In een demonstratie- trainingswedstrijd in het Noord-Hollandse Winkel ging het voor Rozenburger John Mooiman hellemaal mis. In de slotminuten van het motorsportspektakel in Winkel ging de Rozenburgse coureur hard onderuit, belande op de stoeprand en kwam tegen een gelukkig beschermde lantaarnpaal tot stilstand. Gelukkig voor John Mooiman geen breuken maar flinke kneuzingen. Na een nachtje in het ziekenhuis van Alkmaar weer thuis. In hoeverre deze crash de voorbereiding van de volgende wedstrijd voor het ONK in Rockanje gaat beïnvloeden staat nog niet vast. Mooiman heeft voorzichtig de trainingen weer hervat, maar de mountainbike moest hij laten staan en het zwemmen ging erg moeizaam.

 

Demonstratie wedstrijd in Winkel

"We waren met ons team in Winkel voor een demonstratiewedstrijd. Ging hartstikke goed. Gelijk de motor wat afstellen voor Rockkanje"vertelde John Mooiman weer terug in Rozenburg. Winkel is in Noord-Holland een 10 minuten bij de thuisbasis van sponsor en teambaas Arjan Schouten vandaan. Leuke dag en goed georganiseerd. Naast de SuperMoto waren er ook demowedstrijden met oude motoren. "He was een circuit zonder off-road gedeelte. Eigenlijk in de laatste paar minuten ging het mis. Hoe het kwam, geen idee. Misschien lag er wat olie wat ik niet heb gezien. Geen idee mensen die me zagen vallen begrepen het ook niet echt. Zonder duidelijke reden lag ik op de grond gleed een stuk door tegen de stoeprand en daarna toen de vaart er al uit was tegen een gelukkig goed beschermde paal. Mijn motor lag 100 meter verder", is wat John zich nog herinnerd van zijn val in Winkel.

Naar het ziekenhuis in Alkmaar

"Voelde me niet goed kon moeilijk opstaan had weinig lucht en afgevoerd door een ambulance naar Alkmaar. Daar wilde ze toch wel dat ik een nachtje bleef. Om er zeker van te zijn dat het inwendig allemaal goed zat. Gelukkig geen breuken maar zware kneuzingen, ook vervelend genoeg. Na een nachtje weer naar Rozenburg. Ben erg goed geholpen en alle mensen die dat gedaan hebben natuurlijk heel veel dank verschuldigd."

Nu op weg naar Rockanje

"Op dit moment ben ik snel buitenadem, traplopen gaat moeilijk en alles doet nog zeer, zeker als ik moet hoesten. Ik ga er wel alles aan doen om er toch in Rockanje te staan. We hebben nog een kleine 2 weken dan kan er nog veel veranderen in positieve zin. Echt geschrokken ben ik eigenlijk niet. Je ziet het toch een beetje aankomen dat je tegen de stoep ging klappen. Als je dan in de ambulance ligt gaat er wel even door je heen daar gaat mijn seizoen, maar achteraf viel het gelukkig allemaal nog wel mee. Had ook slechter af kunnen lopen. Vond het zeker voor de organisatie waardeloos. Hadden alles perfect georganiseerd en dan moet ik onderuit gaan. Hoort wel bij de sport maar toch. Maar overigens niets dan lof hoe ze het hebben opgelost."

Het lijkt er niet op dat de crash in Winkel gevolgen heeft voor het seizoen. "Ik ben wel vaker onderuit gegaan, alleen was er nu een stoeprandje", is John Mooiman erg optimistisch naar de toekomst. Rockanje is de volgende stap in het ONK waar John de laatste wedstrijd in Boekel op een mooi 3e plaats stond. De angst zit er zeker niet in bij de Rozenburger. Als Mooiman snel kan herstellen zal hij zijn positie in het ONK zeker in Rockanje gaan verdedigen of zelfs nog verbeteren.