Een vertrouwd gezicht op de bank bij Scom/De Zeehond is coach Harry Kok. Zijn waterpolo verleden ligt bij Scom in Hoogvliet waar hij speelde en van af de jeugd het huidige eerste team onder zijn leiding heeft. Dit seizoen wil Scom/De Zeehond voor promotie gaan en heeft daar volgens de coach ook zeker kansen toe. Het huidige team van de Hoogvliet/Rozenburg startgemeenschap staat op een vijfde plaats op de ranglijst met een achterstand van vijf punten op de koploper, die vandaag op bezoek komt in de Rozenburcht.

Lees meer: Harry Kok:”Met dit team moeten we ook een niveau hoger kunnen spelen”

Natuurlijk is de directe aanleiding van ons gesprek met Ronard Venekamp de wedstrijd die hij met zijn Bernisse speelde tegen Rozenburg. Een meer dan verdiend punt was het resultaat en er had misschien nog wel meer ingezeten voor de ploeg van Ronard Venekamp. Het puntje op sportpark West helpt Bernisse niet veel verder. Degradatie is alleen in theorie nog te voorkomen. Het was het eerste jaar voor Ronard Venekamp dat hij als eindverantwoordelijke de leiding had over een eerste elftal en ook het eerste jaar dat hij buiten sportpark West voor een groep stond. Over de wedstrijd van afgelopen zaterdag, Bernisse en de toekomst van Ronard gaat ons gesprek.

Lees meer: Ronard Venekamp:"Ik kan van een mini geen Ferrari maken"

Het is nog een beetje wennen, Ronard Venekamp trainer van Bernisse. Een voetballevenlang het Rood Gele Shirt om de schouders, lid van de technische commissie en de ambitie om trainer te worden. Zeker als er dan bij Rozenburg een vacature is denk je maar aan één man, Ronard Venekamp. Het liep heel anders en staat Ronard nu bij Bernisse voor de groep. Een mooie nieuwe uitdaging voor de inwoner van Rozenburg die in de competitie ook nog eens tegen zijn oude club moet spelen. Als speler al op 15 jarige leeftijd op het allerhoogste niveau van Nederland bij de amateurs. In de belangstelling gestaan van Feyenoord, Sparta, Excelsior maar ook van het Belgische Anderlecht. Maar er waren ook teleurstellingen, ook die horen bij de sport. Tijd voor een gesprekje.

Lees meer: Ronard Venekamp:"Als we ons handhaven is het seizoen geslaagd"

In de rubriek 'De drijvende kracht achter .....' praten we dit keer met Arjan Schouten de teambaas van het team, AS Racing, waar de Rozenburger John Mooiman dit seizoen voor rijdt. Arjan Schouten was jaren lang zelf actief in de motorracesport en miste, nadat hij met de wedstrijden gestopt was, de ronkende motoren. Vorig seizoen voorzichtig begonnen met het ondersteunen van John Mooiman en begeleiden bij de wedstrijden. Dit jaar in de stal van AS Racing drie rijders waar naast John Mooiman ook Nederlands Kampioen bij de SuperMoto 2014 Renzo van der Hoek en het talent en broertje van Renzo, Bryan van der Hoek zullen rijden. Arjan Schouten woont in de kop van Noord-Holland en zijn rijders in Rozenburg en Hoogvliet, tijd om eens te vragen aan de teambaas of dat geen probleem is.

Lees meer: Arjan Schouten over John Mooiman:"Wel een beetje op de rem houden"

Wij kijken voor de wedstrijd altijd met belangstelling naar keeperstrainer Hans Verhart van Rozenburg en in het verleden ook heel veel naar de trainingen van de plaatselijke voetbalploeg. En op de één of andere manier hebben we ook iets met getallen en vragen we ons af hoeveel keer heeft Hans Verhart nu in de tijd dat hij als keeperstrainer werkzaam is tegen een bal getrapt. Maar als we met Hans praten, een keeperstrainer pur sang en een liefhebber van het spelletje, komt natuurlijk ook het verleden naar boven als (semi)prof bij Sparta en welke de beste keeper is/was die hij heeft getraind. Een gesprek met een voetbaldier.

Lees meer: Hans Verhart zeker 600 wedstrijden op de bank en 600.000 trappen tegen een bal

In de rubriek 'De drijvende kracht achter .....' praten we met mensen achter de schermen van sporters of teams. Trainers, begeleiders, bestuursleden, ouders of wie er ook maar met ons over teams of sporters wil praten. We spraken al eerder met zwemcoach Berrie Ritmeester trainer van onder andere Senna Pols. En dit keer met Edo van der Meer die, weliswaar van afstand, Robert de Korte begeleid in de wereld van de Ironman en de triathlon. Het format is simpel wij stellen alleen de vragen.

Lees meer: Edo van der Meer over Robert de Korte:"Een overenthousiaste puppy"

Op 7 en 8 december staat de Amsterdam Swim cup in het Sloterbad in Amsterdam op het programma. Een toernooi met international deelnemers en waar de volledige nationale top van Nederland aanwezig is. Een podium voor topprestaties en om heel veel evaring op te doen. Senna Pols gaat vooral voor dat laatste. " Senna moet meer ervaring op doen in de "grote" wereld. Een toernooi van deze omvang, en dat om de hoek, bied daar de gelegenheid voor.

Lees meer: Berrie Ritmeester: "Senna moet ervaring op doen in de 'grote' wereld"