Vorig jaar kwam hij even bij de plaatselijke voetbalvereniging spelen met de nadruk op even want de inwoner van Rozenburg heeft veel meer in zijn voetbalmars dat spelen bij een tweedeklasser. Bryan is ooit begonnen met voetballen bij MSV in Maassluis maar zijn talent werd al snel door het Rotterdamse Feyenoord opgemerkt.

Bij Feyenoord heeft Bryan de hele jeugdopleiding doorlopen. Begonnen bij E1 maar kwam net niet aan een contract toe. Vanuit A1 van Feyenoord maakte Bryan een overstapje naar RKC Waalwijk waar hij bij de belofte speelde. Spelen tegen de jonkies van Utrecht, PSV en Heracles Almelo was toch weer wat anders dan met de A'tjes van Feyenoord. Bryan woonde in Waalwijk maar kon zijn draai niet vinden. Jong en alleen in een appartement was niet het leven wat Bryan zich er van had voorgesteld. Hij ging terug naar Rozenburg waar zijn ouders wonen. De overstap naar v.v. Rozenburg werd door de KNVB goedgekeurd en speelde Bryan een half seizoen bij z'n vrienden van het dorp aan de Waterweg. Dat Bryan niet bij Rozenburg zou blijven spelen was wel duidelijk en toen Topklasser Maassluis in beeld kwam was die overstap naar de andere kant van de Waterweg snel gemaakt. We spraken met Bryan een dag voor de eerste competitiewedstrijd tegen Spakenburg.

Is Maassluis iets anders

"Ja, in vergelijking met Rozenburg is dat heel anders. We trainen nu 3 keer in de week en intensiever dan vorig jaar bij Rozenburg. Bij Feyenoord en RKC was het weer anders daar trainde we 6 tot 7 keer per week en daar ging er nog een schepje bovenop. Maar spelen bij Excelsior bevalt me uitstekend. We hebben een leuke groep en alles bij Excelsior is prima geregeld. Na de vakantie ga ik weer naar school. In Den Haag ga ik aan de HALO een studie volgen voor sportleraar instructeur. Die opleiding ga ik zeker afmaken en hoe het in het voetbal verder gaat zien we wel. Excelsior is een goede club en niet te ver weg en een meer dan behoorlijk niveau".

Hoe is de voorbereiding verlopen?

"We hebben een redelijke voorbereiding achter de rug. Veel gescoord maar bij de echte testen liep het nog niet zoals we wilden. Tegen HBS en Leonidas, topklasse zondag, ging het wat lastiger. Maar daar is het ook een voorbereiding voor".

De trainer ziet het wel in je zitten

"Je moet het altijd zelf afdwingen, maar het lijkt er op dat ik voorlopig in de basis sta. In ieder geval zaterdag tegen Spakenburg. Wat ik hoor van andere is de trainer wel enthousiast en dat is voor mij alleen maar positief. Zaterdag wel gelijk tegen een club van naam in het Nederlandse voetbal maar wij zijn niet bang. Wij gaan uit van ons eigen kunnen. Spakenburg schijnt ook een heel nieuw elftal te hebben dus daar zal het toch ook wel afgestemd moeten worden".

Wat is je positie bij Excelsior Maassluis

"Links half of mid-mid, op nummer 10. In middels heb ik er twee in liggen maar daar gaat het zeker niet om. Altijd leuk om te scoren maar maakt niet uit wie dat doet als er maar gescoord wordt. Ja en als ik dan toch moet zeggen wat het wordt, 3-1 voor ons. Wordt een mooi potje denk ik".   

 

 

Wedstrijd Excelsior Maassluis - Spakenburg op zaterdag 24 augustus 2013 aanvang:14:30 uur

Copyright © 2022 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 19th. .