Twee wedstrijden binnen een tijdsbestek van 24 uur stonden het afgelopen weekend op het programma van Scom/De Zeehond. Werd er vrijdag nog verloren van ZPB in Barendrecht , was het team van coach Harry Kok zaterdag veel te sterk voor ZVVS uit Vlaardingen. Het was voor Scom/De Zeehond de grootste overwinning van dit seizoen. Na 4 perioden stond er 18-5 op het scorebord en had Scom/De Zeehond zich gerevancheerd voor de kansloze nederlaag in Barendrecht.

ZVVS is dan wel een staartploeg maar de gretigheid, gedrevenheid en de absolute wil om te winnen was voor de toeschouwers een verademing om te zien. Begint de ploeg van Harry Kok nog wel eens mat aan de wedstrijd was daar tegen ZVVS geen sprake van. Na de eerste periode stond er 4-1 op het scorebord. Scom/De Zeehond speelde met eerste doelman Roland Grooten en mocht Maik Kok ( 2e doelman in het team van Scom/De Zeehond) doelpunten maken in plaats van tegenhouden zoals in Barendrecht. Maik Kok past zowel als doelman als ook als speler goed in het team van Scom/De Zeehond. Afgelopen zaterdag was zijn bijdrage als speler 4 doelpunten. Coach Harry Kok had voor de wedstrijd al aangegeven dat als het vooral op conditie aan zou komen het voor de bezoekers uit Vlaardingen wel eens lastig zou kunnen worden, naar mate de wedstrijd zou vorderen. In de 4e periode bleek dat ook uit de 8 doelpunten die zijn ploeg nog scoorden.

In de stand op de ranglijst heeft Scom/De Zeehond niet de sprong gemaakt die wellicht mogelijk was geweest, maar blijft nog steeds kanshebber voor promotie. Het kampioenschap is niet dichterbij gekomen omdat ZPB, de koploper, die dit weekend ook twee wedstrijden moest spelen, geen fout maakte. Het team uit Barendrecht had afgelopen zaterdag heel wat meer moeite in Delft tegen d’DELFT, dan vrijdag tegen het hoger geklasseerde Scom/De Zeehond. In Delft was er een overwinning voor de koploper van 9-10. Het team van Harry Kok mag in de komende weken geen punten meer morsen als het serieus wil meespelen voor promotie. Op het programma staat voor komend weekend de thuiswedstrijd tegen d’DELFT. Een ploeg die 22 punten minder heeft dan Scom/De Zeehond en waarvan de ploeg van Harry Kok uit niet verder kwam dan een puntendeling, 4-4. Toch moet Scom/De Zeehond in staat zijn de punten in de Rozenburcht te houden. Belangrijk, zeker omdat De Reigers, een eerste team dat nu nog boven de Hoogvliet Rozenburg combinatie staat het tegen koploper ZPB moet opnemen. Een weekje later staat de wedstrijd De Reigers tegen Scom/De Zeehond op de rol. Daar heeft het team van Kok alle kansen om zelf een hogere klassering af te dwingen. Bij Wave, die ploeg komt Scom/De Zeehond niet meer tegen dit seizoen en heeft op dit moment 2 punten meer dan Scom/De Zeehond, moeten Kok en zijn mannen wachten op een misstapje en er vooral zelf geen maken.

Periode standen: 4-1, 7-2, 10-4, 18-5.

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond: Robert Goedendorp 4, Maik Kok 4, Thijs Schouten 3, Jim Kok 2, Ties Jacobs 2, Sasha Akneav 2, Jeffrey Meesters 1.