In Oisterwijk staat een 600 jaar oude linde, die boom is genomineerd voor de Europese mooiste boom van het jaar. De HMS Prince of Wales, een reus van een vliegdekschip ligt, in Rotterdam. Het lijkt dat de NAVO weer met grote oefeningen wil laten zien er ook nog te zijn. Indrukwekkend, met de mensen die op dit moment op ons aardbolletje leven kennelijk, meer dan nodig. Computers gaan rare dingen met ons doen, deepfake seks, misselijkmakend, walgelijk. Dit is de wereld waarin we leven. Maar ook dichterbij in de sport gaat het minder, maar gelukkig voor sommigen veel beter. De v.v. Rozenburg kan alleen met wonderen nog in de derde klasse blijven, maar bestaan wonderen eigenlijk nog wel? Bij de dames handbal van Indus lijkt/is het doek gevallen, een doorstart of een andere opzet? In ieder geval geen voortgang meer van de komende veldcompetitie, het is (voorlopig?) over met het handbal voor de dames. Maar snel naar onze ‘Dit is de week’……..    

  

Voetbal

Derde klasse D - Rozenburg/Vierpolders

Vierpolders pakt een bonuspunt tegen Rhoon. Vierpolders had de laatste weken veel punten verspeeld en dat wilde de ploeg van trainer Arjan Vuik, die ook volgend seizoen aan het roer staat bij Vierpolders, rechtzetten. Vincent Bieling zorgde, op aangeven van voor de bij Rozenburg bekende Paul Santra, voor de 1-0. Santra kreeg tegen Rhoon twee keer geel dus mocht de oud-Rozenburg speler alvast naar de douche. In de slotfase wist Rhoon toch nog een puntje over te houden aan het bezoekje aan Vierpolders. Einduitslag 1-1.

Rozenburg verloor in en tegen Naaldwijk met 6-2. Een kansloze nederlaag. De wedstrijd begon wat later omdat de scheidsrechter verrast werd door de verkeerschaos. De afsluiting van de Benelux tunnel had de referee over het hoofd gezien. Er werd een vervanger gevonden en kon er toch nog gespeeld worden. Het venijn zat in de staart. Vanaf de 80e minuut scoorde Naaldwijk nog drie keer.  

Vierde klasse F – OHVV

OHVV, zonder Bryan van der Laan, moet nog een keer terug naar ’s Gravendeel. De scheidsrechter kon met een kuitblessure de wedstrijd niet uit laten spelen. Er waren +/- 55 minuten gespeeld. Het restant staat voor 30 maart op het programma. Bryan van der Laan was uit voorzorg aan de kant gehouden. De Rozenburger had op de laatste training voor de wedstrijd last gekregen van zijn heup en lies. Voor OHVV breken nu de weken van de waarheid aan. De komende weken: Zwartewaal, restant ’s Gravendeel, GHVV, Abbenbroek en RHS. Daar zal OHVV de punten moeten pakken. Elk gemorst punt in die wedstrijden kan desastreus zijn.

Tweede klasse E – Hellevoetsluis

De kampioen van de gelijke spelen. De helft van de wedstrijden die Mark van Os met zijn ploeg heeft gespeeld, deze competitie eindigde in een remise. Natuurlijk niet een afgesproken gelijkspel zonder strijd. Strijd was er afgelopen week in de uitwedstrijd tegen Arnemuiden zeker wel en ook kansen voor Hellevoetsluis. Bethslot Woldeamanuel had ook een dotje, maar zette zijn pantoffel net niet lekker tegen de bal. Hellevoetsluis zakte wel een plaatsje, naar zes. Maar de schade blijft beperkt en is de tweede plaats zeker nog in het zicht. Voor de derde periode waar nu 1 wedstrijd is gespeeld moeten er nu driepunters op het lijstje worden bijgeschreven.

Tweede klasse E – IJsselmonde

IJsselmonde wint bij SVS in Capelle aan den IJssel met 0-2. Een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer Dave Koring, Dit keer speelde IJsselmonde zonder Marnix Sonneveld.

Handbal Indus’67 dames 1

Officieel is er in de zaalcompetitie voor Indus DS1 nog 1 wedstrijd te spelen, aanstaande zondag tegen TOGB. De wedstrijd op 17 maart, tegen Ventura DS2 werd niet gespeeld omdat Indus niet was opgekomen/niet kon spelen. Ventura won die wedstrijd daardoor reglementair met 10-0. Uiteindelijk was de selectie te smal en konden de opengevallen plaatsen, door vertrekkende en gestopte speelsters, niet meer worden opgevuld. Het dames team is ook uit de veldcompetitie gehaald. Het doek valt, voorlopig of definitief, voor het dameshandbal in Rozenburg.

Waterpolo – SCOMZeehondDuck

Wie gaat SCOMZeehondDuck nog van promotie afhouden en wie denkt er kampioen te worden anders dan het team van Kok&Kok. Ook AZZ H4 werd aan de zegekar gebonden. Na vier perioden stond er 6 – 14 op het scorebord in Alphen aan den Rijn.

Doelpunten: Sasha Aknaev 4X, Jesco Molenkamp 3X, Alex Heskes en Erik Aknaev 2X, Thijs Schouten, Jim Kok, Daniel Aknaev, ieder 1X.

Stand na: 1e Periode, 1-4, 2e Periode, 2-9, 3e Periode, 4-13, 4e Periode, 6-14.

Volleybal

Vovero en Volley Zuid verloren beide hun wedstrijd afgelopen weekend. Vovero van Intermezzo DS1 met 4-0 en met diezelfde cijfers verloor Volley Zuid van Donki Sjot DS2.