Een bewogen jaar voor Robert de Korte. Maar na een jaartje waar het allemaal niet echt voor de wind ging een nieuwe start. Robert heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten, dat zeker niet. Inmiddels is Robert de Korte ook coach en heeft het Ironman certified coachings behaald. Niet alleen meer zelf deelnemen aan de ironman maar ook anderen begeleiden om doelen in deze tak van sport te stellen en vooral te behalen. Voor de bezoekers en lezers van de artikelen op sportenrozenburg leek Robert een beetje op een zijspoor geraakt,maar niets is minder waar. Een nieuw seizoen staat voor de deur en in Israel gaat dat seizoen voor Robert beginnen. En in Israel heeft Robert ook naam gemaakt en verwacht de organisatie wel wat van de Nederlander. We komen zijn naam zelfs op de banners tegen.

 

Robert de Korte

“Het seizoen 2017 gaat beginnen, wederom in het zuidelijkste puntje van Israel. Eilat.
Op het zware, uitdagende parcours. Voor het derde jaar op rij keer ik terug. 

Het is een tijdje een beetje stiller geweest. Met mijn Agegroup podium in juli op de IM 70.3 Jonkoping (Zweden). Was het seizoen vorig jaar wel een beetje klaar. Daarna was de vorm wat minder, kwam mijn baan te vervallen en werden tot overmaat van ramp ook nog eens mijn fietsen gestolen.
Het seizoen met het team wel goed afgemaakt, NK Veenendaal meegedaan en wederom gepromoveerd (nu naar de eerste divisie).

Even de focus gelegd op het coach diploma, omdat ik vorig jaar op de achtergrond al druk bezig was met begeleiding wilde ik dit wat kracht bij zetten door een Ironman certified coachings papiertje te halen. Na een jaar assisteren en clinics begeleid ik nu als zelfstandige al een behoorlijk aantal atleten richting hun doelen en dromen. Dit geeft een hoop energie! Het leven van een fulltime engineer, parttime atleet en partime triathlon coach is een behoorlijke uitdaging.

En tijd voor de sportenrozenburg redactie moet dan ook echt even ingepland worden ;-). Maar inmiddels ben ik weer voorzien van een tweetal mooie (Canyon) fietsen en is de vorm voor januari zeker niet onaardig.

Mede daarom weer besloten terug te keren naar Eilat (Israel) voor de Israman. Ook dit jaar reizen we met 6 Nederlanders af. Inmiddels begin ik mijzelf verder voor in de wedstrijd te melden en ben ik benieuwd of  we de prestatie van vorig jaar (10e) kunnen verbeteren. Aan de power gaat het niet liggen, dat zit wel snor. Maar voor een halve triathlon heb je ook inhoud nodig. Inhoud die je met de jaren vergaard, aan trainingsuren en ervaring. Met de koude wintermaanden schieten de lange fietsritjes er wel een beetje bij een en is het een stuk moeilijke om je "duurvermogen" te onderhouden. Maar we zijn weer een jaar verder...  Wat dat aan gaat zijn we weer een jaar verder en zullen we zien wat er vrijdag gaat gebeuren als ik met 1800 andere de Rode Zee in ren voor de ISRAMAN 113 en voor sommige de hele afstand ISRAMAN 226.”