Arjan Schouten van AS Racing heeft met onmiddellijke ingang besloten om te stoppen met het Supermoto Team. Een seizoen dat eigenlijk succesvol had moeten worden met Renzo van der Hoek, de kampioen bij de nationale van het seizoen 2014 en met Rozenburger John Mooiman beter in vorm dan ooit te voren en jeugdtalent Bryan van der Hoek een man voor de toekomst.

 

Na de scheenbeenbreuk van talentje Bryan van der Hoek in Rockanje, was het wegvallen van John Mooiman eigenlijk de eerste grote tegenslag voor het team van AS Racing. Rozenburger John Mooiman stond op een 3e plaats in de algemene rangschikking, toen hij besloot de handdoek in de ring te gooien dit seizoen. AS Racing ging verder met de broertjes Van der Hoek. Er waren inmiddels, zeker na Spa, wat verschillen van mening over de strategie en kleine scheurtjes in de samenwerking tussen de overgebleven rijders en de teamchef Arjan Schouten. Het leidde uiteindelijk tot het stoppen van AS Racing. Bryan van der Hoek: "Ik vind het jammer dat we het seizoen niet kunnen afmaken." Renzo van der Hoek:"Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Jammer dat het zo gelopen is. Na Spa waren er wat verschillen van menig. Ik sta achter die besluiten die ik daar genomen heb." Arjan Schouten: "Ik was wel bezig aan mijn laatste seizoen. Met mijn bedrijf heb ik het erg druk en moest keuzes gaan maken. Als je dan niet meer op één lijn zit, is dit misschien de beste weg."

Dit weekend Battice

Dit weekend gaat het SuperMoto spektakel verder in Battice België. Zonder AS Racing maar met Renzo en Bryan van der Hoek. "Dit weekend in Battice zullen er weer een hoop goede rijders zijn", vertelde Renzo. In België komen ook veel rijders met een daglicentie aan de start. Toen we hem naar zijn kansen vroegen was hij realistisch. "Ik ga proberen om nu wel verder voorin te zitten. In het kampioenschap is het puntenachterstand inmiddels veel te groot geworden om nog voor een podiumplek te gaan." Voor Bryan van der Hoek zit er veel offroad in het parcours. "Ik hoop dat het goed voor me uitpakt", wilde de jongste telg nog even kwijt.