Hoe komt John Mooiman de winter door. Een tijdje niet trainen is geen optie en zelfs als John naar zijn schoonfamilie in Finland gaat, voor de feestdagen of vakantie, zijn er altijd wel momenten dat John even de sneeuw opzoekt om wat loopkilometers te maken of een ritje op de mountainbike lekker door de sneeuw.

Lees meer: Binnen trainen voor John Mooiman omdat het moet

Er zijn niet veel dagen dat John Mooiman niet met zijn sport bezig is. Een atleet die de uitdagingen niet uit de weg gaat. In het verleden als motorcoureur in de klasse SuperMoto was John actief op het Nederland kampioenschap. Na die carrière te hebben beëindigd kwam de triathlon op zijn pad, nadat hij er actief was op de Mountainbike. Naast zijn drukke trainingsschema’s, werken in de Rotterdamse haven in volcontinue dienst maakt John ook nog tijd vrij voor hand-en-spandiensten bij de plaatselijke mountainbike vereniging, als het gaat om wedstrijdjes bij de jeugd. John doet dat al vanaf 2014. Vorig jaar heeft John Mooiman wel moeten besluiten zijn activiteiten van trainer en begeleider op een lager pitje te zetten. Hij blijft zeker ook op dat vlak nog actief, maar het moet passen in zijn trainingsschema’s en wedstrijden.

Lees meer: Een tijdritfiets is een wereld van verschil

Het tweede seizoen van John Mooiman als Triathlonatleet. Triathlon een verzamelnaam voor gecombineerde duursporten bestaande uit, zwemmen, wielrennen en hardlopen. Het doel van John Mooiman is uiteindelijk een hele triathlon, 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en als afsluiting 42.2 km lopen. En dat doel staat voor 2024 op de planning. Niet alleen een ongelofelijke uitdaging, maar toch ook afhankelijk van vele factoren. Wij gaan John volgen en kijken of hij uiteindelijk op 17 augustus aan de start staat van de Ironman in Kalmar Zweden.

Lees meer: John Mooiman al 45 minuten sneller dan waar het ooit begon. (deel 1)

John Mooiman heeft voor de triathlon gekozen, omdat hij op individuele nummers niet goed genoeg was. Maar John moet wel een (sport)doel hebben in zijn leven. Natuurlijk heeft coach Robert de Korte ook een duit in het zakje gedaan om John voor de triathlon te ‘begeistern’ om eens een woord te gebruiken van onze oosterburen. Tenslotte was het in Duisburg, Duitsland waar John afgelopen zondag zijn beste Triathlon 70.3 tot nu toe in de boeken liet noteren.

Lees meer: John Mooiman:”Tijdens de race kreeg steeds meer het vertrouwen dat ik onder de vijf uur uit zou...

Een druk programma voor de Rozenburgse triathlon-atleet John Mooiman. Aanstaande zondag staat John aan de start van de Ironman 70.3 in Duisburg. Het doel van John Mooiman in Duisburg is meer dan duidelijk. Wat in Lahti Finland net niet lukte door een tijdstraf, moet het zondag in Duitsland onder de 5 uur.

Lees meer: John Mooiman wil in Duisburg tijdens de halve triathlon onder de 5 uur

Drie jaar zich ingezet voor een goed doel, een derde plaats op het Nederlands Kampioenschap SuperMoto en nu een fanatieke triatleet. Een Rozenburger met het hart op de goede plaats en een Rozenburger die zijn doelen nastreeft en altijd tot het randje gaat en er soms zelfs overheen. Het aantal uren per week dat hij traint zijn vaak niet op twee handen te tellen. In zijn laatste triathlon wilde hij onder de vijf uur binnenkomen. Maar een penalty van vijf minuten wegens stayeren, waar John overigens een andere mening over heeft, belette hem die hobbel te nemen.

Lees meer: John Mooiman: “Vroeger deed ik aan wedstrijdzwemmen”

Nadat John Mooiman had besloten te stoppen met SuperMoto, in een seizoen vol ups en downs, werd het wat stil rondom de motorcoureur. Een blessure, de liefde van zijn leven, de hoge kosten die SuperMoto met zich meebrengt, een opeenstapeling van redenen om de motor vaarwel te zeggen. Wel met heel veel pijn in het hart. Na een aarzelend begin is John nu een meer dan fanatieke triatleet met als doel de hele triathlon, 3800 meter zwemmen, 180 km fietsen en 42.195 meter lopen.

Lees meer: John Mooiman: “Mijn doel is volgend seizoen de hele triathlon”

John stond op de derde plaats van het Nederlands Kampioenschap SuperMoto, toen hij besloot met de motor te stoppen. In 2015, liet Mooiman aan ons weten dat hij aan zijn lichaam moest denken. Het was een dringend advies van zijn toenmalige fysiotherapeut. Een lastig besluit kunnen we ons nog wel herinneren uit de interviews met John Mooiman. Inmiddels is John Mooiman actief op de triatlon. Tijd om de sportman aan het woord te laten en wat heeft hij de laatste jaren gedaan en hoe gaat het met zijn nieuwe sport …… Binnenkort meer over John Mooiman ….

Rozenburger John Mooiman stopte halverwege het seizoen 2015 toch wel verrassend als motorcoureur, en had op dat moment een prachtige 3e plaats in de rangschikking tijdens het Nederlands kampioenschap SuperMoto. Het had het seizoen van John Mooiman moeten worden, maar het werd anders heel anders. In het Noord-Hollandse Winkel, tijdens een demonstratie wedstrijd, ging John hard onderuit en kwam tot stilstand tegen een lantaarn paal. Een paar dagen ziekenhuis en een polsblessure die maar niet overging. Stoppen was niet het eerste waar John aandacht, alhoewel hij wel aan zijn laatste seizoen bezig was. Ondanks de goede zorgen van sponsor AS Racing, is en blijft SuperMoto een dure sport en komen er steeds minder wedstrijden. Dus vroeg of laat zou de motor toch wel in de wilgen terecht gekomen zijn.

Lees meer: John Mooiman in 7 dagen 700 kilometer op de mountainbike

Het geluid van de motoren verstomt weer voor dit seizoen en kan het SuperMoto seizoen 2015 in de geschiedenisboekjes. Een bewogen seizoen met veel ups en downs. Rozenburger John Mooiman stopte halverwege het seizoen toch wel verrassend en had op dat moment een prachtige 3e plaats in de rangschikking. Het stoppen van John Mooiman luidde misschien wel het einde in van het AS Racing team van Arjan Schouten. Bryan van der Hoek kwam in Rockanje ernstig ten val en brak zijn been in zijn eerste seizoen bij de Nationale klasse. En of dat allemaal nog niet genoeg was kwam sterrijder Renzo van der Hoek 3 weken geleden ernstig ten val en waarvan hij afgelopen weekend in Lelystad nog op de naweeën werd getrakteerd.

Lees meer: SuperMoto seizoen vol ups en downs

Het is een belangrijk onderdeel van het SuperMoto spektakel, maar het off-road gedeelte in Battice in België werd de 2e manche ingekort omdat er te veel coureurs onderuit gingen door de barre weersomstandigheden en daardoor spekgladde deel van het parcours. Routenier Oege de Jong liet bij de nationale klasse zien over welk een motorbeheersing hij beschikt. Hij won in Battice beide manches en deed goed zaken in het algemeen klassement. Bij de Inters won Kevin Vieilevoye, die een thuiswedstrijd reed, ook beide manches. Leider in het klassement bij de inters, Devon Vermeulen, stond in Battice niet aan de start, maar blijft eerste in het algemeen klassement.

Lees meer: Renzo van der Hoek:"Ik gebruikte mijn voet als derde wiel"