Ondanks het bloedeloze gelijkspel tegen Leonidas van vorige week is Rozenburg toch bezig aan een prima reeks waar de punten worden gesprokkeld. Wel jammer dat de ploeg van Rob Vuik zich niet weet te belonen met een periode titel, althans tot nu toe. Daar zit ook gelijk de zwakte van dit Rozenburg. De ploeg van Rob Vuik is zondermeer een kanshebber voor de titel maar op de momenten dat het er echt op aan komt laat de ploeg nogal eens een steekje vallen. Allemaal niet desastreus maar het zou zoveel makkelijker voetballen als de ploeg zich op die momenten zelfs zou belonen.

 

De koplopers op bezoek bij de staartploegen. Gaat Rozenburg naar rode lantaarndrager CION, moet Kethel Spaland naar Excelsior Rotterdam, de nummer 12. De nummers 3 en 4 spelen aan de Broekpolderweg in Vlaardingen, de thuisbasis van Victoria, tegen elkaar. De gasten uit Poortugaal, kampioen van de eerste periode, hebben inmiddels ook wat steekjes laten vallen en Victoria is een ploeg waar in de stand op de ranglijst rekening mee moet worden gehouden. De Vlaardingers doen ook nog eens mee om de tweede periodetitel. Daar is de beslissing nog niet gevallen en dat gebeurt ook zaterdag niet, die beslissing valt later. Zaterdag staat de eerste wedstrijd voor de derde periode op de rol. Maar de uitslag van de wedstrijd tussen de nummer 3 en 4 gaat wel aangeven wie er in het spoor van de koplopers meegaat. Of blijft de derde klasse C een afdeling waar het punten morsen nog niet ten einde is bij de koplopers. In de degradatiezone is het net zo spannend als in de kop van de ranglijst, dus aan spanning geen gebrek in 3C. We vragen ook aan aanvoerder Jordie de Groot, van Rozenburg, hoe hij aan kijkt en of er sprake is van een wat moeilijkere, misschien zelfs mindere periode.

Jordie de Groot:

"Mindere periode? Dat denk ik niet, we hebben na de winterstop 3 gespeeld 7punten, sinds 22/11 niet meer verloren en er wordt erg scherp getraind. Dat die 7punten niet gepaard gaan met goed en oogstrelend voetbal, dat klopt. Maar uiteindelijk gaat het om de punten, en we moeten ook gewoon eerlijk zijn; we hebben geen absoluut top team natuurlijk. Het is een hele goede en hechte groep, maar we zijn wel afhankelijk van een paar bepalende spelers en blessures/schorsingen. Bovenin meedraaien moet absoluut de doelstelling zijn en blijven met deze groep, maar daar heb je ook wel het nodige geluk voor nodig. Ondanks dat CION onderaan staat, is er van onderschatting absoluut geen sprake. Zowel bovenin als onderin staan de clubs erg dicht bij elkaar. Zij hebben net een trainerswissel ondergaan en het kan daar nogal druk zijn langs de zijlijn, dus wij zullen alles op alles moeten zetten en meer dan 100% inzet tonen om morgen 3 punten te (be)halen!"

 

Het programma voor 28 februari 2015

Thuis

 

Uit

CION

-

Rozenburg

Excelsior R.

-

Kethel Spaland

Leonidas

-

PPSC

Maense

-

Vlotbrug

Poortugaal

-

SVS

Rhoon

-

Zestienhoven

Rijnmond HS

-

Victoria '04

Vermoedelijke opstelling van Rozenburg.

Rob Vuik heeft een bijna complete groep tot zijn beschikking. Met de blessures lijkt het de goede kant op te gaan en ook Yoeri Bak is weer inzetbaar. De topscoorder heeft dan wel niet getraind deze week maar zal zeker bij de wedstrijdselectie zitten en indien nodig inzetbaar. Erik Don is weer aangesloten en heeft donderdag met de groep getraind. Afwachten of dat nog reacties geeft, op zijn liesblessure. Verder heeft Vuik geen schorsingen meer in de ploeg en kan met een zo'n sterk mogelijk team aan de start verschijnen. Rozenburg kan alleen maar tevreden zijn met de volle winst, en spelen op de 'NUL'.

Doel: Stefan van Asperen. Achter: Vince Lissenberg, Jordie de Groot, Elroy van Seventer, Leon Nigg. Middenveld: Stefan van Es/Onur Zaif, Kenan Yilmaz, Erik Don. Voor: Isa Fakhri, Lennart Quak en Renaldo van Emmerik.

 

 

Foto: Erik Don

Copyright © 2020 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.

Binnenkort op deze site

* Vince Lissenberg v.v. Rozenburg speelde alle wedstrijden afgelopen seizoen. We gaan met hem in gesprek.

* Marnix Sonneveld, het talent met Rozenburse roots kwam vorig seizoen terug naar West. Heeft hij zijn draai gevonden?

* en wat nog meer over het bureau, voor de camera of onder de pen komt

 

 


 

 

Sunday the 12th. .