Dit jaar was het alweer 50 jaar geleden dat de Algemene Sport Vereniging Indus ’67 werd opgericht. Het agrarisch georiënteerd eiland Rozenburg werd bijna opgeslokt door de opdringende industrie. De dorpskern bleef bestaan en de bevolking veranderde. Daarmee ook de behoefte aan sportverenigingen. Indus ’67, een afkorting van Industrie en het oprichtingsjaar, was een sportvereniging die vele verschilende sporten kende. Uiteindelijk zijn er door afsplitsingen veel ander verenigingen ontstaan en bleef de tak handbal over. Tijd voor een feestje op sportpark Oost.

“Alweer anderhalve week geleden heeft handbalvereniging ASV Indus’67 hun 50 jarig bestaan gevierd”, vertelde Cindy Doorduin verantwoordelijk bestuurslid voor de jeugd. “Op vrijdagavond vond de receptie/reünie plaats in de kantine in Sportpark Oost. Vele leden en oud-leden, maar ook leden van het Nederlands Handbal Verbond en van nabijgelegen verenigingen gaven gehoor aan de uitnodiging. Ook Frank Schellenboom en Marjon McElligott van de Gebiedscommissie waren van de partij en het was dan ook heerlijk druk in de mooi versierde kantine. Oude foto’s aan de muur en in boeken werden druk bekeken onder het genot van een hapje en drankje. 50 jaar is niet niks en in die 50 jaar zijn veel mensen heel erg betrokken geweest bij de vereniging. Dus was dit het goede moment om een aantal mensen dan ook in het zonnetje te zetten. Kees Schild, Aat Quak en Claudette de Bie werden door voorzitter Rodney Mattijs benoemd tot Erelid van de vereniging. Op zaterdag was de familiedag een groot feest. De jeugd speelde tegen hun ouders en de 2 seniorenteams stonden tegenover de minder jonge, maar heel ervaren, oud-leden. Deze dag werd afgesloten met de pizzabus.
Dit jubileumweekend was een geweldig succes. Wij willen dan ook de jubileum commissie, maar ook alle andere vrijwilligers, die dit weekend tot dit succes hebben gemaakt, heel er bedanken voor hun inzet.”

 

Een prachtige vereniging met verschillende teams die handbal spelen allemaal op het eigen niveau. Handbal wordt zowel buiten, op sportpark Oost, als in de winter in de Rozenbucht gespeeld. Zeker de moeite waard om er eens te gaan kijken of eens een proeftraining mee te maken. Bij Indus kan dat allemaal. Een prachtige sport die alweer 50 jaar in Rozenburg wordt gespeeld.

Foto's: v.b.n.b.: Ton Clarijs; Cindy en Britt Doorduin, E-team; D-team; dames senioren en heren senioren