Tot twee keer toe kwam John Mooiman niet goed uit het gedrang bij de start van de SuperMoto race in Rockanje. Maar de super gemotiveerde Rozenburger vocht zich terug in de wedstrijd en behaalde uiteindelijk een mooie achtste plaats in het eindklassement van Rockanje. In het totaalklassement schoof John Mooiman weer acht plaatsen op en staat nu op een dertiende plek. De race werd in de 2e manche vijf minuten ingekort en drie minuten voor tijd was er ook nog eens de rode vlag. Voor John Mooiman allemaal niet in het voordeel omdat hij aan een prachtige inhaalrace bezig was en het succes van nog een paar plaatsje opschuiven aan zijn voeten lag.

Voor de eerste keer in Rockanje

Het is zeker één van de spectaculairste takken van de motorsport en dat wilde de organisatoren van de Rockanje Classic Races wel graag aan hun programma toevoegen. Het was alweer een 40 jaar geleden dat het laatste NK straatraces in Rockanje werd verreden. Om een race van SuperMoto mogelijk te maken moest er een stuk onverhard circuit worden aangelegd met diverse springschansen om het spektakel nog groter te maken voor het publiek, wat in grote getale naar het circuit in Rockanje was gekomen. Het doel van de organisatie is om de race jaarlijks terug te laten keren. Voor de motorsport een aanwinst maar zeker ook voor de Rozenburgse liefhebbers met een prachtige race in de regio.

1e manche

"Ik kwam met een 5e plaats uit de training. Na de start zat ik er nog wel bij tot het off road gedeelte. Daar kwam ik een beetje verkeerd uit, zat in de verkeerde hoek, en viel terug naar de 8e plaats. Ik moest me terug vechten om weer voorin te komen. Lang in gevecht geweest met Oege de Jong, Ysbrandt KLaas Bergsma en dorpsgenootje Nico Noordergraaf. Uiteindelijk wist ik me toch terug te vechten tot een 5e plaats. Daar was ik gezien de omstandigheden best tevreden mee. De achterstand op Oege de Jong was niet zo groot. Er had misschien wel meer ingezeten als ik bij dat eerste off road gedeelte niet in de verkeerde hoek had gezeten."

27.895

Rozenburger Nico Noordergraaf werd eindigde op plaats 7 in de eerste manche.

2e manche

"Ik werd zowel van links als van rechts aangetikt aan mijn stuur waardoor ik in onbalans raakte. Dat was al met 100 plus dus daar moest het gas er even af. Ik schrok behoorlijk en moest even blijven zitten. Kwam denk ik als 14e door de eerste ronde en moest me herstellen. Daarna weer een mooie inhaalrace gestart. Lang in gevecht geweest met Cees de Haan. Uiteindelijk kon ik De Haan achter me houden en opklimmen naar de 9e plaats. Er had misschien nog wel meer ingezeten maar de rode vlag betekende einde wedstrijd, met nog 3 minuten op de klok, die ook al 5 minuten was ingekort. In 8 minuten kan er heel wat gebeuren."

24.089

Uiteindelijk werden er maar 6 ronden gereden waar in de eerste manche de race 13 ronden duurde. Een halve wedstrijd waar John nog volop kansen had om te klimmen. In Rockanje was er een 8e plaats in het totaal klassement. In het totaal klassement na 3 wedstrijden staat John Mooiman op een 13e plaats en wist maarliefst 8 plaatsen te klimmen. Een prachtig resultaat voor de Rozenburgse SuperMoto coureur. Rozenburger Nico Noordegraaf eindigde in Rockanje 5e en klom in het totaalklassement van de 6e naar de 5e plaats. Mooie resultaten voor de Rozenburgse motorcoureurs.