Het is een beetje de thuisrace van het AS Racing Team waar dit jaar ook John Mooiman deel vanuit maakt. Op zondag de 3e race in het ONK Supermoto in Rockanje. Een motorsport spektakel dat zijn weerga niet kent. De Supermoto wordt door velen gezien als het spectaculairste onderdeel van de motorsport. Op zondag zal de strijd om het Nederlands kampioenschap in deze klasse weer in alle hevigheid losbarsten. Maar ook in de andere klassen wordt er in Rockanje gestreden. Zo zijn er wedstrijden in de Nationalen Belgie; Nationalen Nederland A; Nationale Nederland B en de BENECup (ONK Inters/Euro's). Naast John Mooiman staan natuurlijk ook Renzo en Bryan van der Hoek, van AS Racing, aan de start. En komen we ook Nico Noordergraaf uit Rozenburg op de startlijsten tegen.

 

Voor John Mooiman was de crash in Winkel van twee weken terug een streep door de rekening. John is nog herstellende van een val die hem in het ziekenhuis deed belanden. Of de Rozenburger inmiddels weer hersteld is zal in Rockanje moeten blijken. Een wedstrijd is toch anders als werken aan de conditie in de sportschool en op de mountainbike. In ieder geval wil John toch wel minimaal zijn plaats in het algemene klassement verdedigen en als het even kan verbeteren. Teamgenoot Renzo van der Hoek was vorig seizoen winnaar in de SuperMoto bij de Nationalen hij won de eerste manche en werd in de tweede manche tweede, genoeg voor winnaar overall van Rockanje 2014. Inmiddels rijdt Renzo bij de Inters, waar hij meer dan verdienstelijk presteert, maar daar is de concurrentie moordend. "Ik denk niet aan een podiumplaats zondag", vertelde Renzo. "Bij de Inters gaat het erg hard dat is bijna niet bij te houden." Renzo is natuurlijk wel de regerende Nederlands Kampioen bij Nationale en staat nu bij de Inters in het algemeen klassement op plaats zeven. Voor Bryan van der Hoek is het dit seizoen allemaal nog nieuw. Bryan staat op een verdienstelijke 15e plaats, als 15 jarige, in zijn eerste jaar tussen de grote mannen bij de Nationalen.

Ook op zaterdag is er genoeg motorsport in Rockanje. De Rockanje Classic Races zijn uniek aangezien deze plaats vinden op het nog enige originele stratencircuit in Nederland zoals dit in de jaren ’50-’70 werd gebruikt voor de competitie races en behoort tot de twee grootste evenementen van Nederland in zijn soort. De unieke formule van demoraces op een origineel stratencircuit, in de ambiance zoals dat in de vorige eeuw gebruikelijk was, gecombineerd met een aanvullend programma zoals de Rockanje Klasse oefent elk jaar weer veel aantrekkingskracht uit publiek. Kortom motorspektakel van de bovenste plank dat u eigenlijk niet mag missen

verdere info http://www.rockanjeclassic.nl/