Een nieuwe sporthal, het vertrek van Nienke Pranger naar Volley Zuid en het stoppen van routiniers Leonie Doorduin en Maartje de Groot. Er verandert nog al veel dit seizoen bij de volleybaldames van Vovero. Aan het einde van het vorige seizoen was er een kleine twijfel bij Madelon Spee of ze ook dit nieuwe seizoen nog wel door moest gaan bij Vovero. Maar die vraag kwam natuurlijk te vroeg. Je kan tegen de media niet melden dat je blijft als je nog niet met de leiding van de volleybalvereniging hebt gesproken. Maar twijfel was er eigenlijk nooit.

 

Je blijft nog een jaar

Ja dat zeker, er staan veel veranderingen opstapel en dat is toch wel weer heel leuk. Bouwen aan een nieuw team, met nieuwe meiden en kijken hoever je die weer kan brengen. We hebben nu inmiddels ook een keertje in de nieuwe sporthal getraind. Moet zeggen een stuk minder warm dan in de Rozet. De meiden hadden het wel over het licht. Je weet uit mijn commentaren dat het erg wennen is als je bij volleybal naar boven moet kijken naar een donker plafond met daartussen lichtbakken. Plafond en de muren zijn donker. Het is zeker geen slechte hal maar vooral wennen. We hebben nog niet het gevoel dat het onze thuishal is. Maar dat zal na een paar weken wel anders zijn. Lang hebben we overigens niet want 17 september staat de eerste wedstrijd op het programma en zo snel en vroeg in het seizoen heb ik nog niet meegemaakt. Komt doordat we de zaal een week later niet kunnen gebruiken. Ook nog eens voor ons een lastige tegenstander MVC uit Maassluis. Maar ik heb zoiets van dat moet dan maar, hebben we die eerste wedstrijd maar gespeeld. MVC is na één seizoen gedegradeerd uit de promotieklasse en voor ons altijd een lastige tegenstander. De laatste jaren dat MVC bij ons in de eerste klasse speelde deden ze wel steeds mee bij de top 3. Wel lastig, we gaan er zeker niet in als een oefenpotje maar die eerste wedstrijd kan maar gespeeld zijn. Voor ons op voorhand gewoon een moeilijke wedstrijd! Er zitten veel positieve kanten aan de nieuwe hal, ruimte om het veld, ook lijkt het geluid beter geabsorbeerd minder last van andere in de zaal. En wat ik heel leuk vond afgelopen donderdag, we kwamen terug van kamp en dan kom je gewoon andere mensen tegen die gaan zwemmen. Het leeft zeker meer dan de laatste jaren bij de Rozet. Daar waren op die momenten alleen de volleyballers.

Veranderingen in de selectie

Nienke Pranger naar Volley Zuid, Leonie Doorduin en Maartje de Groot gestopt.

Ja dat is wel een hele klap. Of we dat kunnen opvangen moeten we afwachten. Waar mensen stoppen staan andere mensen op is altijd gebleken. De vraag is een beetje hoe snel kunnen andere nieuwe speelsters zich optrekken aan het niveau en hoe snel er weer een team staat. Met Nienke, kwaliteit, Maartje, evaring en Leonie enthousiasme missen we wel wat maar daar zal het teamgevoel veel goed moeten maken. We zullen er hard voor moeten werken.

Het probleem van een dorp

We hebben niet genoeg aanwas om echt een stap naar de promotieklasse te maken. Dat is het probleem van een dorp als Rozenburg. Als er geen doorstroming van onderuit is waardoor speelster door kunnen groeien naar je eerste team. Dan kom je niet hoger en zal je de top talenten zien vertrekken naar andere verenigingen. Dat is nu met Nienke gebeurt en in het verleden ook met Milon van Seventer. En Nienke kiest nu voor Volley Zuid maar ik ben bang dat we die anders het jaar erop kwijt waren geweest. Ze gaat studeren in de regio Den Haag dan was er daar ongetwijfeld ook een club met interesse geweest. Nienke wil kijken waar haar mogelijkheden liggen en of ze hoger kan spelen dan bij Vovero. Bij Volley Zuid spelen al wel een paar Rozenburgers en dan is er toch een soort brug gelegd en dat maakt het makkelijker. Maar als speelsters denken dat het daar leuker is moeten ze ook gaan. Uiteindelijk als je denkt dat je meer kan dan het team waarin je speelt wordt je ook niet een leukere speelster. Dan wordt het lastiger om je plezier eruit te halen en moet je eigenlijk gaan. Ik kijk toch hoofdzakelijk naar de mensen die je hebt en ervoor willen gaan. Het heeft niet zoveel zin om lang stil te staan bij speelsters die je niet in kan zetten. Al blijft het jammer en een verlies voor Vovero.

Hoe ziet de selectie er nu uit

Er kwam gelukkig een team meisjes A door naar de senioren. Zonder nu ingewikkeld te doen hebben we er 8 en spelen er een aantal zoals Floor Tallie ook nog in meisjes A. Dames 1 krijgt prioriteit als het elkaar overlapt. We hebben Petra Romeijn, Moniek Oldenburg en Marijke Blasman als ervaren speelsters die al wat langer spelen. Sharon Breukel, al wat langer bij dames 1 en Floor Tallie waren de jonkies vorig seizoen in het team en nieuw komen Liane Klifman, Jolanda van der Hout en Alana Wagemeester. Liane en Jolanda speelde ook vorig seizoen een aantal keren mee. Het wordt ongetwijfeld een lastig seizoen maar ook wel weer een mooi seizoen om te kijken waar we nu staan en hard werken om de aansluiting en niet te verliezen.