Milon van Seventer speelt samen met Nieke Pranger in de 3e divisie van de volleybal competitie met haar ploeg Volley Zuid. Het is voor Volley Zuid best even wennen op het 3e divisie niveau. Het gaat allemaal net een stapje harder en sneller maar de Rozenburgse inbreng bij de Rotterdammers houden zich goed staande. Milon van Seventer draagt dit seizoen de aanvoerdersband en is daarmee een verlengstuk voor coach Paul Mulder.

Milon van Seventer is een dragende speelster in het team van Paul Mulder. Milon is bezig aan haar 5e seizoen op Zuid. Nu voor het tweede seizoen is ook Rozenburgse Nieke Pranger in het eerste dames team van Volley Zuid. Het wordt een seizoen waar overleven in de 3e divisie de doelstelling is. In de eerste vier wedstrijden was er nog geen winst maar wel al zespuntjes bij elkaar gesprokkeld. Een aantal keer was de ploeg van Paul Mulder toch wel dicht bij een overwinning. Maar in de twee wedstrijden die als vijfsetters de boeken in zijn gegaan was de beslissende vijfde set te zwaar.      

Milon van Seventer

Wat is er anders in de 3e divisie? “Het gaat toch net allemaal een stapje sneller in de 3e divisie. We hebben ook best wel wat wisselingen in het team. Dat is dan wel weer even wennen, sommige automatismen en afspraken moeten weer op nieuw ingeslepen worden. Niet dat alles opnieuw moet maar wel weer wennen aan elkaar. Daar moeten we nu hard aan werken. Er zitten in de 3e divisie geen slechte ploegen meer tussen. Vorig seizoen alles gewonnen en dat is nu een beetje anders. Tot de 20 punten gaat het nog wel en spelen we goed mee, maar we moeten scherper worden bij de laatste 5 punten. Voor de eerste keer op dit niveau betekent ook dat je de tegenstanders niet zo goed kent. Soms kom je voor verrassingen.”

Je bent de aanvoersters dit seizoen.

“Klopt, dat is ook een verandering ten opzichte van vorig seizoen. Onze aanvoerster Denise Jaarsveld is zwanger dus moest er een andere het stokje overnemen. Ik ben dat dus geworden en proberen het team te ondersteunen waar ik kan. Nu deed ik dat als speelster ook al wel een beetje, dat zit gewoon in me. Susanne Deuring is overigens nu assistent-coach en gestopt als speelster, ze wilde wel wat anders en meer vanaf de zijlijn en we hadden ook wel behoefte aan een tweede coach. En Susanne heeft zeker een toegevoegde waarde.”

Tot nu toe 6 puntjes, weinig?

“Er waren wel een paar wedstrijden waar er misschien wat meer in heeft gezeten, maar het er uiteindelijk niet uitkwam. Over het algemeen komen we tot de 20 wel goed mee. En daarna wordt het vaak lastig. Misschien leggen we ons zelf te veel druk op en willen we te graag. Vorig seizoen alles gewonnen, dat is nu net even iets anders. Dat is ook weer even wennen dat je in deze afdeling niet zomaar even alles kan winnen, sterker nog je heel veel arbeid moet verrichten voor een puntje.”

Zaterdag de koploper

“Voor mij een wedstrijd als alle andere. Daarvoor ken ik de ploegen nog niet goed genoeg. Ze staan op de eerste plaats, maar het seizoen is net begonnen. Die ploeg staat wel een paar punten los maar nog te vroeg voor conclusies. Verliezen hoort er ook bij als je maar een leuke wedstrijd hebt gespeeld is dat toch anders. We gaan het zaterdag zeker weer proberen ons eigen spel te spelen en zoveel mogelijk punten scoren, ook tegen de koploper. “

Wat is je positie in het veld.

“Meestal op de passer/loper positie. Maar omdat onze middenpositie niet ruim bezet is speel ik ook wel eens op die positie. Maar maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Waar de coach me wil laten spelen speel ik. Maar passer/loper is wel meer mijn positie. Op je vraag waar gaat het naar toe, weet ik niet gelijk een antwoord. Overleven is de doelstelling en we hebben een team die wel op dit niveau kan spelen, dus waarom niet. Als we iets scherper worden en in die laatste vijf putjes ons zelf niet voorbij gaan lopen komt dat best goed.”

Nienke Pranger

Het Rozenburgse talent Nienke Pranger is aan haar tweede seizoen begonnen bij het team van Paul Mulder. Nienke is van middenaanvalster naar de diagonaal gegaan en krijgt haar speelminuten.

“3de divisie is natuurlijk moeilijker dan promotieklasse. Maar het moet te doen zijn. We moeten alleen niet verwachten dat we nu nog steeds alles gaan winnen. Verder ben ik inderdaad van midden naar de diagonaal gegaan. Het bevalt me wel. Ik kan daar goed aanvallen. Aan het verdedigen moet ik nog een beetje werken. Maar dat gaat steeds beter. Met mijn speelminuten gaat het ook wel goed en als ik er naast sta ben ik er klaar voor om goed in te vallen”, verteld Nienke.

 

Bovenste rij van links naar recht: Renate van Hulst, Suzanne Korenstra, Nienke Korenstra, Marjon van der Maat, Milon van Seventer, assistent Susanne van der Pluijm, trainer/coach Paul Mulder

Onderste rij van links naar rechts: Nanet van Nielen, Tea Mirosavic, Joëlle Teeuwisse, Elise van de Vreugde, Nienke Pranger.

Teamfoto met dank aan Carola Hart