Er zijn van die momenten dat je het allemaal liever niet wil weten. In de politiek, met de wereld problemen, maar zeker ook in het voetbal. Op West blijft het stil na het vertrek van Ronard Venekamp. Hoogstwaarschijnlijk werk aan de winkel. En niet alleen op West is er werk aan de winkel. Ook in de Tweede Kamer. Een nieuwe wet waar in ‘moeder’ vervangen is/was door ‘een ouder uit wie het kind is geboren’ wordt niet doorgevoerd, even aanpassen. Is er eigenlijk een cursus Tweede Kamerlid? Er moet ergens toch iemand hebben opgelet, tenminste als je dit niet wilt. Brengt ons terug bij het voetbal, trainerslicenties zijn door de KNVB aangepast. Is er eigenlijk ook een cursus voor leden van de TC in het voetbal, met een diploma of zoiets? Tenslotte beoordelen ze zo’n man met een UEFA-licentie. Maar misschien hoeft dat ook niet ……. Snel naar onze ‘Dit was de week’ deel 2.

Voetbal

Tweede klasse C - Hellevoetsluis

We spraken deze week met Bethslot Woldeamanuel. Voor Hellevoetsluis was het de vierde keer oprij dat de ploeg van Mark van Os gelijk speelde en deze competitie al de zesde keer dat de ploeg aan de Brielsestraatweg de punten moest delen. Met Bethslot praten we over de wedstrijd tegen Walcheren (1-1) en de vele gelijke spelen dit seizoen. Lees ook het artikel ‘Als je niet kan winnen, dan zeker niet verliezen’. Lees het artikel elders op deze site of via deze link.

Derde klasse C – IJsselmonde

IJsselmonde won de uitwedstrijd tegen Lekkerkerk met 0-2. IJsselmonde blijft door deze overwinning op het vinkentouw. Rozenburger Marnix Sonneveld liep tegen het gele kartonnetje aan van scheidsrechter Jongeneel. Het was voor Marnix de vierde van dit seizoen, dus staat hij op scherp. Door deze overwinning komt plaats 5 op de ranglijst zeker niet in gevaar. De blik is naar boven gericht, een plaats in de top 3 is slechts 3 puntjes verwijderd. Voor IJsselmonde scoorde Tommy Drogt en invaller Ojari Eugenio Valazquez Pilgrim.

Waterpolo – SCOMZeehondDuck

De waterpoloërs van Hoogvliet-Rozenburg-Briele wonnen voor de dertiende keer dit seizoen en dit keer in de derby tegen De Kempvis uit Spijkenisse, 8-14. SCOMZeehondDuck is bezig aan een geweldig seizoen.

Doelpunten tegen De Kempvis: Thijs Schouten 5X, Erik Aknaev en Jesco Molenkamp ieder 3X, Sasha Aknaev, Jim Kok en Ties Jacobs ieder 1X.

Stand na: 1e Periode, 3-3, 2e Periode, 3-6, 3e Periode, 4-10, 4e Periode, 8-14.

Handbal Indus‘67

Zowel de dames als ook het heren 1 team van Indus verloren afgelopen weekend. Voor de dames zowaar op een vreemde dag, de zaterdag. De uitwedstrijd van de dames tegen Odis DS1 ging op zaterdag verloren met 28-21. De heren konden niet winnen van Gemini HS2, eindstand 22-17/

Volleybal Vovero/Volley Zuid

De volleybalster van Vovero verloren van Fusion Rotterdam DS2 met 4-0. Setstanden: 25-18/25-16/25-20 en 25-14. Vovero dames 1 staat op plaats 9 van de ranglijst en heeft nog twee teams onder zich.

Bij Volley Zuid was er weer winst In de uitwedstrijd tegen Volley Next in Dordrecht werd het 1-3. Setstanden: 16-25/22-25/23-25 en 25-19. Alleen de laatste set moest Volley Zuid, met Milon van Seventer en Nienke Pranger, een puntje toestaan aan Volley Next.