Een spelletje steen, papier en schaar tijdens een potje voetbal, oftewel wie mag de vrije trap nu gaan nemen. De trainer vond het maar niks. Over trainers gesproken die van PSV, vond een leuk potje voetbal tussen de nummer 1 en 2 van de eredivisie ook maar niks, beslissingen van scheidsrechters schandalig. Ja, het doet ook wat met Bosz nu hij de volle wind in de zeilen heeft. Overigens bij de laatste drie clubs, voor dat hij in Eindhoven neerstreek, haalde hij het einden niet en werd vroegtijdig ontslagen. Olympique Lyonnais, Bayer Leverkussen en Dortmund vonden dat er kennelijk ook met Bosz wel eens wat mis is/was. Bij die laatste, Dortmund, kon hij voor de Kerst al naar huis. Overigens benieuwd hoe ‘Die Gelbe Wand’ de oud-trainer deze week zal ontvangen als PSV tegen Dortmund moet spelen. Of zijn ze Bosz allang vergeten? Maar in Nederland een geweldige prestatie, alhoewel Willem van Hanegem zou zeggen trainers staan niet in het veld, het zijn de jongens die het doen. Toch heeft elke trainer zijn inbreng, dus ook Bosz. Maar snel naar onze ‘Dit is de week’  

  

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Vierpolders verliest in Vlaardingen bij Victoria’04 met 3-2. Victoria had al een 3-0 voorsprong genomen voor Vierpolders iets terug kon doen. De doelpunten van Vierpolders werden gemaakt door Maikel Straatman en Stef Mansveld.

Bij Rozenburg moest doelman Benny van der Meer in de rust worden vervangen door Silvio Spiessens. “Heb wat last van mijn rug. Donderdag op de training ging het redelijk, maar in de warming-up schoot het er weer in. Heb de eerste helft nog wel onder de lat gestaan, maar na de rust heeft Silvio het overgenomen”, kijkt de doelman terug op het verlies tegen Lyra afgelopen zaterdag. “Op je vraag of het langdurig is, denk ik niet. De dinsdagtraining sla ik over en donderdag weer kijken hoe het gaat. Tegen Lyra begonnen we heel sterk. Krijgen we een kl*te goal tegen uit een corner. Fout van mij. Ik stap naar voren en kon moeilijk terug door die rug (geen excuus mijn fout) en die bal draaide zo het doel in. Ja, we kregen zoveel kansen, zelfs een keer vanaf de 5 meter voor een leeg doel, gaat de bal nog over. Voor punten moet je scoren zo simpel is het. Het wordt met de week moeilijker, daar moeten we eerlijk over zijn. We hebben zoveel kansen nodig om een doelpunt te maken en ondanks de vele kansen lukt het nog niet. DVO blijft ook punten pakken en staan we inmiddels 9 punten achter op die mannen. Ik wil het liever niet zeggen, maar het lijkt bijna onvermijdelijk. Die tweede goal van Lyra was gelijk na de rust, zelf niet gezien stond onder de douche. Het wordt een lastig verhaal, puntjes sprokkelen en bouwen naar volgend seizoen. Maar volgend seizoen zeker zonder mij. VDL heeft ook nog geïnformeerd, maar dat ga ik zeker niet doen. Samenvattend, eerste helft dominant, misschien wel de betere. Maar dan moet je er wel 2 of 3 maken. Tweede helft was de vermoeidheid ook te zien. We speelden met heel veel pressie, dat kost kracht. We blijven het zeker proberen en geven niet op. Dat het lastig wordt is wel duidelijk.”

We spraken met Dennis Vermeer over zijn toekomst en Abbenbroek. Met Bethslot Woldeamanuel over de zevende puntendeling van dit seizoen, dit in deel 2 van dit is de week (Praten met en luisteren naar ….) Met de aanvoerder van OHVV Rozenburger Bryan van der Laan hadden we al eerder een artikel geplaatst en  lees hier het artikel  met Bryan van der Laan 

Handbal Indus’67 heren 1

De dames van Indus’67 verloren van Twist DS1 in de eigen thuishal De Rozenburcht, 16-25. Indus staat na een goed begin van deze zaalcompetitie inmiddels op plaats 7, voorlaatste, van de 1e klasse. Ook het heren 1 team wist in De Rozenburcht niet te winnen. Tegen WHC HS2, uit Den Haag, werd het 23-26.

Waterpolo – SCOMZeehondDuck

Er lijkt geen maat te staan op SCOMZeehondDuck. De waterpoloërs zijn bezig aan een geweldig seizoen. Ook Sassenheim kon de ploeg van Kok&Kok niet van de overwinning af houden. Na vier perioden stond er 8 – 5 op het scorebord.

Doelpunten: Alex Heskes 3X, Erik Aknaev, Thijs Schouten, Jim Kok, Sasha Aknaev, en Ties Jacobs ieder 1X.

Stand na: 1e Periode, 1-2, 2e Periode, 4-2, 3e Periode, 5-3, 4e Periode, 8-5.