Met nog 5:41 min. te spelen stond de thuisploeg, Scom/De Zeehond nog op een fraaie 7-5 voorsprong en wilde het publiek al denken aan 3 punten. Maar in het waterpolo kunnen 5 minuten erg lang duren en vooral kan er heel veel gebeuren. Dit keer in het nadeel van Scom/De Zeehond. Na 4 keer 7 minuten stond er 7-11 op het scorebord en dat misschien toch wel iets geflatteerd, maar geflatteerd of niet Harry Kok stond met zijn ploeg wel met lege handen, waar zijn ploeg hunkert naar de punten.

Misschien nog te vroeg om van code rood te spreken, laten we dat voorlopig maar aan het KNMI overlaten. Toch wordt het tijd dat Harry kok met zijn team gaat sprokkelen. Als Westland dan ook nog van Sassenheim wint is de rode lantaarn voor Scom/De Zeehond. Twee uit negen te weinig voor de promovendus die handhaving als doel heeft. Het water staat nog steeds niet aan de lippen, althans als we naar Rozenburger Robert Goedendorp luisteren. “Ze hadden de eerste drie periodes niet zo erg veel in te brengen”, is Robert Goedendorp zeker nog niet aangeslagen na het 7e verlies deze competitie. “Altijd weer die lastige vierde periode. Maar de eerste drie periodes zaten we verdedigend goed in elkaar, en ik denk dat we zeker nog verder hadden kunnen uitlopen. Misschien is dat achteraf maar hadden we dat ook wel moeten doen. We stonden zelfs op 4-0 dan ga je er wel in geloven. Zo’n voorsprong is niet alleen maar geluk. Dan die vierde periode, ik weet het niet wat het was, vermoeidheid minder scherp, scheidsrechters die anders gaan fluiten. Misschien reageerde we wat trager en dat je daardoor wat meer overtredingen tegen krijgt. Maar ik denk toch wel hand in eigen boezem. We hadden toen de mogelijkheden er waren verder moeten uitlopen. Dan hadden we die vierde periode misschien kunnen overleven. Het bleef natuurlijk spannend, ze komen langzij en er voorbij en dan ga je vol voor de overwinning en dan pakken zij in de laatste 20 seconde nog twee doelpunten. Ja, dan denk je zelf alles gegeven en we grijpen er naast. Het was echt balen, er had veel meer ingezeten. Op het laatst lagen we zo scherp als je ze dan niet maakt krijg je een counter om je oren. Wat is nu verdiend, ik denk niet dat dit verdiend was. Zeker als je naar het wedstrijdbeeld kijkt. Maar daar krijg je geen punten voor. Het is nog niet hopeloos, dat zeker niet. Maar ik vertel geen nieuws dat we wel moeten gaan winnen te beginnen met zondag tegen Sassenheim. We krijgen voor leuk spel nu eenmaal geen punten.”

Periode standen: 1e Periode 2-0; 2e Periode 5-2; 3e Periode 6-5 en de 4e Periode 7-11

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen WZC: Robert Goedendorp 4 X, Sacha Aknaev, Ties Jacobs, Jim Kok ieder 1 keer.

Foto's: Archief sportenrozenburg

 

teamnaam

Wed.

winst

gelijk

verlies

Punt.

1

NieMo-Van Vliet (SG) H1

9

8

1

0

25

2

Z&PC De Gouwe H1

9

7

1

1

22

3

De Kempvis H1

9

7

1

1

22

4

d'ELFT H1

9

6

0

3

18

5

WZC (SG) H1

9

5

0

4

15

6

Z&PC Rotterdam H1

9

5

0

4

15

7

WZK Zwemmen H1

9

4

1

4

13

8

OZV H1

9

3

0

6

9

9

Wave H1

9

2

1

6

7

10

Sassenheim H1

9

2

0

7

6

11

Zwemvereniging Westland H1

9

1

1

7

4

12

SCOM/De Zeehond’73 (SG) H1

9

0

2

7

2