Zowel in de competitie als ook in het bekertoernooi zijn er voor Scom/De Zeehond kansen op succes. In de competitie is Scom/De Zeehond het hoogste geplaatste eerste team, een plaats die voor promotie in aanmerking komt. In het bekertoernooi werd zaterdag de halve finale bereikt door winst op MNC Dordrecht 4.

Als combinatie tussen de waterpoloërs uit Hoogvliet en Rozenburg kwam het team van Harry Kok nog niet zover in het bekertoernooi. Zaterdag werd MNC Dordrecht simpel opzij gezet en wacht in de halve finale De Devel of Wiekslag 2, de laatste een ploeg die in de competitie ook tegenstander is van Scom/De Zeehond. De wedstrijd tussen Wiekslag en De Devel wordt op 5 maart gespeeld en weten de mannen van coach Harry Kok wie ze moeten verslaan om in de finale te komen. Zover is het nog niet maar er zijn zeker kansen voor Scom/De Zeehond om die finale te bereiken. De Devel speelt een klasse lager dan Scom/De Zeehond en van Wiekslag 2, die in dezelfde afdeling speeld, verloor de ploeg van Harry Kok nipt, 8-7, in de uitwedstrijd en won in de Rozenburcht met 12-8.

Scom/De Zeehond op alle fronten actief en de prestatiedrang straalt ook van het team af. De ploeg wil in de 3e klasse van de bond spelen en als extra prijs een gooi doen naar de beker. Daarvoor was er winst nodig op MNC Dordrecht 4 en dat lukte zonder al te veel inspanningen. In een toch enigszins matte wedstrijd was Scom/De Zeehond de betere ploeg. En vooral op conditie kon de ploeg in de 3e en 4e periode afstand nemen. Scom/De Zeehond is een ploeg van de lange adem, wat vooral in de latere fases van de wedstrijd duidelijk wordt. Ook is de eerste aanval bijna altijd voor Scom/De Zeehond doordat Sacha Akneav een snelheidsduivel is die niet vaak de bal verlies bij het eerste fluitsignaal van een periode. Ongemerkt een voordeel omdat de eerste aanval daardoor heel vaak voor zijn ploeg is. Toch was het even wennen aan het grootte zwemstadion van MNC Dordrecht.

Robert Goedendorp over die wedstrijd

“Groot bad met drijvende doeltjes het was even wennen. De ploeg verraste ons wel een beetje. We hadden ze eigenlijk niet zo sterk verwacht, zeker in de beginperiode konden ze aardig meekomen. Er zat best wat zwemvermogen in die ploeg. Zwemvermogen toch één van de sterkere punten van ons team. We vonden het best zwaar zwemmen in dat grote bad. Water is water zou je denken maar er is toch een verschil. Maar al met al denk ik een terechte overwinning. In de beginfase even moeizaam maar krijgen we niet veel tegen en naargelang de wedstrijd vorderde kwamen we op voorsprong. We waren wat minder scherp dan de afgelopen wedstrijden, toch nemen we de beker serieus. Op Maik na ( Kok, red.) compleet, maar voor me gevoel een beetje mat. Maar goed we staan wel in de halve finale met als volgende tegenstander De Devel of Wiekslag 2. Maar afwachten wie de tegenstander wordt. Van De Devel gaat het verhaal dat hun eerste team de handdoek heeft gegooid en ze nu een nieuw eerste team hebben en Wiekslag kennen we zit bij ons in de competitie.”

Periode standen: 1-1, 1-2, 2-4, 3-7

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond: Jim Kok 2, Thijs Schouten 1, Jeffrey Meesters 1, Ties Jacobs 1, Sasha Akneav 1, Robert Goedendorp 1.

 

Doelpuntenmakers beker

 

Naam

aantal

Thijs Schouten

6

Sasha Akneav

5

Maik Kok

3

Alex Heskes

2

Jim Kok

2

Jeffrey Meesters

2

Ties Jacobs

2

Robert Goedendorp

1

Timo Heskes

1

Jeffrey Bouman

1

Wat komen gaat

De bekertoernooi gaat weer verder met de halve finales in de weekend van 15/16 april of in het weekend van 22/23 april. Nu een weekje niet spelen voor Scom/De Zeehond. Op 11 maart gaat de competitie weer verder met de thuiswedstrijd tegen Aquadraat in het eigen bad De Rozenburcht. De uitwedstrijd werd met 7-12 gewonnen, de avond van Thijs Schouten die 5 keer scoorde. Op 18 maart moet Scom/De Zeehond naar Den Haag om in het Hofbad het op te nemen tegen Rode Lantaarndrager H.Z. ZIAN. Wedstrijden waar geen puntjes mogen worden gemorst. De komende weken heeft Wiekslag, de nummer 2, ook niet zo’n zwaar programma. Wiekslag moet punten verspelen zodat de beoogde 2e plaats voor Scom/De Zeehond in zicht komt. Voor die plaats is de wedstrijd van 25 maart van belang als Wiekslag en Wave tegen elkaar spelen. Dat wordt een wedstrijd waar bij verlies van Wave de kloof 4 punten kan worden in het voordeel van Scom/De Zeehond. (Wave is een concurrent voor de promotieplaats eerste teams) Of de begeerde 2e plaats in zich komt bij verlies van Wiekslag. Scom de Zeehond heeft promotie in eigenhand, maar puntverlies kan catastrofaal worden.