Het scenario heeft er vast anders uitgezien voor coach Harry Kok van Scom/De Zeehond. Afgelopen vrijdag stond de topper tussen ZPB en Scom/De Zeehond op het programma in het Inge de Bruijn zwembad in Barendrecht. Het moest een aanval worden op de koppositie zodat de ploeg van Harry Kok zich daadwerkelijk kan bezighouden met promotie. Het liep anders in een weekend waar Scom/De Zeehond binnen 24 uur twee wedstrijden moet spelen, werd het in Barendrecht een pijnlijke nederlaag.

In Barendrecht tegen ZPB 4, de eerste van de twee wedstrijden binnen een etmaal, kwam Scom/De Zeehond er niet aan te pas. Rozenburger Robert Goedendorp opende de score nog wel met een prachtig lobje maar dat het de ploeg vleugels zou geven was een stille hoop. Het zou niet de wedstrijd van de mannen van Harry Kok worden. Na die snelle openingsgoal van Goedendorp stelde de thuisploeg orde op zaken en was de achterstand voor Scom/De Zeehond in de eerste periode opgelopen tot 4-1. Eigenlijk was de wedstrijd na die eerste periode gespeeld. In de volgende 3 perioden kon Scom/De Zeehond geen vuist maken worstelde vooral met zichzelf en kwam het niet meer in de wedstrijd. De score liep op naar 11-3.

Vanavond (zaterdag 4 februari) heeft de ploeg de kans op eerherstel als ZVVS 3 opbezoek komt in de Rozenburcht. In Barendrecht konden de schutters van de Hoogvliet/Rozenburg combinatie niet in stelling worden gebracht. Vanaf de zijkanten was het gaatje niet te vinden en in het centrum mislukte de tip-inns herhaaldelijk. De mannen van Harry Kok profiteerde nauwelijks van een man meer situatie.

Doelpuntenmakers competitie

Naam

aantal

Thijs Schouten

28

Alex Heskes

28

Robert Goedendorp

13

Sasha Akneav

9

Jim Kok

9

Maik Kok

9

Timo Heskes

9

Jeffrey Meesters

7

Jeffrey Bouman

4

Ties Jacobs

2

Scom/De zeehond probeerde het nog wel van afstand maar ook daar was de sluitpost van ZPB niet van onder de indruk. En als het dan niet loopt, zoals afgelopen vrijdag in Barendrecht, geven de scheidsrechters ook nog eens makkelijk strafballen aan de thuisploeg, dat is dan extra zuur en ziet de nederlaag er wat geflatteerd uit. Een avond om snel te vergeten maar zeker ook één om veel van te leren. De aanval op de koppositie is mislukt, maar de competitie is nog lang. Het gat naar koploper ZPB is opgelopen tot 5 punten en ook naar Wave, het hoogste eerste team in de rangschikking, is het gaatje 5 punten. Wel met de aantekening dat Wave een wedstrijd meer heeft gespeeld.

 

 

Periode standen: 4-1, 6-2, 9-3, 11-3.

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond: Alex Heskes 1, Robert Goedendorp 1, Timo Heskes 1.

 

zpb_uit_006
zpb_uit_007
zpb_uit_008
zpb_uit_009
zpb_uit_010
zpb_uit_011
zpb_uit_012
zpb_uit_013
zpb_uit_014
1/9 
start stop bwd fwd