De Rozenburgse topamazone Ezra Boer gaat met haar paard Zoé naar het Nederlands kampioenschap, in de klasse Z1. Voor de 13 jarige Ezra een ongekende prestatie. Het wordt nog druk voor de Rozenburgse die niet alleen met haar paard Zoé naar het NK gaat maar ook met pony Gina, die ze traint voor eigenaar Caroline Whitney. Met pony Gina komt Ezra aan de start bij de vierjarige dressuurpony's en een weekje later ook bij het NK in de klasse L1. Ook op 2 september hoopt Ezra zich op de Rabo selectiedag te plaatsen voor het Rabo Talentenplan een talentherkenning- en ontwikkelingsprogramma van de KNHS waar talentvolle paardensporters worden ondersteund in hun ontwikkeling tot topsporter.

 

Veel uren per week met de paarden

Ezra heeft er alles voor over om te kunnen slagen in de paardensport. Ze hoopt er ooit haar werk van te maken. Met haar paard Zoé traint ze zeker 6 dagen in de week. "Klopt, één dag in de week is Zoé vrij dan geven we haar rust. Natuurlijk ga ik er die dag wel naar toe", vertelde Ezra Boer. Meestal ben ik wel een uurtje of vier per dag bij de paarden. Met Zoe train ik tussen een half uur en een uur per dag. Dan heb ik ook nog die TTC trainingen op de manege Rotterdam met Barbara Koot. Die extra trainingen zijn gericht op de kampioenschappen en ik kan daar nog twee keer trainen. Verder train ik één keer in de week met Jolanda de Hoop en één keer in de twee weden bij Mischa Koot. Ik hoop echt met Zoé zo hoog mogelijk te komen, de band met Zoé is zo goed en sterk", verteld Ezra over haar paard en trainingsuren met Zoé. Met Gina moet er natuurlijk ook nog worden getraind. "Met Gina train ik 4 tot 5 dagen in de week. Dat gebeurt allemaal bij de stal waar de paarden staan in Vierpolders. Mariska Doorduin-Herlaar is daar de trainster." Heel veel uren trainingsarbeid beginnen vruchten af te werpen. Met Gina en Zoé naar het NK. En dan te bedenken dat Gina best een lastige pony was waar eigenlijk niet veel van verwacht mocht worden. Met het geduld en de klasse van Ezra Boer gewoon naar het NK voor pony's.

Prestaties en programma voor de komende weken

datum

 

waar

paard/pony

22 augustus 2015

NK 4 jarige ponny's

Kootwijk

Gina

29 augustus 2015

NK pony's klasse L1

Ermelo

Gina

       

2 september 2015

Rabo selectiedag

Ermelo

Zoé

4-5 september 2015

NK paarden Klasse Z1

Ermelo

Zoé

       

Met pony Gina is Ezra Boer kring- en regiokampioen geworden. Met haar eigen paard Zoé reserve (tweede plaats) kampioen bij de kringwedstrijden en 6e op de regionale kampioenschappen. Bij de regionale kampioenschappen mochten er 8 combinaties door naar het NK. De concurrentie wordt natuurlijk steeds groter en vooral zwaarder. Maar toch heeft ze al genoeg punten om weer een stapje hoger te kunnen gaan rijden. Ezra komt uit in de Z1 klasse maar zal na het NK overstappen naar de Z2. "Op dit moment rijd ik tegen professionele amazones waarvan sommige al 25 jaar of zo in het vak zitten. Een heel erg sterk deelnemersveld op het NK met rijdsters met veel meer ervaring. Daarvoor ben ik wel heel erg blij met die 6e plaats bij de regiokampioenschappen en deelname aan het NK."

Voor Ezra Boer lijkt de 'Sky the Limit' maar het komt niet allemaal aanwaaien. De Rozenburgse zet er wel alles voor opzij. Ook haar ouders steunen Ezra op alle mogelijke manieren. Ezra is nog maar 13 jaar en dan al op dit niveau acteren. Op het komende NK is ze in ieder geval de jongste deelneemster in de Z1 klasse. Voor pony Gina zal wel eens te groot kunnen worden en stoppen met haar zelf te bereiden. "Zoveel groei ik toch niet meer", vertelde Ezra met ongetwijfeld een dikke knipoog die wij niet konden zien. Haar paard Zoé heeft ooit al in de ZZ licht klasse gereden, 2 klasse hoger dan waar Ezra nu in rijdt met Zoé. Ook met Gina heeft ze nog plannen. Daar wil Ezra de Z- klasse behalen. Maar Gina is een pony waar een kop op zit en pittig, daar heeft ze nog wat trainingsuren te gaan. Of zoals de 13 jarige zelf zegt: "Daar kan je nog geen jong iemand op laten rijden." ...... of je moet zo goed zijn als Ezra Boer vullen we zelf dan maar aan. 

 

 

 

 

Copyright © 2021 www.sportenrozenburg.nl. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
Sunday the 24th. .