Zaterdag de start van de bekercompetitie. Vanaf nu gaat het voor het eggie, alhoewel er nog wel trainers zullen zijn die de zogenaamde puntjes nog op de ‘i’ willen zetten. Maar in ieder geval is het eindeloze gewissel van spelers, die natuurlijk ook een kans verdienen, vanaf nu voorbij. Maar er mogen sowieso wel wat meer spelers gewisseld worden dan in het verleden. In de corona tijdperk zijn die regels verruimd en die zijn nu ook permanent gemaakt. Voor de ploegen in de A-categorie gelden dezelfde regens als in het betaald voetbal. Zowel in de beker als in de competitie mag er vijf keer worden gewissel in drie wisselmomenten.

 

Rozenburg

Voor Rozenburg lijkt het erop dat de bekercompetitie toch wordt gezien als een verlening van de voorbereiding. De bewoners van sportpark West hebben, na het afgelopen seizoen, Bryan van der Laan, Bethslot Woldeamanuel, Jordie de Groot en Stefano Carcia Tavares zien vertrekken of stoppen en dat gaat Rozenburg invullen met eigen talenten. Een bak aan ervaring, die niet eenvoudig te vervangen is, vertrokken. Maar in de voetballerij is het eenvoudig, wat goed is, komt snel en het komt ook voor dat spelers het niveau niet aankunnen en al dan niet verplicht afhaken. Rozenburg heeft nog wel een keepersprobleem. Naast de nieuw naar sportpark West gekomen Nino Noordijk, hij kwam van Vlotbrug, is nog herstellende van een dubbele scheen- en kuitbeenbreuk. Ook doelman Silvio Spiesens heeft een hand (lees vinger) blessure opgelopen.  

 

Bekerwedstrijden - 2023

 

Datum/tijd

Naam evenement/wedstrijd

Waar

02-09-2023/14:30

Rozenburg - KMD

Vinkseweg Rozenburg

09-09-2023/14:30

SSS - Rozenburg

Jaap Kosterstraat Klaaswaal

16-09-2023/14:30

Stellendam - Rozenburg

Zuiderstraatweg Stellendam

       

OHVV

De nieuwe ploeg van Bryan van der Laan heeft wisselend succes in de voorbereiding. Zelf heeft hij het netje nog niet gevonden in de vierde klasse. De spelbepalende middenvelder moet het nog doen met een aantal assists. Oud Rozenburg trainer Peter-Marcel Nauta heeft nog niet veel kunnen spelen met zijn volledige selectie. In de Keijzerwaard Cup was vooral de tweede avond er één op voort te borduren. De beker begint met een wedstrijd tegen Vlotbrug op de thuisbasis van OHVV aan de Eeweg. Voor die wedstrijd hadden we nog contact met de huidige trainer van OHVV Peter-Marcel Nauta en vroegen hem naar zijn eerste weken bij OHVV en hoe oud Rozenburg speler Bryan van der Laan zich aanpast aan de vierde klasse.

Peter-Marcel Nauta: “Zaterdag OHVV - FC Vlotbrug, waarmee de voorbereiding eigenlijk grotendeels wordt afgesloten, de beker is toch eigenlijk om verder ritme op te doen en naar de basis te werken. De voorbereiding is zeker niet helemaal ideaal verlopen, de eerste 2 weken vanaf 25 juli waren prima, maar toen begonnen de vakanties en daalden de aantallen m.b.t. beschikbaarheid, dus ook om oefenwedstrijden te spelen. Rockanje thuis konden we nog spelen, maar vervolgens moesten we voor de zaterdag FC IJsselmonde en later v.v. Smitshoek afzeggen, heel vervelend zowel voor ons maar niet in de minste plaats voor de tegenstanders. Deze wedstrijden konden we vervangen door oefenwedstrijden op de dinsdag, Vierpolders en Xerxes DZB O23, maar ook nu hadden we nog te maken met de aantallen en dus de belasting grotendeels op een te kleine groep spelers. Zoals het er nu naar uitziet zullen we pas na de 2de bekerwedstrijd naar een nagenoeg complete groep gaan. Uiteindelijk ook wel gewoon gewerkt aan het team en de gewenste speelwijze, de groep maakt daar stappen in en enthousiasme overheerst. In de laatste oefenwedstrijd tegen Xerxes DZB O23 (2de divisie) was de ontwikkeling ook duidelijk te zien, een hele goede tegenstander, een hoog tempo gedurende 90 minuten en toch gewoon onze speelwijze hanteren en daar ook resultaat mee boeken, dat is heel positief en geeft de jongens ook vertrouwen. Zaterdag tegen FC Vlotbrug willen we daar verder aanwerken, alhoewel we ook wel willen winnen en proberen uiteindelijk de poulefase door te komen. In de hele ontwikkeling is Bryan van der Laan mijn verlengstuk, en het is geweldig om te zien hoe hij daarin zijn verantwoordelijkheid pakt, hij neemt de ploeg, samen met een aantal sterkhouders, op sleeptouw en probeert zijn eigen ervaring over te brengen op de spelers. De vraag is uiteindelijk niet of Bryan van der Laan zich kan aanpassen aan de 4de klasse, maar of de 4de klasse zich kan aanpassen aan Bryan van der Laan. We hebben samen nog veel werk te verzetten, maar het doel is wel om zo snel mogelijk terug te keren in de 3de klasse. Zaterdag eerst met onze eigen speelwijze afrekenen met FC Vlotbrug, dat is prioriteit.”

 

Bekerwedstrijden - 2023

 

Datum/tijd

Naam evenement/wedstrijd

Waar

02-09-2023/14:30

OHVV - Vlotbrug

Eeweg Oudenhoorn

09-09-2023/14:30

Blijdorp - OHVV

Noorderbocht Rotterdam

16-09-2023/14:30

OHVV - Madestein

Eeweg Oudenhoorn

       

Hellevoetsluis

Bethslot Woldeamanuel heeft nog maar één wedstrijd gespeeld tijdens de voorbereiding bij Hellevoetsluis. Of dat genoeg was om trainer Mark van Os te overtuigen om in de basis te starten in het bekertoernooi zal zaterdag moeten blijken. In de voorbereiding afwezig zijn kan zeker consequenties hebben.

 

Bekerwedstrijden - 2023

 

Datum/tijd

Naam evenement/wedstrijd

Waar

02-09-2023/14:30

CION - Hellevoetsluis

Kooikersweg Vlaardingen

09-09-2023/15:00

Hellevoetsluis - Honselersdijk

Brielsestraatweg Hellevoetsluis

16-09-2023/15:00

Hellevoetsluis - Zuidland

Brielsestraatweg Hellevoetsluis

       

 FC IJsselmonde

IJsselmonde is de grote onbekende voor sportenrozenburg. Bij IJsselmonde speelt Rozenburger Marnix Sonneveld. Ook een competitie met clubs die we niet zo vaak tegenkomen. Binnenkort gaan we met Marnix in gesprek en luisteren naar zijn keuze voor de ploeg uit Rotterdam. De eerste wedstrijd in het bekertoernooi wordt niet in Aarlanderveen gespeeld, maar op het Sportpark Olympia aan de Olympiaweg in Rotterdam, de thuisbasis van FC IJsselmonde.

 

Bekerwedstrijden - 2023

 

Datum/tijd

Naam evenement/wedstrijd

Waar

02-09-2023/14:30

Aarlanderveen - IJsselmonde

Olympiaweg Rotterdam

09-09-2023/12:00

IJsselmonde – Antibabari 2

Olympiaweg Rotterdam

16-09-2023/13:00

Ariston’80 - IJsselmonde

Mekelweg Delft

       

Bij Vierpolders hebben we natuurlijk ook een aantal Rozenburgers en spelers die in het verleden het shirt om de schouders droegen. Bij Abbenbroek staat Rozenburger Dennis Vermeer onder de lat die ook furore in het zaalvoetbal. Wellicht kunnen we daar in de toekomst ook wat meer achtergrondinformatie brengen op sportenrozenburg.