Er kan er maar één de winnaar zijn, ook bij de verkiezing van ‘Ons Kluppie 2017’ en die prijs ging naar wierenvereniging CS010. De handbalvereniging ASV Indus’67 uit Rozenburg behaalde een eervolle tweede plaats. De afgelopen weken waren druk voor Indus naast het promoten van de vereniging voor Ons Kluppie ook nog het 50 jarig jubileum.

De verkiezing van Ons Kluppie wordt jaarlijks georganiseerd door RTV Rijnmond en Rotterdam Sportsupport. Indus 67’67 was met nog negen nadere verenigingen genomineerd en was het 10 weken lang strijden om de hoofdprijs van € 2500,-. Stemmen van het publiek ging via facebook en internet maar ook was er een oordeel van een vakjury. Bij de winnaar van vorig jaar werden de prijswinnaars bekend gemaakt, onder het genot van een hapje en een drankje. De bekendmaking was live op Radio Rijnmond te volgen in de zondagse sportuitzending. “Uiteindelijk zijn we tweede geworden”, vertelde Cindy Doorduin. “Naast een mooie beker ook nog een cheque van 200 euro die we uit handen kregen van Leontien van Moorsel. Wij willen iedereen die op ons gestemd heeft hier heel erg voor bedanken.”

Wierenvereniging CS010 de winnaar van 2017, ASV Indus’67 een fraaie tweede plaats en op nummer drie Jeu de Boulesvereniging Les Francophiles.

De andere genomineerde verenigingen dit jaar waren: Deuce Again, Schaakvereniging IJsselmonde, Schaatsvereniging Rotterdam, Tafeltennisvereniging Boomgaardshoek, VIB, Victoria Squash en Zwemmen Rotterdam-Zuid.