Voor Eveline Wildeboer was het misschien wel een speciale wedstrijd tegen haar oude club Voorne. Verder is er van een echte derby sfeer eigenlijk geen sprake, alhoewel Vovero voor wat puntjes naar Oostvoorne was vertrokken. Puntjes sprokkelen zal het dit seizoen worden en dat werd ook duidelijk in de eerste set waar de Rozenburgse dames van Vovero nipt de winst moesten laten aan thuisploeg Volley Voorne, 27-25. Volley Voorne tegen Vovero werd uiteindelijk 4-0 en kon Vovero geen puntje aan het totaal toevoegen.

Coach Arthur Vuijk

“Het is niet helemaal naar wens verlopen als je geen punten mee kan nemen. De eerste set verliezen we nipt”, kijk de coach van Vovero Dames 1 terug op de wedstrijd tegen Volley Voorne. “In het begin van de wedstrijd stonden we op voorsprong, scherper serveren, goed aan het net en willen gaan voor elk punt, maar konden dat niet vasthouden. We lieten Voorne terug in de wedstrijd komen en de set net uit onze handen glippen, jammer. Uiteindelijk verlies je met 4-0, je krijgt wel de compliment maar daar koop je natuurlijk niets voor maar wel leuk om te horen en toont wel aan dat we op de goede weg zijn. De cijfers van de laatste set zijn een beetje vertekenend. Met zo’n jonge ploeg moet je zeker als de wedstrijd gespeeld is de jonge speelsters ervaring op laten doen. De wisselingen die ik doorgevoerd had pakten niet goed uit, maar heb het wel laten staan. Ervaring opdoen is dan belangrijk en op dat moment dacht ik laat het dan maar gebeuren. We zijn nog wat te lief voor de tegenstander. Op de training veel scherper, maar dat komt er in de wedstrijden ook wel in. Een beetje te veel ontzag en een gebrek aan het geloof in eigen kunnen. We geven daar veel aandacht aan en dat moet toch binnen een paar maanden resultaten op gaan leveren. Voorne is nu wel de koploper maar of dat echt de kampioen wordt denk ik niet. Zelf vond ik DVO de week eerder een betere ploeg. Maar Voorne is wel een heel degelijke ploeg met veel druk in de service, een ploeg met ook veel power en dat ontbreekt nog bij ons. Uiteindelijk pakken ze daar de wedstrijd op. Wij hadden een paar momenten van wat onzekerheid in de ploeg en dan zie je wel dat het gelijk wordt afgestraft. Eveline Wildeboer die nu bij ons speelt is uit dat team van Volley Voorne gekomen. Ik heb dat een paar weken geleden ook met haar besproken maar ze wilde graag spelen en dat het haar oude club was geen enkel probleem. Het was in de wedstrijd dan ook zeker niet te merken. Gelijk gestart in de basis en drie sets laten staan. Uiteindelijk waren we best tevreden hoe het team speelde maar er mag wat meer agressiviteit in het spel komen.”

Setstanden: 1e set 27-25; 2e set 25-20; 3e set 25-21; 4e set 25-13.