We laten de wereld maar even voor wat het is, we vertelde het vorige week al ’ Er gebeurt veel in de wereld, en veel te veel tegelijk’. Dus vrolijkere dingen zoals Willem 80 op de livestream kijken van Feyenoord ONE. En onze held is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Ja, en dan komen de herinneringen van het seizoen 69/70 toch wel weer bovendrijven. Alle wedstrijden in de Kuip gezien. Twee wedstrijden tegen Reykjavik 12-2 en 4-0, beide in de kuip omdat er in IJsland niet kon worden gespeeld. AC Milan met die super kopbal van Willen van Hanegem bij de 2-0. Na Milaan kwam Vorwarts Berlin, Legio Warschau en Celtic jullie hebben het of zelf gezien of op de historische beelden van weleer. Vooral de uitwedstrijd tegen Vorwarts Berlin, een sneeuw en ijsbaan, zou tegenwoordig nooit worden gespeeld. Andere tijden voetbal, dat is wel duidelijk …… Maar snel naar onze ‘Dit is de week’  

  

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Vierpolders in de tweede helft onderuit tegen Meeuwenplaat. De weg naar boven leek ingezet voor de mannen van Vierpolders, maar Meeuwenplaat wilde de punten ook graag in Hoogvliet houden. En dat lukte vooral de tweede helft. Stond er tijdens de thee nog 1-1 op het scorebord was dan na 90 minuten duidelijk anders. De ploeg van tegenwoordig Arjan Vuik moest terug naar huis met een 4-1 verlies aan de broek.

Bij Rozenburg wordt het met de week uitzichtlozer. Ronard Venekamp ging met zijn Rozenburg op bezoek bij Rhoon, de plog waar hij vorig seizoen nog aan het roer stond. Inmiddels 11 van de 15 wedstrijden verloren moet ook voor Venekamp hard zijn aangekomen. Op de Omloop in Rhoon verloor Rozenburg met 3-0 van de plaatselijke v.v.

Vierde klasse F – OHVV / Abbenbroek

Met de wedstrijden tegen de top 3 van de vierde klasse F voor de boeg en uit de laatste vijf wedstrijden slechts een schamel puntje moeten er boven de Eeweg in Oudenhoorn langzaam donkere wolken samen pakken. Afgelopen week was er verlies in Spijkenisse tegen SCO’63. Voor de ploeg uit Spijkenisse, als rodelantaarndrager, belangrijke punten voor klasse behoudt. OHVV staat in de vierde klasse F op plaats 9. En met wedstrijden tegen de top 3 zorgen voor de oud-trainer van Rozenburg, Peter-Marcel Nauta.

Voor Dennis Vermeer, doelman Abbenbroek, ook wat donkere wolken boven vooral zijn hoofd. Vermeer moet begin maart zich in het ziekenhuis melden voor een MRI-scan. Het vermoeden bestaat dat Dennis Vermeer een meniscus blessure heeft. “Het is nog even afwachten, gaat zeker nog wel even duren, ben ik bang”, vertelde Dennis ons. Tegen laagvlieger ZBVH zag de doelman zijn ploeg vanaf de zijlijn een puntje pakken. “Puntje inderdaad te weinig, we hadden een hoop goede kansen en met ons veldspel waren we veruit de bovenliggende partij. In blessuretijd werd helaas nog een zuiver doelpunt afgekeurd en had de grens toch nog een puntje weten te scoren voor ZBVH.”

Tweede klasse C – Hellevoetsluis

Rozenburger Bethslot Woldeamanuel was niet beschikbaar voor Hellevoetsluis trainer Mark van Os. Hellevoetsluis kon maar moeilijk de defensie van Serooskerke kapot spelen. Hellevoetsluis speelde zeker niet de beste wedstrijd van dit seizoen. Het derde gelijk spel van na de winterstop. Tegen SVOD’22 en koploper Heinenoord meer dan verdienstelijk, maar het gelijkspel tegen Serooskerke, op de laatste plaats van de tweede klasse C, moet toch teleurstellend zijn voor Mark van Os en zijn ploeg. Jeffrey Burger scoorde voor Hellevoetsluis het enige doelpunt. Van Os had goede zaken kunnen doen op de ranglijst doordat er in de top 3 van de ranglijst de nummers 2 en 3 ook gelijk speelde. Ook de nummer 5 en 6, Yerseke en Terneuzen speelden gelijk. Een gemiste kans voor Mark van Os en zijn Hellevoetsluis.

Derde klasse C – IJsselmonde

IJsselmonde behaalde een zakelijke overwinning op Charlois, een ploeg in degradatiezone. IJsselmonde won met 3-2 en herstelde zich van de nederlaag tegen Overmaas. IJsselmonde staat op plaats 5 op de ranglijst en het gaatje naar de nummer 3 en 4 is 4 punten. De volgende tegenstander is Lekkerkerk, ook een ploeg uit de degradatiezone. IJsselmonde moet waken voor onderschatting, maar er liggen punten in het verschiet.

Handbal Indus’67 heren 1

Oeps, weer 28 tegentreffers voor het heren 1 team van Indus‘67 in een wedstrijd tegen Feyenoord HS3. In de uitwedstrijd wist Indus nog 12 keer te scoren, nu kwam de ploeg niet verder dan 8 treffers.