“Het lijkt als de dag van gisteren, in de auto terug van NSVV. Waarin ik heel kort al even liet vallen dat het hoogst haalbare voor een ‘amateur lange afstand atleet’ het WK IRONMAN op Hawaii is. Enkel te bereiken door kwalificatie. Het Wereldkampioenschap Triathlon wordt ieder jaar gehouden in Oktober op ‘'the Big Island' 3,8km zwemmen – 180km fietsen en afsluitend 42,2km rennen op het vulkanische eiland”, vertelt Robert de Korte.

Lees meer: Keeper naar Kona

Een bewogen jaar voor Robert de Korte. Maar na een jaartje waar het allemaal niet echt voor de wind ging een nieuwe start. Robert heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten, dat zeker niet. Inmiddels is Robert de Korte ook coach en heeft het Ironman certified coachings behaald. Niet alleen meer zelf deelnemen aan de ironman maar ook anderen begeleiden om doelen in deze tak van sport te stellen en vooral te behalen. Voor de bezoekers en lezers van de artikelen op sportenrozenburg leek Robert een beetje op een zijspoor geraakt,maar niets is minder waar. Een nieuw seizoen staat voor de deur en in Israel gaat dat seizoen voor Robert beginnen. En in Israel heeft Robert ook naam gemaakt en verwacht de organisatie wel wat van de Nederlander. We komen zijn naam zelfs op de banners tegen.

Lees meer: Robert de Korte terug naar Eilat

Voor Robert de Korte is Spijkenisse een thuiswedstrijd en wil als het enigszins mogelijk is daar altijd starten. Ook afgelopen zondag op het Nederlands Kampioenschap RunBikeRun. Voor de wedstrijd gaf Robert al aan dat het heel moeilijk zou worden. Hij wilde er vol voor gaan maar de absolute top van Nederland stond aan de start. “Bij een triathlon is het eerst zwemmen en nu gelijk vol in het rood met lopen”, vertelde Robert voor de wedstrijd. “Het wordt vooral de schade beperken bij het eerste looponderdeel.”

Lees meer: Robert de Korte:”Vooral in het begin de schade beperken”

"Het jaar 2015 achter ons latend kijken we vooruit naar een nieuw sportjaar. In de winterperiode ben ik zelf vooral druk geweest met zwemmen en lopen. En uiteraard de voorbereidingen op de Israman in Eilat. Deze wedstrijd zo vroeg in het jaar zorgt er toch voor dat je in de wintermaanden aan het trainen blijft. In de laatste maanden van het jaar heb ik eigenlijk vrij weinig gedaan. Het was even tijd om wat dingen in te halen.

Lees meer: Robert de Korte:"Ik heb er zin in"

Na het succes van afgelopen weekend in Amsterdam waar Robert de Korte met zijn team van Edo Sports promoveerde naar de 2e divisie van de triathloncompetitie zit het seizoen er wel een beetje op voor de Rozenburger. Na 4 halve triathlons, Israel, Barcelona, Luxemburg en Vichy in Frankrijk gaat de stekker er even uit. Niet dat het nu stilzitten wordt voor Robert de Korte maar zoals hij ons vertelde 'iets met de boog .... en niet altijd gespannen'. Het lijf heeft rust nodig, en de rest van het jaar alles mag en niets moet.

Lees meer: Robert de Korte:"Iets met de boog en niet altijd gespannen"

Zaterdag wordt op de Bosbaan in Amsterdam het triathlon seizoen afgesloten. De laatste wedstrijd in de 3e divisie, waar ook Rozenburger Robert de Korte aan de start zal staan, lijkt promotie binnen handbereik voor het team van Edo van der Meer. Met Edo Sports heeft zijn team al 3 van de tot nu toe 4 wedstrijden gewonnen. Alleen in Spijkenisse moest Edo Sports, De Bollenstreek en RTC Den Haag voor laten gaan.

Lees meer: Robert de Korte op de grens van de 2e divisie met het team van Edo van der Meer

In Spijkenisse, afgelopen zaterdag, startte Robert de Korte in het team van Edo Sports. Promotie is voor Edo Sport het doel dit seizoen, het team van Edo van der Meer waar Robert deel van uit maakt. Spijkenisse was de 4e wedstrijd in een cyclus van 5. De eerste drie wedstrijden behaalde Edo Sports de eerste plaats. Door de 3e plaats in Spijkenisse is de promotie nu wel heel dicht bij.

Lees meer: Robert de Korte 3e op de triathlon van Spijkenisse

In de Politietriathlon van Spijkenisse krijgen de deelnemers voor het eerst dit jaar een triathlon over de olympische afstand voorgeschoteld. Robert zal er aan de start staan met het team van Edo Sports. In de triathlon van Spijkenisse mogen teams met 4 deelnemers aan de start verschijnen. Er moeten minimaal 3 deelnemers over de finish komen.

Lees meer: Robert de Korte aan de start van de politietriathlon van Spijkenisse

Ook voor Robert de Korte is ook de zomerstop bijna voorbij. Na de Ironman van Barcelona en Luxemburg in de eerste helft van dit seizoen staat nu Vichy in Frankrijk op het programma. Maar ook in de buurt van Rozenburg zal Robert de Korte aan het vertrek staan. Begin september op een 1/8e afstand Binnenmaas en op 12 september de Olympische afstand in Spijkenisse. "De periode zonder wedstrijden was te lang", vertelde Robert. "Kan niet wachten op de volgende wedstrijdjes."

Lees meer: Robert de Korte: "Het begint weer te kriebelen"

Er zitten voor triatleet Robert de Korte ongetwijfeld te weinig uren in een dag. Naast werk en de trainingen blijft er niet veel tijd over de sportman pur sang. Toch maakt hij tijd om met ons over zijn sport te praten. We kwamen hem pas nog tegen bij een voetbalwedstrijd van Rozenburg waar hij als stand-in op de bank zat. Ook aan de start van de mountainbike wedstrijd om de GP van Leeuwen wilde Robert niet ontbreken, best wel een risico met de sprintwedstrijd in Oss en de Ironman in Luxemburg binnen 8 dagen na de GP van Leeuwen op het programma. Zaterdag 20 juni moet hij er staan om de volgende stap in zijn sportloopbaan te maken.

Lees meer: Robert de Korte:"Spullen pakken en de focus op zaterdag"

Anything is Possible, een leus die op het lijf van Robert de Korte is geschreven. 'Een overenthousiaste puppy' noemde coach en ironman maatje Edo van der Meer in een interview voor sportenrozenburg hem ooit. Een sporter die zijn grenzen niet kent. Ook een man die zich niet te groot voelt om de mountainbike talentjes van Rozenburg helemaal vrijwillig de kneepjes van het offroad fietsen bij te brengen. Maar zondag staat hij aan de start van de Ironman 70.3 in Barcelona met in het achterhoofd het WK.

Lees meer: Robert de Korte staat zondag 17 mei aan de start van de Ironman 70.3 in Barcelona