Afgelopen zaterdag moest het nieuwe en sterk verjongde dames team van Vovero naar Oude Tongen om het op te nemen tegen de koploper in de 2e klasse B. Was het op voorhand al een lastige opgaaf, bleek in sporthal de Grutterswei een onmogelijk opgaaf. Vovero verloor met 4-0 en dat leverde Intermezzo 5 punten op waarmee de Flakkeese ploeg 2 punten meer heeft dan de nummer 2 Volley Zuid dames 4.

Coach Arthur Vuijk

“Afgelopen zaterdag speelde we tegen één van de echt goede ploegen van de 2e klasse B. Een ploeg die we in het verleden ook wel in de eerste klasse tegen kwamen. We kwamen in de eerste set met 6-2 voor en dachten dat we de zwakke plek bij hun in de verdediging hadden gevonden. Daar serveerde we lustig op los, op dat moment dachten we zelfs is dat nu de nummer 1. Maar wat verder in de wedstrijd werd toch wel duidelijk waarom ze de koppositie hebben. Vrij snel daarna kwamen we er niet meer aan te pas en kwam er een soort gelatenheid in de ploeg. Als je lekker begint en zij schakelen een tandje bij en walsen vervolgens over je heen merk je dat wij een ploeg met jonge meiden zijn. Geloof in eigen kunnen is dan opeens erg lastig, en zie je de hoop op een puntje langzaam wegzinken. Het was dus vooral poetsen aan het zelfvertrouwen. In de 3e en 4e set kwam dat geloof wel weer een beetje terug, met in de 4e set zelfs nog wel winstkansen. Intermezzo wijzigde het team op een paar plaatsen en verlies je ook die 4e set met een verschil van vijf punten. We hadden bij afwezigheid van Esmee Buddenberg een extra jeugdlid meegenomen, Lotte van Pelt, daardoor waren we met 8 speelster. We hebben toch wel weer, ondanks het verlies wat dingen gezien waar we mee verder kunnen. Het is best nog een beetje zoeken, hoe zetten we het neer, wie functioneert nu het beste op welke positie. Het resultaat is wel dat we met 1 puntje stijf onderaan staan. Er moeten nu wat wedstrijden komen waar we wat punten kunnen sprokkelen, anders wordt het straks heel erg lastig. Maar we hebben toch genoeg potentieel in deze groep om in de tweede klasse te kunnen overleven. Zeker nog geen alarmfase maar puntjes hebben we meer dan nodig.”

Ervaren speelsters terughalen uit het tweede team is niet aan de orde. Vovero wil gaan bouwen en als het dan even tegen zit moet dat niet ontaarden in paniekbesluiten en onoverdachte beslissingen. Overigens wil Vovero ook met dames 2 in de tweede klasse gaan spelen zodat er op een breder front gespeeld kan worden en de overgaan tussen de teams niet te groot wordt.

Setstanden intermezzo D1 – Vovero D1: 1e set 25-14; 2e set 25-12; 3e set 25-18; 4e set 25-20.