Rozenburger Bryan van der Laan moet geopereerd worden aan zijn fluwelen linkerpootje. Het seizoen is over voor de linkermiddenvelder van de in de Top Klasse spelende Excelsior Maassluis. Donderdag 16 april wordt Bryan geopereerd en zal dan zeker 6 weken uit de roulatie zijn. Een domper voor de Rozenburger, maar zijn club Excelsior doet wonderen op dit moment onderleiding van de interim coach en oud Feyenoorder John de Wolf.

Lees meer: Bryan van der Laan zeker 6 weken uit de roulatie

Rozenburger Bryan van der Laan speelt volgend seizoen ook aan de overkant van de Waterweg bij Excelsior Maassluis. Maar of dat ook in de Topklasse is? Excelsior Maassluis wil zijn selectie graag bijeen houden en wil zeker door met Bryan van der Laan. De technische commissie van de tricolores heeft al een groot aantal spelers van de huidige selectie vastgelegd voor het volgende seizoen en daaronder ook Bryan van der Laan. Dus ook het komende jaar zal Bryan van der Laan, voor het derde seizoen, de kleuren van Excesior verdedigen.

Lees meer: Speelt Bryan van der Laan volgend seizoen nog in de Topklasse?

Bryan van der Laan is aan zijn tweede seizoen bij Excelsior Maassluis bezig. Na een wat moeilijk begin, waar Bryan niet fit aan dit seizoen was begonnen speelt de middenvelder inmiddels weer in het basisteam van coach Cesco Agterberg. Een seizoen wat vervelend begon voor de in Rozenburg woonachtige Van der Laan, die twee seizoenen geleden nog even een half jaartje op sportpark West te bewonderen was in de rood gele kleuren van de plaatselijke voetbalvereniging. Bryan kwam licht geblesseerd uit de competitie van het vorig jaar en had ook nog eens problemen aan zijn zitvlak, waardoor een kleine operatie nodig was en de voorbereiding van dit seizoen toch een beetje verstoorde.

Lees meer: Bryan van der Laan terug in de basis van Excelsior Maassluis

De competitie zit er op voor Bryan van der Laan. Het was zijn eerste seizoen in de Topklasse. Met zijn tegenwoordige ploeg Excelsior Maassluis eindigde hij op een fraaie zesde plaats. Het was niet alleen voor Bryan het eerste seizoen in de Topklasse maar ook voor Excelsior Maassluis. Met zeven punten uit de eerste drie wedstrijden was het een bliksemstart voor de nieuwkomer in de Topklasse. Winst tegen Spakenburg en Katwijk en gelijk tegen Capelle was een start die ook bij Excelsior als een verrassing moet zijn aangekomen. We kwamen Bryan eigenlijk een beetje onverwachts tegen bij een Bootcamp training van Body Action XL. Onderleiding van Ronald de Klerk, vorig jaar nog zijn leider bij het eerste elftal van Rozenburg waar Bryan nog een half seizoen speelde, werkte hij zijn oefeningen af. De afspraak voor dit gesprek hadden we al eerder gemaakt, maar de foto's bij dit artikel een toevalstreffer.

Lees meer: Bryan van der Laan Koning van de assist

Rozenburger Bryan van der Laan, vorig seizoen nog spelend voor de Rood Gelen op sportpark West, is door Voetbal Rotterdam genomineerd als het talent van seizoen 2013-2014. Bryan speelt tegenwoordig bij Excelsior Maassluis waar hij snel is uitgegroeid tot een vaste waarde en een meerwaarde voor de Topklasse. Door te stemmen bepaalt het publiek uiteindelijk mede wie er in de prijzen valt. Sportenrozenburg volgt Bryan al vanaf de eerste dag dat de website in de lucht is en we kunnen ons niet voorstellen dat de echte voetballiefhebbers het talent van de Rozenburger Bryan van der Laan nog niet hadden ontdekt.

Lees meer: Bryan van der Laan genomineerd als talent van het seizoen 2013-2014

Rozenburger Bryan van der Laan speelt ook volgend seizoen in het shirt van Excelsior Maassluis. Gisterenavond, voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen SHO, heeft de oud speler van Rozenburg mondeling aangegeven ook volgend seizoen voor de tricolores aan de andere kant van de Waterweg te willen spelen. Het moet nog allemaal schriftelijk worden bevestigd maar dat is slechts een formaliteit. "Ik heb het reuze naar mijn zin in Maassluis", vertelde Bryan.

Lees meer: Bryan van der Laan blijft langer bij Maassluis

Rozenburger Bryan van der Laan speelt nu een half jaar bij Excelsior Maassluis in de Topklasse. Afgelopen zaterdag speelde hij met zijn ploeg tegen de profs van Sparta. De wedstrijd werd door Excelsior met 0-4 verloren maar meer en meer wordt duidelijk dat Bryan van der Laan belangrijk is voor de tricolores aan de overkant van de Waterweg. Excelsior staat, na een slechte eerste periode, op een verdienstelijke 6e plaats op de ranglijst.

Lees meer: Bryan van der Laan: "Ik moet een beetje brutaler worden"

 

Vorig jaar kwam hij even bij de plaatselijke voetbalvereniging spelen met de nadruk op even want de inwoner van Rozenburg heeft veel meer in zijn voetbalmars dat spelen bij een tweedeklasser. Bryan is ooit begonnen met voetballen bij MSV in Maassluis maar zijn talent werd al snel door het Rotterdamse Feyenoord opgemerkt.

Lees meer: Bryan van der Laan tegen Spakenburg: "Wij zijn niet bang"

Het was de eerste wedstrijd van Bryan van der Laan in het shirt van Excelsior Maassluis. "Het bevalt tot nu toe uitstekend", vertelde Bryan voor de wedstrijd. "We spelen vandaag twee keer 35 minuten omdat Nieuwenhoorn nog maar net in training is en met deze tempraturen een hele wedstrijd nog te veel is. Ik sta de eerste helft in de basis .....

Lees meer: Bryan van der Laan in het shirt van de Tricolores