Spelverdeelster Anouska Nuij heeft nog last van de enkelblessure opgelopen in de wedstrijd tegen RVC/Libanon en ook Kris Tallie is na een operatie aan haar hand nog niet beschikbaar voor het vrouwen 1 team van Vovero. Een tegenvaller voor de nog jonge ploeg van Vuijk/Tallie. Afgelopen zaterdag moest Vovero het tegen de koploper doen met zes speelsters en dat was een hele klus.

De ranglijst geeft een vertekend beeld en of de huidige koploper Forza Schouwen –Duivenland zich ook nadrukkelijk in de strijd om het kampioenschap kunnen gaan mengen is nog maar de vraag. De nummers 2 en 3, Sliedrecht Sport en Errasmus Volley, hebben 3 wedstrijden minder gespeeld en een punten achterstand van respectievelijk 2 en 5 punten. Vooral Sliedrecht Sport lijkt de te kloppen ploeg deze competitie. Voor Vovero een deel van de ranglijst waar ze zich zeker niet kunnen mengen. De ploeg van Arthur Vuijk en Helen Tallie is de hekkensluiter en ook een positie die Vovero niet zomaar achter zich kan laten.

Coach Arthur Vuijk

“Er ontstaat een gaatje naar de nummer 9 op de ranglijst, maar we zijn nog niet op de helft van de competitie”, vertelde Arthur Vuijk. “We begonnen moeizaam aan de wedstrijd. We missen spelverdeelster Anouska Nuij en Kris Tallie en dat was vooral op de positie van de spelverdeelster toch even improviseren. Iris Hoogwerf speelde de eerste twee sets op die positie en Floor Tallie de laatste twee. Tevreden niet helemaal. Een punt bij de koploper is op zich niet slecht maar de stand is ook wel wat geflatteerd. De tegenstander van komende zaterdag Erasmus Volley en zeker Sliedrecht Sport schat ik toch wel hoger in dan Forza Schouwen-Duivenland. Maar goed ze hebben veel meer punten dan wij en een punt is een punt op dit moment. Vooral in die laatste set was het een mentale strijd. De boodschap was dan ook, niets te verliezen. Gooi het van je af en ga voor een punt. Met 25-27 hebben we er echt voor gestreden. In de tweede set kwamen we aan de leiding maar konden dat niet vasthouden. Dan zie je dat het toch een beetje doorwerkt in de derde set daar kwamen we er niet echt aan te pas. We werden door de scheidsrechter nogal eens technisch afgefloten en dat gaat bij zo’n jonge ploeg wel meespelen. De twijfels slaan dan toe. Maar ik heb het nooit over de scheidsrechter, maar laat ik het zo zeggen het was zeker niet in ons voordeel. Maar laat duidelijk zijn, daar verlies je de set niet op. Alleen het werkt niet mee aan het zelfvertrouwen. In de vierde set gingen we va banque spelen en dat leverde een dik verdiend punt op.”

Setstanden Forza Schouwen-Duivenland D2 1e set 25-20; 2e set 25-18 ; 3e set 25-14; 4e set 25-27

Tot de winterstop nog twee wedstrijden voor de dames van Vovero. Zaterdag komt Erasmus Volley naar de Rozenburcht en donderdag 14 december is, ook in de thuishal de Rozenbucht, Volley Zuid 4 de tegenstander. Daarna krijgt de ploeg wat gelegenheid om de pijntjes en blessures te laten genezen om fris aan de tweede competitie helft te beginnen. Hoe en of de coach Vuijk zijn ploeg nog gaat aanpassen voor de komende wedstrijden is nog niet duidelijk. De wedstrijd tegen Erasmus Volley zaterdag begint om 16:00 uur.