Ook in Sliedrecht, tegen Sliedrecht Sport 6, was er voor de dames van Vovero 1 niets te halen. Met een kansloze nederlaag, 4-0, moest het team van Madelon Spee huiswaarts keren. Nooit was er in de wedstrijd een moment geweest waar Vovero aanspraak kon maken op een puntje. De druk wordt met de week hoger en de resultaten minder. Waarschijnlijk voldoende redenen aan te geven waarom het allemaal dit seizoen niet wil lukken. Maar daarmee doorbreek je niet de neerwaartse spiraal waar Vovero 1 in terecht is gekomen.

Het vertrek, stoppen met volleybal, van een paar ervaren speelster en middenaanvalster Nieke Pranger laten hun sporen na, dat is ontegenzeggelijk een feit. Maar Madelon Spee gebruikt dat niet als een excuus, sterker nog de coach wil zich alleen uitlaten over speelsters die ze ter beschikking heeft en excuses zoeken is niet aan haar besteed. Als de dames van Vovero geen punten gaan pakken zal de wal het schip moeten keren. Wellicht met een degradatie in het verschiet. Alhoewel Madelon Spee dat nog veel te vroeg vindt om over die scenario’s te praten.

Madelon Spee: “De winnaarmentaliteit missen we, althans ik heb het niet gezien”

“We speelde twee hele slechte sets. In de eerste en de derde set was het wel heel bedenkelijk. De ander twee set ging het aardig tot 17-17 en toen was het over. Zeker geen goedgevoel overgehouden aan vrijdagavond. Sliedrecht was een jong team, geen coach op de bank, dan moet je punten kunnen pakken. Ja, en dat doen we dan totaal niet. De winnaarmentaliteit missen we, althans ik heb het niet gezien. Kunnen er lang over praten maar het kwam gewoon niet opgang. We speelde soms wel redelijk een maakte we ook wel puntjes maar die bal lag aan de overkant van het net gewoon te weinig op de grond. We hadden moeite om te volleyballen, laat staan dat we bezig waren met een set te pakken. Als je een poosje mee kan spelen en zij scoren opeens door onze fouten 7 tot 8 punten achter elkaar kom je niet met een fijn gevoel uit zo’n set. Resultaten zag je dan ook in de derde set. Daar komen we er helemaal niet aan te pas. Dan blijf je er een beetje in hangen en wordt het geen volleyballen meer dan doe je leuk mee, maar aan het einde van een leuke rally ligt de bal wel aan de verkeerde kant op de grond. In de vierde set was de opdracht gooi alle remmen maar los, maar ook dat hielp in Sliedrecht niet. Als eens vaker aangegeven dat extra stapje hebben we niet, of nog niet. Maar vrijdag heeft Sliedrecht niet gewonnen omdat ze zo goed waren. Sliedrecht heeft gewonnen omdat wij het collectief af lieten weten. Ik vind dat je van iedereen een vechtersmentaliteit mag verwachten, je staan niet voor niets in het eerste team van Vovero. En of je dan bij de jonkies hoort of de ervaren speelster maakt dat niet uit. Het is zeker niet erg om zo af en toe een foutje te maken, maar als het zich gaat opstapelen wordt het lastig. Uit overwinningen haal je ook vertrouwen en dat blijft nu uit. Als we op deze manier blijven spelen worden het nog 3 lange maanden. We moeten opzoek naar die vechtersmentaliteit om met een beter gevoel van het veld af te stappen.”

Setstanden: 1e set 25-12; 2e set 25-18; 3e set 25-9; 4e set 25-19.