Ronard Venekamp verlaat sportpark West, Maik den Ouden plakt er toch nog een jaartje aan vast. Rozenburg op weg naar de uitgang van de derde klasse. Van het ooit zo roemruchte bolwerk ’Rozenburg’ is bijna niets meer over. De waterpoloërs doen het goed. Natuurlijk een startgemeenschap tussen Hoogvliet, Rozenburg en Brielle. De inbreng van de laatste is minimaal en ook van de Zeehond zijn er niet zoveel spelers actief in het eerste team. De grootste inbreng is van Hoogvliet en ook dat was in het verleden wel anders, toen De Zeehond uit moest wijken naar het zwembad in Spijkenisse omdat het oude zwembad niet geschikt was om op niveau van de bondscompetities te spelen. Maar het huidige SCOMZeehondDuck, met als thuisbasis De Rozenburcht, is koploper in de eerste klasse en promotie gloort aan de horizon. Maar snel naar onze ‘Dit is de week’…..

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Vierpolders weer in de tweede helft onderuit, nu tegen HVC’10, en de winnende treffer van HVC’10 was dik in blesurretijd, 2-3. Zonder Rick Otte (wegens ziekte) kwam Vierpolders aan de leiding door een benutte strafschop van Vincent Bieling. Nog voor de thee maakte HVC’10 gelijk. In de tweede helft in de tweede helft leek het op een remise uit te draaien, maar het geluk was dit keer aan de zijde van de ploeg uit Hoek van Holland. Ver in blessuretijd de 3 punten in de tas mee naar Hoek van Holland nemen. Door deze winst lijkt de tweede periode ook naar HVC’10 te gaan.

Rozenburg lijkt zelfs de nacompetitie te kunnen vergeten. De deur naar de vierde klasse staat wagenwijd open. Trainer Venekamp is vertrokken, zo kunnen we lezen op de site van Rozenburg. In zijn laatste wedstrijd verloor de trainer met zijn ploeg van DVO’32, 1-3. Rozenburg kon nooit een vuist maken en verloor kansloos van een zwak DVO’32. De gifbeker is nog lang niet leeg, maar het lijkt erop dat de bewoners van West de beker zelf keer op keer vullen. Doelpunt Rozenburg, Tim Beker.

Vierde klasse F – OHVV / Abbenbroek

Voor Dennis Vermeer, doelman Abbenbroek, is er nog gen duidelijkheid over zijn blessure. Deze week moet een MRI-scan duidelijkheid geven. Zonder Dennis Vermeer verloor Abbenbroek kansloos van Botlek op het eigen sportpark. Botlek wist 3 keer het netje te vinden, 0-3.

Peter-Marcel Nauta had een positief gevoel over de wedstrijd die OHVV verloor van WCR. “Betere van het spel, maar geen punten”. Bij WCR staat Arjan Jongerius onder de lat en dat is voor vele spitsen een sta-in-de-weg. De routenier speelde eerder onder anderen bij RHS, en Oude Maas waar hij ook voor de Rozenburgse spitsen een lastig te passeren doelman was. “Zaterdag een sterke wedstrijd gespeeld, ik heb een team aan het werk gezien, WCR 1e helft 1 kans, met de rust 0-1, doelpunt Jonathan Francisca, en vergeten de 0-2 voor rust te maken, Xander le Pair. Tweede helft zelfde spelbeeld, echter 2 momenten van niet doortastend optreden werden gelijk gestraft. Keeper WCR pakte uitstekend op ballen van Jim Baks, Dylan van de Loosdrecht en Thomas van Dort”, is de samenvatting van Peter-Marcel Nauta. WCR – OHVV 3-1.