Rozenburger John Mooiman rijdt dit seizoen voor het team van AS Racing, van teambaas Arjan Schouten. Voor John is Arjan Schouten geen vreemde, ook vorig seizoen werd John al gesteund door Arjan Schouten zowel als sponsor als ook tijdens de races. Dit seizoen heeft AS Racing de kampioen van vorig jaar in de SuperMoto in de nationale klasse Renzo van der Hoek in het team en ook Bryan van der Hoek een jeugdig talent en broertje van Renzo. John Mooiman en Bryan van der Hoek gaan rijden in de nationale klasse en Renzo van der Hoek gaat een stapje hoger in de inter klasse.

Natuurlijk gaan we Rozenburger John Mooiman volgen maar kijken zeker ook naar het team van AS Racing van Arjan Schouten. Binnenkort een interview met de teambaas van AS Racing en gaan we dieper in op zijn eigen carrière en de beweegredenen om van uit Noord-Holland met jongens uit Rozenburg en Hoogvliet aan het werk te gaan. Maar eerst gaan we het team voorstellen in voorbereiding op het komende seizoen.

Arjan Schouten (teambaas)

Leeftijd: 38 jaar.

Beroep: Eigenaar van Schouten straal en coatingbedrijf B.V.

Hoelang al in de motorsport: 28 jaar.

Grootste voorbeeld in de (motor)sport: Chad Reed (Moto Cross) Vallentino Rossi (Moto GP).

Waarom dit seizoen AS Racing: Nadat ik 1,5 jaar geleden zelf ben gestopt met actief rijden maar geen afstand kon doen van de motorsport ben ik AS Racing begonnen met John Mooiman als coureur in de nationale klasse. Het is me goed bevallen om een team te hebben en daarom zijn we dit seizoen van 1 naar 3 rijders gegroeid met John Mooiman en Bryan van der Hoek in de nationale klasse (ONK) en Renzo van der Hoek in de inter (ONK) klasse. Ook hebben we monteur en begeleider Johan Janssen binnen de lijnen gehaald Johan gaat zich vooral bezig houden met de twee nationale rijders en zelf houd ik me bezig met onze ONK rijder bij de Inters.

Hoe zit je programma (seizoen)er uit voor het AS Racing team: Hoofddoel is het Nederlands en Belgisch kampioenschap( BeNeCup) verder div. trainingen in het buitenland en eventueel een wedstrijd in Duitsland als dat in het programma past.

Wanneer is je seizoen geslaagd voor AS Raicing: Het seizoen is geslaagd als iedereen heel aan het einde komt van het jaar en met veel plezier terug kijkt op het seizoen. Verder gaat Bryan in zijn eerste jaar zo hoog mogelijk proberen te eindigen en John gaat voor een top 3 eindklassering in de nationale wat normaal gesproken goed haalbaar moet zijn. Renzo gaat voor een goede klassering in de ONK klasse en een top vijf plaats moet haalbaar zijn voor Renzo.

John Mooiman (rijder)

Leeftijd: 28

Beroep: Haven medewerker.

Hoelang al in de motorsport: Vanaf 2008.

Grootste succes(en)In de motorsport tot nu toe: Lelystad 2014 3e geworden.

Grootste voorbeeld in de (motor)sport: Marcel van Drunen en Arjan Schouten.

Waarom dit seizoen bij AS Racing en wat doe je in het team: Is me vorige jaar goed bevallen en Arjan help mijn erg goed als coach maar ook als een goede vriend. Dit seizoen ga ik in de nationale SuperMoto rijden.

Wie is je grootste fan: Heb ik niet echt.

Hoe zit je programma (seizoen)er uit: Veel trainen en dan strijden voor het Nederlands kampioenschap ONK supermoto in de nationale klasse dat wordt verreden tijdens de BeNeCup.

Wanneer is je seizoen geslaagd: Als ik eindelijk blessure vrij blijf en een hoop lol heb.

 Bryan van der Hoek (rijder)

Leeftijd: 15 jaar.

Beroep: Geen (op school).

Hoelang al in de motorsport: 9 jaar.

Grootste voorbeeld in de (motor)sport: Jeffrey Herlings.

Waarom dit seizoen bij AS Racing en wat doe je in het team: Omdat ik denk dat ik veel kan leren van Arjan Schouten, ik ga in de Nationale SuperMoto rijden.

Wie is je grootste fan: Mijn ouders.

Hoe zit je programma (seizoen)er uit:In de nationale rijden in Nederland en België de Benecup en veel trainen

Wanneer is je seizoen geslaagd: Een paar keer in nationale A groep komen.

 

 

Renzo van der Hoek(rijder)

Leeftijd: 19 jaar.

Beroep: ZZP'r timmerman.

Hoelang al in de motorsport: 15 jaar.

Grootste succes(en)In de motorsport tot nu toe: Nationale kampioen supermoto.

Grootste voorbeeld in de (motor)sport: Marc Marquez.

Waarom dit seizoen bij AS Racing en wat doe je in het team: Ik denk dat ik veel kan leren van Arjan Schouten, dit seizoen bij de internationale klasse rijden.

Hoe zit je programma (seizoen)er uit: In de inter klasse rijden in Nederland en België rijden (BeNeCup) en bij de superbiker in Mettet rijden.

Wanneer is je seizoen geslaagd: Einduitslag bij de top tien van de inters.

Johan Janssen (monteur/begeleider)

Leeftijd: 46 jaar

Beroep: monteur/magazijn medewerker motor branche

Hoelang al in de motorsport: 6jaar off road, 3jr supermoto

Grootste voorbeeld in de (motor)sport: Barry Sheene ,Valentino Rossi

Wat doe je bij AS Racing in het team: Technische ondersteuning en begeleiding van rijders.

Hoe zit je programma (seizoen)er uit: Nu vooral  (geestelijke )voorbereiding.

Wanneer is je seizoen geslaagd: Als de rijders vooral lol bleven en daardoor alles uit hun zelf en machines halen.

Verder is er in het team van AS Schouten ook nog de vader van de broertjes Van der Hoek, Ronald, actief met verbeteringen en hand- en spandiensten waar nodig. Op zijn specifieke rol binnen het team komen we wellicht dit seizoen nog terug.

BeNeCup

Er zijn wat veranderingen in de kampioenschappen zoals door de KNMV georganiseerd. De het teruglopende aantal deelnemers en plaatsen waar een race kon worden gereden zorgde voor creatieve oplossing. Omdat in België een zelfde tendens waarneembaar was besloten de beide bonden nauwer samen te werken op het gebied van de kampioenschappen en werd de BeNeCup in het leven geroepen. In de BeNeCup wordt gereden om het Kampioenschap van de Lage Landen. Maar worden er ook ranglijsten per land gemaakt en zo de kampioenschappen veiliggesteld. Doordat Valkenswaard, op 4 april, is afgevallen zijn er nog 9 wedstrijden overgebleven waarvan er 4 in Nederland worden gereden en 5 in België. Het seizoen begint in Zelhem-Halle op 12 april 2015.

 

Het programma voor 2015

Datum

Waar

 

12 april 2015

Zelhem-Halle

Nederland

3 mei 2015

Boekel

Nederland

17 mei 2015

Luik

België

31 mei 2015

Rockanje

Nederland

28 juni 2015

Bilstain

België

5 juli 2015

Florennes

België

23 augustus 2015

Enter

Nederland

6 september 2015

Spa-Francorchamps

België

20 september 2015

Battice

België

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 18th. .