Er gebeurt veel in de wereld, en veel te veel tegelijk. Bijna niet te bevatten. Had ik net in de spiegel gekeken toen ik de krant wilde gaan lezen en mijn oog viel ‘Vergrijzing in het verkeer neemt pijlsnel toe’ ze zullen het toch niet over mijn hebben. Stapte net van mijn racefiets af van een virtueel (Zwift)rondje, in dit keer in Londen. Maar niet bagatelliseren, herhalingscursus is misschien niet zo’n slecht idee. Overigens niet alleen voor ouderen. Nog even bijgepraat met de vader van Mimeirel Benita, Feyenoord-talent dit seizoen uitgeleend aan Excelsior. Zelf in 12 dagen 4 wedstrijden in de KUIP, dat was zeker ook goed voor het parkeergeldpotje van de gemeente Rotterdam. En een gesprekje met Bryan van der Laan die de Feyenoord opleiding heeft doorlopen. En zagen we Erik van de Ridder in de KUIP, ook zo’n Rozenburger, die net als Van der Laan, zijn hele jeugd op Varkenoord voetbalde. Een Feyenoord getint weekje dus. Maar snel naar onze ‘Dit is de week’  

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Vierpolders kijkt naar boven en staat inmiddels op plaats 6 op de ranglijst. Voor Vierpolders zat het venijn in het laatste kwartier. Vlak voor de thee kregen twee spelers van CWO een woordenwisseling en kreeg een van de twee spelers van CWO een rood kartonnetje voorgeschoteld. Dat hebben we nog niet vaak gezien. Glenn Stoffers zette de 1-0, bijna in de slotminuut voor de thee op het scorebord. In de tweede helft duurde het tot het laatste kwartier voordat Vierpolders afstand kon nemen van de ex-tweedeklasser uit Vlaardingen. Tussen minuut 70 en 75 scoorde Vierpolders drie keer. De bij Rozenburg niet onbekende Floris van den Heuvel en Paul Santra wisten het netje te vinden en ook Vincent Bieling was trefzeker. (bron Vierpolders)

Vierde klasse F – OHVV / Abbenbroek

Bryan van der Laan speelt bij OHVV (Ex: Feyenoord 019, Jong RKC, Rozenburg, Excelsior Maassluis, weer naar Rozenburg en nu OHVV. In de jeugdelftallen bij Excelsior Maassluis en Feyenoord. Speelde in het Nederlands elftal O16) en zag dat zijn ploeg in de laatste vier wedstrijden, waarvan twee inhaalwedstrijden, een puntje op het conto kon bijschrijven.

Bryan van der Laan

Twee inhaalwedstrijden 1 punt, dat is te weinig. Zeker als die tegen Abbenbroek nog maar 50 minuten duurde en je daar al met 0-1 voorstond. “Eigenlijk wel onnodig. Tegen ‘s Gravendeel misten we 5 basisspelers. Schorsingen, blessuren en dat soort zaken, spelen ons op dit moment parten. Kijk, ’s Gravendeel krijgt 3 kansen waarvan ze er 2 maken en wij krijgen 5 kansen en die gaan er niet in.” Doelpunten maken lijkt lastig voor dit OHVV. “Ja, de laatste weken schort het daar wel aan. Dan moet je op dinsdagavond naar Abbenbroek, niet echt ideaal. We moesten daar nog 5 minuten van de eerste helft spelen en de hele tweede helft. We benaderden de wedstrijd als 0-0, zo zijn we die pot aangegaan. Dan scoor je in die vijf minuten nog de 0-2. Dan denk je, uitspelen die pot. Krijgt Abbenbroek ook nog een rode kaart na een kwartiertje in de tweede helft. Wel een terechte direct rode kaart. Dan tegen 10 man met een 0-2 voorsprong dan moet je het uit kunnen spelen, maar kwamen van een koude kermis thuis. Een vrije trap van de zijkant werd goed ingekopt, misschien te makkelijk verdedigd, maar oké kan gebeuren. Ze kregen er geloof in en gingen met 4 man in de spits lopen. Ik had op die momenten niet het gevoel dat we met een man meer liepen. Dan maken ze in de slotminuut ook nog de gelijkmaker. Een beetje klutsbal waar we niet resoluut ingrijpen. Kostbare punten die we verspelen. Ook tegen Hekelingen en Rockanje verloren we beide keren met 2-1. Als je nu naar ons programma kijkt, zaterdag SCO die staan laatste en moet je winnen. En dan krijgen we de top 3, WCR, Zinkwegse Boys en ’s Gravendeel. Daar zullen we toch punten moeten halen. Kijken naar boven is denk ik op dit moment niet reëel, denk dat veilig spelen eerder een must is. Kijk, we laten hele dure punten liggen de laatste weken. Eigenlijk hadden dat er 9 meer moeten zijn, dan doe je mee. Maar de realiteit is dat het niet is gebeurd.” Dit was niet waarvoor je naar Oudenhoorn bent gegaan. “Nee, zeker niet. Ons doel is toch terug te keren naar de derde klasse, daarvoor zijn we de selectie voor aan het versterken. Eerst dit seizoen tot een goed einde brengen en dat de toch smalle selectie ons niet verder parten gaat spelen.”