Afgelopen zaterdag leken de waterpoloërs van Scom/De Zeehond af te stevenen op de eerste overwinning. In een doelpuntrijke eerste periode stond er 6-4 voor de thuisploeg in de Rozenburcht op het scorebord. Een snel opgelopen achterstand van 0-2 werd door Alex Heskes ongedaan gemaakt en begon Scom/De Zeehond te bouwen aan een voorsprong. Een voorsprong die de ploeg van coach Harry Kok niet kon vasthouden en stond Scom/De Zeehond na 4 keer 7 minuten weer met lege handen. Het werd uiteindelijk 10-12 in het voordeel van WZK uit Wassenaar.

Coach Harry Kok

“Ze zijn iets gehaaider dan wij. Wij hebben nog de neiging om iets te snel te schieten en dan opeens treuzelen we weer iets te lang. Dat is de ervaring van teams die al wat langer op dit niveau spelen. Scheidsrechters waren in het begin zeker niet tegen ons. Maar op het laatst wat minder in ons voordeel, overigens wel terecht goede leiding. Er zat vandaag zeker meer in. Dit is wel de nummer drie op de ranglijst. Als we zo blijven spelen komen die punten er zeker wel.”

Na een snelle 0-2 achterstand tegen WZK was het Alex Heskes die de ploegen op gelijke hoogte bracht en na een minuut of 3 Rozenburger Robert Goedendorp de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd op een voorsprong zette. Het was in die eerste periode een gelijk opgaande strijd met Scom/De Zeehond net is beter in de afwerking. Na 7 minuten stond er 6-4 op het scorebord (doelpunten Alex Heskes en Robert Goedendorp ieder 2 maal en Sacha Aknaev en Jim Kok ieder met één treffer). Ook in de tweede periode kon de thuisploeg de voorsprong vasthouden maar de eerste scheurtjes in de verdediging werden zichtbaar. En ook profiteerde Scom/De Zeehond niet van de man meersituatie die er toch een aantal keren was. Uiteindelijk verloor Scom/De Zeehond met 10-12. In de slotfase is het toch nog moeilijk om de voorsprong vast te houden voor het team van Harry Kok. Geroutineerde ploegen maken beter gebruik om bij een voorsprong geduld op te brengen en de schot periode van 30 seconde effectiever uit te spelen en op het juiste moment doeltreffend te zijn.

Zaterdag de derby tegen De Kempvis

“Voor mij een wedstrijd als alle andere”, vertelde coach Harry Kok nog. “Maar je merkt wel dat het leeft. Er spelen ook een paar spelers bij de Kempvis die bij Scom hebben gespeeld (Bas Havelaar en Peter Verschoor, red.).” De Kempvis uit Spijkenisse won al een paar wedstrijden overtuigend dus voor de Rozenburg/Hoogvliet combinatie geen makkelijk opgaaf zaterdagavond 4 november in het Riviérabad in Spijkenisse, waar de wedstrijd voor 20:45 uur op het programma staat.

Doelpuntenmakers Scom/De Zeehond in de wedstrijd tegen WZK: Robert Goedendorp 3; Alex Heskes 2; Thijs Schouten, Jeffrey Bouman, Sacha Akneav, Jim Kok en Timo Heskes ieder 1.