Het doel was winnen en van dubbele cijfers wilde coach Harry Kok niets weten voor de wedstrijd, daarvoor was de tegenstander uit Leiderdorp, Aquadraat, te sterk. Concurrent voor de promotieplaats Wave H1 wilde afgelopen zaterdag in de Kulk in Vlaardingen wel werken aan het doelsaldo. Wave vernederde ZVVS H3 met 4-20 en ook koploper ZPB H&L H4 vond 20 keer het netje tegen H.Z. ZIAN waar de ploeg uit Barendrecht won met 20-9. In de Rozenburcht bleef de teller staan op 6-3.

Een prachtige overwinning voor Scom/De Zeehond in het eigen bad in Rozenburg. Geen moment kwam de ploeg van coach Harry Kok in gevaar. De thuisploeg speelde soeverein en dat bleek niet alleen uit de score maar ook kreeg Scom/De Zeehond maar tweepersoonlijke fouten te verwerken van het arbitrale duo, Zandman en Van Leeuwen. Rozenburger Ties Jacobs en topscoorder Thijs Schouten kregen een tijdstraf. Robert Goedendorp opende de score in de derde minuut van de wedstrijd en met nog een minuutje op de klokken in die eerste periode was het Jim Kok die de 2-0 voor de thuisploeg aantekende. Jim Kok profiteerde van een man meer situatie. Scom de Zeehond kon alleen niet beschikken over speler en reserve doelman van de Hoogvliet/Rozenburg startgemeenschap Maik Kok die met een blessure uit de wintersport was gekomen.

Eerste doelman Roland Grooten was in prima doen afgelopen zaterdag voor de thuisploeg. De routenier is een doelman die hoog uit het water komt dat lang volhoudt en een geweldige reflex in huis heeft. Alleen in de tweede periode moest Grooten twee maal de trieste gang naar het net maken. In de 3e periode wist Stan Hogenboom van de gasten uit Leiderdorp de Rozenburg doelman nog te verrassen maar meer dan drie doelpunten stond Grooten niet toe. Nadat Aquadraat in de 2e perioden op gelijke hoogte was gekomen voerde Scom/De Zeehond het tempo een beetje op en stond er na drie keer 6 minuten zuivere speeltijd 5-3 op het scorebord. Coach Mark Kimpel van Aquadraat vond vooral dat zijn doelman Tim Sipos de vijfde treffer van Scom/De Zeehond te verwijten was en wisselde zijn ‘Torhuter’ voor Quinten van Buul. Nu zag het er misschien ook niet fraai uit wat de goalkeeper naast het doel in een vrijwel ongevaarlijke situatie liet zien. Het was bijna een perfecte voorzet aan Scom/De Zeehondspeler Jim Kok die dat kansje niet onbenut liet. Maar zondebok was misschien iets te veel van het goede. Scom/De Zeehond behaalde een zakelijke overwinning en kwam eigenlijk nooit in gevaar. Was de vijfde treffer dan misschien een cadeautje was er op de andere treffers niet aan te merken. Scom/De Zeehond gewoon te sterk.

Robert Goedendorp:”We moeten ook nog geen polonaise gaan lopen”

“We waren niet scherp genoeg”, vertelde Robert Goedendorp. “De score had wel wat hogen mogen of moeten uitvallen. Maar punten zijn punten en winst is het belangrijkste. Op de één of andere manier gaat het altijd stroef tegen Aquadraat. Als we naar de concurrentie kijken hebben die inderdaad dik gewonnen. We moeten ook nog niet in de polonaise gaan lopen. Reigers heeft wel verloren (tegen ‘d ELFT H2, red.) en die zijn we denk ik nu wel kwijt als concurrent voor promotie. Wordt nog moeilijk genoeg.”

Periode standen: 2-0, 2-2, 5-3, 6-3

Doelpuntenmakers bij Scom/De Zeehond: Jim Kok 2, Robert Goedendorp 2, Thijs Schouten 1, Sacha Akneav 1.

Wat komen gaat

Nog vier potjes deze competitie en dat zijn op voorhand niet de makkelijkste. Aanstaande zaterdag in Den Haag tegen Rode Lantaarndrager H.Z. ZIAN, lijkt niet de meest lastige klus maar Scom/De Zeehond zal daar niet compleet kunnen aantreden. Ook de wedstrijd tegen ZVVS H4 zal geen makkelijke zijn weet Robert Goedendorp, die dus volgende week ontbreekt samen met nog drie anderen. “In de uitwedstrijd hebben we de punten min of meer gestolen door in de laatste periode de wedstrijd op z’n kop te zetten.”

Doelpuntenmakers competitie

Naam

aantal

Thijs Schouten

36

Alex Heskes

29

Robert Goedendorp

23

Maik Kok

15

Sasha Akneav

14

Jim Kok

11

Timo Heskes

11

Jeffrey Meesters

9

Ties Jacobs

8

Jeffrey Bouman

5

De Scom/De Zeehond stond in die wedstrijd na 3 perioden met 5-2 achter en wist in de 4e periode 4 keer te scoren en met 5-6 uit het water te komen. Thijs Schouten, Jeffrey Bouman en Sacha Aknaev (2 maal) waren in die 4e periode de doelpuntenmakers. Dat zal dus in de thuiswedstrijd anders moeten. BZ&PC en Wave zijn de andere twee tegenstanders, zeker nog geen gelopen race. In het bekertoernooi is de volgende tegenstander ZZ&PC De Devil H1, een ploeg die in de 2e klasse speelt. Het bekertoernooi krijgt zijn vervolg in de weekenden van 15/16 of 22/23 april.