Het geluid van de motoren verstomt weer voor dit seizoen en kan het SuperMoto seizoen 2015 in de geschiedenisboekjes. Een bewogen seizoen met veel ups en downs. Rozenburger John Mooiman stopte halverwege het seizoen toch wel verrassend en had op dat moment een prachtige 3e plaats in de rangschikking. Het stoppen van John Mooiman luidde misschien wel het einde in van het AS Racing team van Arjan Schouten. Bryan van der Hoek kwam in Rockanje ernstig ten val en brak zijn been in zijn eerste seizoen bij de Nationale klasse. En of dat allemaal nog niet genoeg was kwam sterrijder Renzo van der Hoek 3 weken geleden ernstig ten val en waarvan hij afgelopen weekend in Lelystad nog op de naweeën werd getrakteerd.

Kers op de taart

Het had het seizoen van John Mooiman moeten worden. Het AS Racing team werd verstekt met de Nederlands kampioen nationale van 2014 Renzo van der Hoek. Renzo maakte dit seizoen zijn debuut bij de Inters maar met een schat van ervaring. In het team ook jonkie Bryan van der Hoek, die omringd werd door de ervaring van het gehele team. Maar het werd een seizoen van pech, moeilijke beslissingen en waar Renzo en Bryan het seizoen afmaakte als het VDHoekRacing team. Toch een mooi seizoen, al werd het wel een seizoen zonder kers en zonder taart.

Renzo van der Hoek

"Ik ben zeker tevreden over dit seizoen, we weten nog niet wat we volgend seizoen gaan doen maar voorlopig raken we dit jaar de motor niet meer aan", vertelde Renzo na de laatste wedstrijd in Lelystad. "Drie weken geleden ben ik heel hard gevallen bij de endurance wedstrijd. Een half uur lang kon ik niks meer herinneren en ik heb wel 15 keer gevraagd wat er was gebeurd. Uiteindelijk ben ik er nog goed vanaf gekomen. Ik kon alleen de eerste week niet lopen door een gekneusde knie. In de tijdtraining afgelopen weekend in Lelystad moest ik nog m'n zelfvertrouwen terug krijgen. In het begin reed ik 7 seconde langzamer dan dat ik normaal reed maar uiteindelijk was het nog maar 2 seconden en in de wedstrijden was ik weer op m'n oude niveau. De 1e manche was niet zo spannend, reed bijna de hele wedstrijd alleen", vertelde Renzo.

"De 2e manche ging best lekker maar halverwege de wedstrijd viel m'n demper eraf en door het harde geluid kreeg ik een zwarte vlag en moest ik de wedstrijd uit. We hebben toen de demper met tyraps en boutjes vastgemaakt om de superfinale mee te kunnen doen. De superfinale ging best lekker, bij de start haalde ik er al een hoop in door een valpartij en daarna ging ik bijna elke ronde een plekje naar voren. Maar halverwege de wedstrijd reed ik achter iemand die bij een bocht een stuk eerder op z'n rem ging dan ik had verwacht. Dus ik raakt zijn achterband en ik ging er over m'n stuur af. M'n stuur kwam precies in m'n linkerbeen die nog niet helemaal 100% herstelt was van de val tijdens de endurance wedstrijd. Dat deed zo pijn dat ik de wedstrijd ben uitgegaan."

Veel regen

"Dit seizoen hebben we erg veel regen gehad en daar heb ik heel veel van geleerd maar ik hoop dat het volgend jaar wel vaker droog is. De eerste wedstrijd vond ik de mooiste wedstrijd, toen ging het een stuk beter dan we hadden verwacht. De wedstrijden in spa en in Battice hoop ik nooit meer mee te maken met zoveel regen en blubber, dat was gewoon niet te doen", kijkt Renzo terug op zijn seizoen.

Bryan van der Hoek

"De wedstrijd van Lelystad ging echt niet goed. Bij de tijdtraining zat ik in de C klasse. De baan was nog erg nat waardoor ik heel de tijd weggleed en bij elke ronde reed er iemand in de weg om een goede tijd te kunnen zetten. De 1e manche startte ik als 26e in de B groep. Toen ik wilde wegrijden stond de gene voor mij stil en ik reed tegen hem aan. Toen iedereen al weg was kon ik pas weg. Ik volgde Julian Loots en Bram Tausch en daar bleef ik lang bij tot dat iemand mij inhaalde en voor me viel. Ik moest daardoor Julian Loots en Bram Tausch laten gaan. Nog wel geprobeerd naar voren te rijden en de laatste ronde sprong ik nog Rob Bezemer voorbij. De 2e manche was ik goed weg bij de start en reed ik achter mijn vader. Na een paar ronden begaf mijn voorrem het en moest ik iedereen voorbij laten gaan omdat ik niet meer hard naar een bocht kon rijden en alles met mijn achterrem moest doen. Ik heb de 2e manche nog wel uitgereden", vertelde Bryan over zijn race.

Eerste seizoen van Bryan

"Dit was mijn eerste seizoen en ik vond het erg leuk, ik ben 18e geëindigd en vind dat niet slecht voor het eerste jaar en een paar wedstrijden gemist te hebben. Ik vond Zelhem de mooiste van het seizoen. Dat was mijn eerste officiële wedstrijd met een licentie en het weer was goed en de uitslag ook. Mijn slechts herinnering was Rockanje. De laatste ronde en de laatste bocht nog je been breken dat was heel jammer. Ik vond het ook balen dat we heel veel slecht weer hadden dit jaar en elke wedstrijd problemen met mijn rem had."

Bij de inters werd Renzo van der Hoek 5e in het eindklassement achter winnaar Devon Vermeulen. Bij de nationale werd Maikel van der Zanden kampioen en eindigde Bryan van der Hoek als 19e. John Mooiman bleef steken op plaats 22 maar stopte na Bilstain. Rozenburger Nico Noordergraaf komen we tegen op plaats 26. Toch eigenlijk een seizoen vol vraagtekens en een seizoen van .... als en misschien dan.... maar die tellen niet in de sport. Het seizoen 2015 staat in de geschiedenisboekjes.