Op 30 januari staat voor de Rozenburgse triatleet Robert de Korte de eerst halve triathlon van 2015 op het programma. Samen met zijn coach Edo van der Meer zal hij aan de start staan in Eilat van de Israman 2015. Het jaar begon voor Robert met de halve strandmarathon van Rockanje. Op 5 januari werd Robert, in voor hem een trainingsloopje 2e achter de winnaar Stephan van Leeuwen in een tijd van 1:26.55. Maar al heel vroeg in het jaar nu de eerste Ironman 70.3 in Israel. ( Niet Stephan van Leeuwen won in Rockanje 2015 maar Martijn de Kok / tijd van Robert de Korte was niet 1:26.55 maar 1:25.52 .. Robert werd wel 2e   red.)

 

De eerste test

"Op 30 januari is het (al) zo ver. De eerste triathlon van 2015 op het programma, niet een wedstrijd die het verschil kan maken voor een goed of slecht jaar. Maar wel een wedstrijd waarin we kunnen zien hoe we het doen tussen de echte snelle mannen, in de zon, op een zwaar parcours en waarin we kunnen zien of de wintermaanden gezorgd hebben voor progressie. Zwemmen zullen we in de Rode Zee, waarna we via T1 (wissel zone 1/Transition 1) op een loodzwaar fietsparcours naar boven moeten rijden, boven stallen we de fiets in T2 en zullen we naar beneden rennen richting de finish. Waar ze bij de hele afstand 2 rondes zwemmen en vervolgens 180km fietsen en afsluiten met de marathon. Door mijn resultaat van de Ironman 70.3 Luxemburg mag ik mij tussen de snelle mannen aan de start mengen, wat natuurlijk al een super leuke bijkomstigheid is. De temperaturen zullen een stuk hoger liggen dan momenteel in Nederland!
Ik zal zelf met 5 Nederlanders afreizen naar Eilat, waarvan sommige al eerder deelname en goede resultaten boekte. Dinsdag vertrekken wij om te proberen een Nederlandse draai aan de wedstrijd te geven."

5 Nederlanders aan de start

Uit 26 landen zullen er atleten aan de start staan. Voor coach Edo van der Meer een wedstrijd waar hij zijn titel moet gaan verdedigen. Vorig jaar was hij de snelste in de halve Israman. Hij kwam maar liefst 10 minuten eerder aan de finish dan de op de 2e plaats eindigende Hongaar Gergo Molnar. Voor Robert is het natuurlijk fijn dat zijn coach ook in Israel aan de start zal staan alhoewel Edo natuurlijk zijn eigen race zal gaan. In de voorbereiding in de aanloop naar de race een steun en toeverlaat. Er zullen 5 Nederlanders aan de start staan waarvan er 3 voor de halve triathlon, 1900 m zwemmen, 90 km fietsen en 21.1 km hardlopen. Een totaalafstand van 113 kilometer. Naast Edo van der Meer en Robert de Korte zal ook Maarten van Kooij aan de start staan van de halve marathon. Vorig jaar was hij de snelste op de fiets en eindigde met een top tien notering. Diederirik Scheltinga en Bart Candel gaan voor de hele triathlon, 226 kilometer.

De verwachtingen

"Het lijkt erop dat Diederik door ziekte niet in staat is op de hele afstand te starten en zich zal mengen in de titel strijd op de halve afstand. Edo was vorig jaar de snelste en ging met de winst naar huis. Maarten van Kooij had de snelste fietstijd en eindigde ook in de top 10. Zelf wil ik in mijn leeftijd zo hoog mogelijk eindigen en proberen progressie te boeken op zwemmen en lopen. We gaan er een leuk weekje van maken, dan volgen de resultaten van zelf!"

Robert volgen

Natuurlijk kijken we met Robert na de race terug en komt er een verslag van zijn belevenissen en zijn prestaties. Maar de Rozenburgse triatleet is tijdens de race ook live te volgen. Klik hier voor de livetracking. Robert heeft startnummer 216. De wedstrijd begint om 6:30 uur Israëlische tijd (1 uur tijdverschi????)