Het was de eerste wedstrijd van Bryan van der Laan in het shirt van Excelsior Maassluis. "Het bevalt tot nu toe uitstekend", vertelde Bryan voor de wedstrijd. "We spelen vandaag twee keer 35 minuten omdat Nieuwenhoorn nog maar net in training is en met deze tempraturen een hele wedstrijd nog te veel is. Ik sta de eerste helft in de basis .....

  ....Ga er vanuit dat we toch allemaal speel minuten krijgen dus hoe lang ik zal spelen zien we wel", vertrok Bryan van der Laan, die vorig seizoen nog bij Rozenburg speelde, naar de warming-up. De oud speler van Feyenoord, die bij de club van 'Zuid' tot het belofte team speelde en daarna nog een mislukt uitstapje naar RKC maakte, zal bij Excelsior moeten aantonen in de top van het amateurvoetbal thuis te horen. En misschien wel via de Topklasse de stap terug naar het betaalde voetbal te kunnen maken.

De man van de spelhervattingen

Van der Laan speelde onopvallend aan de Rijksstraatweg , maar had ook de pech dat zijn medespelers niet van de looparbeid van de oud-Rozenburger konden profiteren. Ook waren er momenten waar Bryan vann der Laan op het juiste moment de vrije ruimte in dook maar de bal er net niet kwam. Naar de toekomst toe zal Excelsior zeker nog gaan profiteren van de mogelijkheden die een speler als Bryan van der Laan in huis heeft. Ook zal hij zeker nog zijn doelpuntjes gaan meepikken maar in zijn eerste optreden in het 'Rood Wit Blauw' van Excelsior kwam dat er nog niet van. Het is natuurlijk nog veel te vroeg om daar conclusies aan te verbinden. Wel waren alle spelhervatingen, vrije trappen en hoekschoppen, voor Bryan van der Laan. Of Van der Laan een basis plaats in de competitie kan afdwingen zal moeten blijken. Ook al was Excelsior al wat langer in training kon het na twee keer 35 minuten niet als overwinnaar van het veld. Melvin Winterberg, van Nieuwenhoorn, was de maker van het enige doelpunt aan de Rijksstraatweg. Een verkeerde terugspeelbal na 15 minuten werd Excelsior Maassluis fataal en stond gelijk de eindstand op het bord. De ploeg uit Maassluis was meer in balbezit maar de gastheren waren net iets feller en konden klaarblijkelijk beter omgaan met de tempraturen. In de tweede helft werd Bryan van der Laan vervangen en kon Excelsior de opgelopen achterstand niet meer goed maken. Een aantal keren was de ploeg van trainer Cesco Agterberg, Excelsior Maassluis, er dicht bij maar Robin Siep, die in de tweede helft het doel van Nieuwenhoorn verdedigde, hield stand. Voor de toeschouwers geen wedstrijd waar nog lang over nagepraat zal worden, voor trainers zeker een een nuttige wedstrijd en voor onze redactie een mooie gelegeheid om oud-Rozenburgspelers die naar elders zijn vertrokken eens aan het werk te zien in een ander shirt.

 

 

DSC_0694
DSC_0700
DSC_0722
DSC_0732
DSC_0741
DSC_0742
DSC_0743
DSC_0754
DSC_0761
DSC_0767
DSC_0770
DSC_0777
DSC_0780
DSC_0789
DSC_0802
01/15 
start stop bwd fwd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .