Het kampioenschap is gevierd en de Rozenburgse volleybalster Milon van Seventer en Nienke Pranger spelen volgend seizoen in de 3e divisie. Voor Nienke Pranger het eerste seizoen bij Volley Zuid. Milon van Seventer speelt er al een paar jaar en is één van de steunpilaren van het team van coach Paul Mulder. De laatste wedstrijd speelde Volley Zuid thuis in de eigen sporthal van het Mercatus College in Rotterdam tegen Sliedrecht Sport 4. Volley Zuid won met 3-1.

Volley Zuid eindigde met 9 punten voorsprong op DVO 1 in de Dames Promotieklasse. Eigenlijk van begin van de competitie de gedoodverfde favoriet, maar werd het in het zicht van ‘de Haven', nog lastig. Opeens was er verlies tegen Fusion en een paar weken ervoor verlies tegen Volley2B. Maar het kampioenschap kwam nooit echt in gevaar. Zelfs bij een 3-1nederlaag bij Fusion werd Volley Zuid kampioen omdat DVO, de nummer 2, een puntje liet liggen bij tegen RVC/Libanon.  

Milon van Seventer

Volley Zuid de terechte kampioen?We hebben een goed seizoen gespeeld. Zijn meer als team gaan spelen en ook beter geworden. Hebben veel gewonnen dus wel terechte kampioen ja als je het zo wil zeggen.” Je bent uitgegroeid tot één van de belangrijke speelsters van dit Volley Zuid, je hebt veel gespeeld! “Klopt inderdaad, ik heb veel speelminuten gekregen. Voor zover ik het heb begrepen was de trainer ( Paul Mulder, red.) ook wel tevreden. Voor mezelf ook wel een goed seizoen gedraaid. Op je vraag waar we nu het beste volleybal hebben gespeeld is lastig te beantwoorden. Thuis spelen we altijd wel goede wedstrijden en in het begin van de competitie veel punten gehaald, ook uit. Daardoor konden we ons aan het einde wel wat verlies setjes veroorloven. Onze slechtste wedstrijd was denk ik tegen Fusion. Uiteindelijk de wedstrijd waar we kampioen zijn geworden. Daar waren we vooral mentaal niet sterk. Iedereen was te gespannen of zoiets. We wilde te graag, ik weet niet wat we daar hadden. Maar goed volgend seizoen 3e divisie. Maar verder niet zo met volgend seizoen bezig. Ik heb aangegeven dat ik bij Volley Zuid blijf. Het zal in ieder geval een moeilijker seizoen worden en niet alles kunnen winnen. Maar als het spel goed blijft en we het leuk met elkaar kunnen hebben is dat minder erg. De 3e divisie is tenslotte ook een treetje hoger.”

 

Voor Nienke Pranger was het allemaal nieuw. Bij Vovero een vaste keuze en vaak, op jonge leeftijd, de dragende speelster die altijd goed voor punten was. Moest Nienke zich bij Volley Zuid aanpassen, haar plaatje vinden en zich in het team spelen. Niet alleen spelen op de midden maar lopende het seizoen ook als diagonaal ingezet door coach Paul Mulder.

Nienke Pranger

Hoe was je eerste seizoen bij Volley Zuid? “Het eerst seizoen bij volley zuid is me heel goed bevallen. Het is uiteindelijk wel een goede keus geweest. Ik heb hier veel geleerd. En ben gegroeid in het spelletje. En dan ook nog zo'n top seizoen spelen! Daar kun je alleen maar heel trots op zijn!” Gelijk kampioen en spelen op een nog hoger niveau hoe kijk je daar naar uit? “Jaja volgend jaar weer een stapje hoger. Ik heb er wel zin in. We zullen veel meer tegenstand krijgen. Maar ik geloof niet dat we als team er gelijk weer uitgeknikkerd worden. Maar je kunt alleen maar nog beter worden door tegen goeie mensen te spelen. Ook al betekend dat wel dat we aan de bak moeten.” Heb je veel speelminuten kunnen maken dit seizoen? “Dit seizoen heb ik best veel kunnen spelen. In het begin iets minder. Dat kwam waarschijnlijk doordat ik net nieuw was en nog aan het groeien en ik moest nog aan het team wennen en zij aan mij. Dat is een logische reden. Later kwam ik echter veel meer aan de bak, toen ik heb kunnen laten zien wat ik allemaal kan.” Speel je vaak op de middenaanval of ook wel op andere posities? “Dit seizoen ben ik op de midden begonnen. Wat me goed lag en wat ik altijd gedaan heb. Ergens aan het begin van de tweede helft zou de vaste diagonaal op wintersport gaan. En zou ik die positie voor een wedstrijd overnemen. Maar het ging wel goed. Verder kwam ze ook nog terug met een kleine blessure. Waardoor ik vaker op die positie moest spelen. Na een aantal wedstrijden heb ik zowel de diagonaal als de midden gespeeld. De posities verschillen wel een beetje. Maar zeker allebei een leuke positie. Als ik volgend jaar als diagonaal verder moet zou ik dat wel leuk vinden. Andere posities zijn niet voor mij weggelegd. Deze twee posities zijn de enige twee waar ik in verder zou willen.” Al aan het volgende seizoen gedacht of nu eerst op vakantie en het volleybal even voor wat het is? “Veel heb ik nog niet nagedacht over volgend seizoen. Ik weet wel dat ik lekker bij Volley Zuid blijf. Of ik nog in de selectie blijf? Je weet het immers nooit. Verder eerst vakantie inderdaad. Misschien hier en daar een potje met vrienden spelen natuurlijk.”

volleyzuid_kampioen_005
volleyzuid_kampioen_006
volleyzuid_kampioen_007
volleyzuid_kampioen_008
volleyzuid_kampioen_009
volleyzuid_kampioen_010
volleyzuid_kampioen_011
volleyzuid_kampioen_013
1/8 
start stop bwd fwd