Madelon Spee was tevreden na afloop van de thuiswedstrijd van Vovero dames 1 tegen Erasmus Volley in de eigen hal De Rozenburcht. Die tevredenheid zat vooral in het vertoonde spel van haar ploeg. In de eerste set was er winst voor de thuisploeg en leek Vovero voor een stunt te gaan zorgen. De bezoekers uit Rotterdam staan op plaats 3 op de ranglijst en hebben 2 wedstrijden minder gespeeld. Een kanshebber voor de titel in de eerste klasse A.

Vovero kwam goed uit de startblokken in de eerste set. Het team van Madelon Spee leek bevrijd van de druk die het spelen in de gevarenzone met zich meebrengt. De snel verkregen voorsprong kwam eigenlijk nooit in gevaar, zelfs niet toen Erasmus Volley halverwege de set op gelijke hoogte kwam. Vovero pakte het op weer op en maakte daarna weinig opslagfouten en trok de set over de streep met 25-21. Madelon Spee over de opslagfouten. “De opdracht is risicovol serveren. Dat wil zeggen de hoeken en de achterlijn opzoeken en dan gaat het wel eens mis. Dat vind ik dan minder erg. De aanval moet niet te simpel worden overgenomen. In het net slaan is natuurlijk een ander verhaal, daarmee geef je de service te simpel aan de tegenstander. Kijk de service is de eerste aanval. Je kan de bal over het net slaan of met lef er overheen slaan, dan kies ik voor het laatste.” Ook in de 2e set speelde Vovero lekker mee met de titelkandidaat tot de 11-11. Daarna was het even weg bij de Rozenburgse dames verstijfde het totale team en ging Erasmus Volley freewheelend naar de setwinst. In de laatste twee sets gaf Vovero volwaardig partij en was er bij vlagen goed volleybal te zien. Alhoewel in de eindfase van de 4e set de krachten bij de thuisploeg langzaam wegvloeiden.

Madelon Spee: “We toonde lef, er was beleving en we bleven gaan”

“Ik denk dat het de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe was. We hebben ons zelf wat doelen gesteld. We tonen lef we blijven er voor gaan en blijven goed serveren. Dat heb ik teruggezien vandaag. Erasmus had veel wisselmogelijkheden en waren met een dubbel team naar Rozenburg gekomen. Of dat nu altijd een echt voordeel is weet ik niet. Als je ze allemaal wil gebruiken moet je veel wisselen wat het spel niet bevorderd en ook niet gezien of ze allemaal even sterk waren. Maar los daarvan is Eramus een team die voor de prijzen mee gaat spelen. Vandaag was het hartstikke belangrijk dat we dat punt pakte en het 4 sets hebben volgehouden tegen een titelkandidaat. Dat was de afgelopen weken wel eens anders. Ook al wonnen we dan een set stortte het als een kaartenhuis in elkaar. Dat was vandaag duidelijk niet zo. Erasmus had in de 2e set een hele goede service serie en kwamen we er even niet aan. Deze wedstrijd geeft een veel meer positief gevoel dan de wedstrijden hier voor. Alleen we moeten het volgende week weer laten zien. Als we dit vol kunnen houden gaan we zeker nog punten pakken.”

Setstanden: 1e set 25-21; 2e set 11-25; 3e set 20-25; 4e set 16-25.