouten 1, Maik Kok 1, Alex Heskes 1.