Regen en veel blubber op de baan uit het offroad gedeelte maakte er afgelopen weekend op Spa-Francorchamps geen makkelijke race van voor de rijders van het AS Racing team, Bryan en Renzo van der Hoek. Op de training zaterdag was het ook al regen, regen en nog eens regen en kon het offroad gedeelte niet worden gebruikt. Die regen en met veel snelle Belgen aan de start geen optimale omstandigheden voor Renzo van der Hoek om dichter naar het podium te rijden. Ondanks dat de AS Racing rijder de tweede manche niet aan de finish kwam kon hij zijn vijfde plaats in de algemene rangschikking behouden.

 

Ook bij de nationale heeft AS Racing nog een ijzer in het vuur. Bryan van der Hoek rijdt dit jaar om vooral veel ervaring op te doen. "Zaterdag heb ik veel in de regen gereden tot 's avonds laat", vertelde de jongste telg uit de stal van Arjan Schouten. "Door de regen werd de baan erg glad en ook de blubber uit het offroad gedeelte maakte er een behoorlijke glijbaan van. Later op de dag werd er wel een spoor schoon maar daardoor werd het inhalen wel erg moeilijk. Over de eerste manche was ik niet zo tevreden en werd 19e. De tweede manche ging een stuk beter en werd ik 17e." Bryan staat bij de nationale op een fraaie 21e plaats. Nog even aan herinneren dat het talentje van AS Racing in Rockanje en Bilstain geen punten kon bijschrijven wegens een crash in Rockanje en daardoor Bryan met een gescheurd kuitbeen een paar weken in het gips zat.

Moeilijke omstandigheden brengen Renzo van der Hoek verder van het podium

"Net als de vorige wedstrijd stonden er heel veel goede Belgen aan de start, dus voorin meerijden was sowieso erg moeilijk geweest", vertelde Renzo na een lastig weekendje Spa-Francorchamps waar hij wel de 5e plaats in het algemeen klassement kon vasthouden. "Zaterdag hebben wel heel de dag kunnen trainen. 20 minuten op een droge baan en voor de rest op een zeiknatte baan, maar zonder offroad. Goed voorbereid aan de start wat betreft het rijden op een natte baan. Zondag weer regen en weer een zeiknatte baan, nu ook met het offroad gedeelte er bij dus een baan vol modder en dat maakte het nog eens extra lastig. Na de trainingen/kwalificatie begon de baan op te drogen. Maar net voor ik aan de start stond weer regen, dus weer lastig. Mijn voor- en achterband gleed naar alle kanten en daar kreeg ik maar geen controle op. Eindelijk in de 2e manche was de baan ook voor mij droog en ging het rijden redelijk. Tot in de 13e ronde. Mijn motor viel uit in een korte bocht en kreeg hem niet meer gestart. Einde wedstrijd."

Het weekend in Spa-Francorchamps leverde Renzo 6 punten op. Natuurlijk jammer van de 2e manche waar hij een DNF had, de eerste dit seizoen. Met het resultaat blijft Renzo van der Hoek wel op de 5e plaats in de algemene rangschikking. De op de 4e plaats staande Sebastiaan Bouillon pakte maar 10 punten en is het gaatje naar de nummer vier nu 10 punten. Was het gaatje naar het podium voor Spa-Francorshamps nog 7 punten is dat na dit weekend opgelopen tot 52 punten. Devon Vermeulen blijft in de totaalstand op de eerste plaats.

 

 

 

Foto's o.a. : Met dank aan Simone Supermoto Photography