Rozenburger Bryan van der Laan moet geopereerd worden aan zijn fluwelen linkerpootje. Het seizoen is over voor de linkermiddenvelder van de in de Top Klasse spelende Excelsior Maassluis. Donderdag 16 april wordt Bryan geopereerd en zal dan zeker 6 weken uit de roulatie zijn. Een domper voor de Rozenburger, maar zijn club Excelsior doet wonderen op dit moment onderleiding van de interim coach en oud Feyenoorder John de Wolf.

 

"Met een mri scan hebben ze een scheur in mijn meniscus gevonden in mijn linkerknie. Na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, een week of 7 geleden, bleef er maar vocht in mijn knie. Eerst leek het of er iets was met mijn kraakbeen. Die knie zat niet goed in het gewricht maar dat duurde te lang zodat ik zelf heb besloten om een mri te laten maken. Na die wedstrijd tegen IJsselmeervogels kon ik ook niet meer spelen en trainen. Alleen met de fysio bezig geweest. Donderdag moet ik onder het mes", vertelde Bryan ons. "Ik wordt geopereerd bij Medinova Zestienhoven door dr. Starmans. Hoelang het gaat duren, een week of 6 zeker als het alleen een meniscus is. Ze gaan ook nog wel kijken of het met dat kraakbeen allemaal goed zit. Het seizoen is sowieso over. Als het goed gaat hoef ik maar 2 dagen op krukken te lopen en daarna weer opbouwen."

Het gaat goed met Excelsior

"Ik ben 2 tot 3 keer in de week op de club dus volg het van dichtbij. Ik ga ook nog naar Ronald (Body action XL in Rozenburg red.) Ook alle wedstrijden ben ik er gewoon bij. Het gaat op dit moment goed met de club. Er is weer leven in de groep. In dit geval is het vervangen van de trainer ( Cesco Agterberg door oud Feyenoorder John de Wolf red.) toch van grote invloed geweest. Het kaarsje was denk ik bij de vorige trainer langzaam aan het uitgaan. Eigenlijk veranderd er niet zoveel aan onze speelwijze. We spelen wel meer aanvallend en de kans dat we ons gaan handhaven is vrij groot." Bryan van der Laan dus volgend jaar weer in de topklasse, als de voortekenen niet bedriegen. "Als het allemaal goed verloop ga ik er vanuit dat ik volgend seizoen weer vrijuit kan spelen en zal ik me wel weer moeten bewijzen. Maar natuurlijk ga ik voor een basisplaats. Maar eerst herstellen van de operatie en zo snel mogelijk weer gaan opbouwen", kijkt Bryan alvast naar de komende weken en het volgende seizoen.