Afgelopen donderdag was de allerlaatste training in zwembad de Zeehond. Rozenburgse Senna Pols kwam als laatste uit het water en kijkt toch wel uit naar haar nieuwe trainingscenter De Rozenburcht. De Zeehond gaat dicht en De Rozenburcht open, Rozenburg is een mooi sportcentrum rijker. Misschien vreemd niet meer naar de Zeehond en wennen aan de Rozenburcht. Maar water is water heeft Senna ons ooit verteld, maar ze kan toch niet wachten op haar nieuwe trainingslocatie.

 

Het was een normale training

"Donderdag was de laatste training in de Zeehond. Eigenlijk een normale training en ik ben hartstikke blij dat er een nieuw zwembad is", vertelde Senna. "Vooral de startblokken. We hebben nu eigenlijk maar plaatjes waar we op moeten staan en dat worden nu mooie echte wedstrijdstartblokken. Maandag de eerste training in de Rozenburcht. Ben er als baby begonnen. Ik was een paar maanden en toen moet ik er voor het eerst geweest zijn", lacht Senna als zich daar niet veel meer van herinnerd. Ik was 4 jaar toen had ik mijn A-B en C diploma gehaald en wilde wel door met zwemmen en ben ik op wedstrijdzwemmer gegaan. Dus al heel wat baantje gezwommen in de Zeehond. Het komt niet echt uit de familie maar ik vond en vindt het nog steeds leuk. Van begin was de schoolslag mijn slag, die ligt me het beste. Ondanks dat ze in het zwemwereldje vooral op de vrije slag gefocust zijn ben ik op de schoolslag blijven hangen. Voor het NK korte- en lange baan heb ik de limieten inmiddels gehaald. Dat is wel lekker, de wedstrijden zijn ergens in oktober.

Je blijft dus zwemmen

"Ja dat zeker. Ik heb nog geen idee hoe het zal gaan volgend seizoen. Ik ga in Rotterdam de Pabo opleiding volgen. We trainen straks alleen op dinsdag vroeg (van 6:00 to 7:30 uur red.) en de rest in de avond, dat moet denk ik wel lukken. Naar Rotterdam heb ik een ongeveer een uur reistijd. Dit weekend nog een wedstrijd in Amsterdam Speedo Fast Water Meet. Op zaterdag start ik op de 100 wissel en de 50 vlinderslag en op zondag meer mijn nummers de 50 en 100 schoolslag. Ik wil vooral zondag nog aan mijn PR op die afstanden werken om nog wat scherpere tijden voor de ONk's. Terug naar het nieuwe zwembad worden de trainingstijden wat langer. Een aantal keren komt er een half uurtje bij. Dat is toch belangrijk voor het zwemmen. Ik hoop dat ik in het nieuwe net zoveel plezier zal hebben dan in het oude."

 

 

 

 

 

 

 

Foto's met dank aan Yvonne Pols

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Thursday the 28th. .