Rozenburger Bryan van der Laan speelt volgend seizoen ook aan de overkant van de Waterweg bij Excelsior Maassluis. Maar of dat ook in de Topklasse is? Excelsior Maassluis wil zijn selectie graag bijeen houden en wil zeker door met Bryan van der Laan. De technische commissie van de tricolores heeft al een groot aantal spelers van de huidige selectie vastgelegd voor het volgende seizoen en daaronder ook Bryan van der Laan. Dus ook het komende jaar zal Bryan van der Laan, voor het derde seizoen, de kleuren van Excesior verdedigen.

 

"Er waren we meer gegadigden maar ik heb het naar mijn zin bij Excelsior", vertelde Bryan over zijn contractverlening. "Het is een mooie club en leuk voetbal in de Topklasse al staan we er dit seizoen niet zo best voor. Zaterdag een cruciale wedstrijd tegen Ons Sneek. Daar moeten we winnen, anders wordt het langzaam lastig. We gaan nog steeds voor handhaving, en daar zijn we zeker niet kansloos." Bij Excelsior zal volgend seizoen Jeroen Rijsdijk aan het roer staan. Rijsdijk was met SHO succesvol en bracht de ploeg terug in de hoofdklasse. Rijsdijk volgt bij Excelsior Maassluis, Cesco Agterberg op die naar Feyenoord vertrekt.

Wat is het verschil tussen vorig jaar en dit seizoen?

"We zijn dramatisch slecht aan dit seizoen begonnen. En als je eenmaal in het dalletje zit is het lastig om er uit te klimmen. De laatste wedstrijden pakken we wel weer wat puntjes, maar of dat genoeg is? Maar handhaving is ons doel en daar gaan we voor!!!!", kijkt Bryan naar de rest van dit seizoen. In de 2e periode behaalde Excelsior 7 punten door 4 gelijke spelen en winst tegen GVVV. Voor de competitie scoorde Bryan nog niet maar is eigenlijk ook een speler die anderen moet laten scoren. Volgend seizoen dus weer bij Excelsior. Voetbal in de Topklasse en zijn studie zijn goed te combineren, alhoewel het weleens haasten is om op tijd op de trainingen te zijn. Bryan is top fit en zal zaterdag ongetwijfeld weer in de basis staan. De uitwedstrijd werd verloren door een scheidsrechtelijke dwaling, zoals Bryan dat noemt. Vorig seizoen werd er twee keer gewonnen van Ons Sneek en dat gaat, als de voorspelling van Bryan uitkomt, ook dit keer weer gebeuren. De punten heeft Excesior broodnodig. En na de wedstrijd tegen Sneek staan IJsselmeervogels, Rijnsburgse Boys en Spakenburg op het programma. Niet het makkelijkste programma. Maar als je op de laatste plaats op de ranglijst staat zijn er sowieso geen makkelijke wedstrijden.