Het vervolg van het SuperMoto seizoen staat weer voor de deur. Voor John Mooiman een inhaalrace die hem nog steeds niet aan de goede kant van de streep heeft gebracht. Inmiddels zijn er nog maar drie wedstrijden te rijden in het ONK en staat John op plaats 'TIEN'. Vooruitzicht op een betere plek zijn er zeker maar dan moet het een keertje meezitten. De Hoogvlietse coureur Renzo van der Hoek gaat nog steeds aan de leiding, maar Robert Botjes klopt nadrukkelijk aan de poort.

De laatste twee wedstrijden pakte Botjes 395 van de 400 te behalen punten. Met dat gevecht is John Mooiman nog niet bezig. Een top 'VIJF' notering zou na het drama van Zelhem, waar Mooiman veel punten verspeelde door een lekke band, al een prestatie van formaat zijn.

Blessureleed

Het leek allemaal onschuldig maar John Mooiman wordt nog dagelijks herinnerd aan een avondje mountainbiken met de jeugd van Rozenburg op het parcours op de voormalige Landtong." Er was een nieuwe hindernis gebouwd en wilde dat wel een keertje aan de jeugd laten zien. Een lastige dat zeker,en bij de 3e keer ging ik vol over de kop en bleef mijn schoen in het pedaal hangen. Een dik been wat later bleek een scheurtje in mijn scheenbeen. Niet echt groot en verontrustend maar wel met zwellingen van bloed. De ergste pijn is wel weg maar volgens de doktoren mag er geen ontsteking ontstaan anders moeten ze gaan snijden en dan kan ik het seizoen verder wel vergeten", vertelde John net terug van de fysiotherapeut.

De zwarte dag nog niet helemaal verwerkt

De laatste wedstrijd staat nog diep in het geheugen van de SuperMoto coureurs gebrand. Het noodlottige ongeval met maatje Sander Rijnders laat sporen na. "We hebben op een waardige manier afscheid kunnen nemen van Sander. Zeker 40 tot 50 motoren waren bij de begrafenis als eerbetoon aanwezig. Als je dan naar huis rijdt komt de leegte. De wedstrijden gaan door en ook ik maar soms denk je er nog wel aan. Je moet je er wel overheen zetten anders rijd je geen meter meer. Dit jaar hebben we heel veel pech ook in de eerste wedstrijd een ongeval, gelukkig gaat het met die rijder weer een stukje beter en werkt hij aan een herstel voor zover dat mogelijk is."

Enter moet ik gespaard blijven van pech en een beetje geluk hebben

"Voorspellingen durf ik niet meer. Maar wil zeker nog een paar plaatsjes stijgen in het totaalklassement. Er zitten wel flink wat weken tussen de laatste wedstrijd in Boekel en die van volgende week in Enter. Altijd maar weer afwachten hoe de concurrentie die weken is doorgekomen. Renzo van der Hoek (koploper red.) en Nico ( Noordergraaf Rozenburger op plaats 5 in het algemeen klassement red.) zijn met Marcel van Drunen in Frankrijk geweest en wat extra trainingen gedaan. Hoe de rest er voor staat weet ik niet goed. Zelf wil ik nog wat trainen in Bleiswijk maar dan moet het niet al te veel regenen anders kan je daar niet rijden. Ik blijf naar plek 5 kijken maar het wordt lastig. Na Enter krijgen we nog Lelystad en Valkenswaard, dus er liggen nog kansen. De laatste twee wedstrijden liggen me wat beter dan Enter. We gaan het zien."

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .